Vegaaninen tuorepuuro

 

Olen viimeiset pari kuukautta nauttinut aamupalaksi vegaanisen tuorepuuron. Aikaisemmin söin varmaan neljä vuotta putkeen aamupalaksi kaurapuuroa raejuuston kanssa, mutta pikku hiljaa aloin lisäämään siihen myös banaania ja kanelia. Sitten kun jätin maitotuotteet pois, mietin millä voisin korvata raejuuston. Lämmin soijavalmiste ei houkuttanut, joten päätin kokeilla laittaa puuron yöksi jääkaappiin ja näin syntyi idea tuorepuurosta. Rakastan tätä aamupalaa yli kaiken ja aina odotan, että pääsen aamulla syömään sitä! 😀 Todella täyttävä, mutta samalla hyvin sulava setti. En olisi joskus karppausaikoina voinut kuvitellakaan syöväni näin hiilihydraattipitoista aamupalaa, mutta enää en pelkää hiilareita. 🙂

Tämä herkku sisältää

 • 2dl kaurahiutaleita
 • n. 250g soijavalmistetta
 • soijamaitoa
 • 1kpl banaani
 • n.100-150g mustikoita
 • kanelia

Alkukesästä lisäsin tähän myös tuoreita mansikoita, mutta pakastemansikat eivät mielestäni toimi tässä setissä. Toisinaan lisään myös cashewpähkinöitä, mutta oikeastaan tykkään enemmän napostella pähkinöitä, kuin syödä niitä ruoan seassa.

Mustikat ovat hautautuneet kaurahiutaleiden alle

pipari

4 vastausta artikkeliin “Vegaaninen tuorepuuro”

 1. Terve Pipari!

  Kiva kun olet palaillut tänne kirjoittelemaan! Muista sinun kirjoittaneen jossain postauksessa tai kommentissa aikeestasi kirjoittaa eropostaus. Onko vielä tulossa?

  Itse olen hiljattain eronnut ja muuttamassa yksin yksiöön. Mua surettaa ja pelottaa hirveästi. Muistan kun itsekin kirjoittelit, että et tykännyt asua yksin eron jälkeen.. Osaat myös kirjoittaa hyvin ja siksi näkemyksesi kiinnostaa minua.

  • Voimia! Aloin joskus kirjoittamaan tuota eropostausta, mutta se jäi sitten kesken, kun tuntui vielä liian aralta asialta.

   Itse olen eronnut kolme kertaa ja aina se on tuntunut todella raskaalta. Kaikki erot ovat olleet erilaisia, aivan kuten toipuminenkin. Tuntui tosi pahalta muuttaa yksin asumaan pieneen koppiin ja yrittää rakentaa omaa pesää. Aina kuitenkin on tullut se päivä, kun huomaa kaiken olevan ihan okei. Myös aina on löytynyt uusi kumppani rinnalle, vaikka se ei olekkaan mikään oletusarvo.

   Itselläni auttoi jatkuva puuhastelu ja liikunta sekä Tinder. 😀 Oli mukavaa päästä ihan vain juttelemaan muiden miesten kanssa parisuhteista, enkä usein edes tavannut livenä, pelkkä kirjoittelu riitti.

   Tsemppiä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta