Waist trainerilla 9cm kapeampi vyötärö

Olin törmännyt vyötäröä muokkaaviin waist trainereihin ja waist training hypetykseen somessa varmaan reilu vuosi sitten, mutta mielenkiintoni ei herännyt vielä siinä vaiheessa, koska ajattelin niiden olevan pelkkää humputusta. Kesällä törmäsin waist traineriin uudestaan youtubessa ja aloin googlettamaan aiheesta käsitteleviä blogitekstejä. Suomenkielisiä blogipostauksia löytyi aika vähän, joten jouduin turvautumaan lähinnä tubettajien kokemuksiin. Löysin upeita ennen ja jälkeen -kuvia, enkä malttanut odottaa, että pääsisin itse kokeilemaan waist traineria. Olen vartalonmalliltani tasapaksu pötkylä, joten minua viehätti ajatus, että waist trainerilla voisin ”treenata” itselleni kapeamman vyötärön, vaikkakin ne sentit siirtyisivätkin johonkin muualle (minun tapauksessani ne siirtyivät selkään).

aisttra 084

Päädyin ostamaan oman waist trainerin kesäkuussa Galleria Esplanadin Biancanevesta, koska siellä pääsin kokeilemaan kahta eri mallista waist traineria. Valitsin kevyemmän Esbelt Ipanema-korsetin koossa M ja nuden sävyn, koska ajattelin nuden sopivan parhaiten kaikkien vaatteiden alle. Harmittaa, etten ottanut edes mustaa, koska joka tapauksessa korsetti näkyy jonkin verran vaatteiden alta, joten olisin sentään ottanut viehättävän sävyn. Hintaa waist trainerilla oli 69,90 euroa ja tekee pahaa edes miettiä tuota summaa nyt, kun korsetille ei ole juurikaan ollut käyttöä. Oli muuten mielenkiintoista huomata, että toinen bloggaaja kertoi korsetin maksaneen vielä vuonna 2015 ”vain” 49,90 euroa, joten aikamoinen hinnankorotus tullut kysynnän myötä.

kesä2016 1386

Screenshot_2016-08-08-10-50-23-2Kotiin päästyäni olin todella innoissani, kun pääsin testailemaan waist traineria eri vaatteiden alla. Korsetin pukeminen ei ollut yhtään vaikeaa, vaikka aluksi tunne olikin todella outo ja hengittäminen selvästi vaikeutui. Mittasin, että vyötäröltä lähti samantien noin 9cm, joten keskivartaloni näytti täysin eri malliselta. Edestäpäin näytin mielestäni hoikemmalta ja hyvältä, mutta takaa katsottuna selkämakkarani olivat kasautuneet yhteen ja näytin todella lihavalta. Kun otin waist trainerin pois illalla muutaman tunnin kokeilun jälkeen, sammuin sohvalle melkein samantien, enkä edes ehtinyt tehdä iltatoimia. Oli pelottavaa huomata, kuinka väsyttävää puuhaa waist trainerin pitäminen oli, joten en yhtään ihmettele, jos joku pyörtyisi laitettuaan päälle liian kireän korsetin.

Luulin tosiaan aluksi pystyväni käyttämään waist traineria arkena niin töissä kuin treenatessa, mutta en todellakaan ole voinut, koska se tekee hengittämisestä niin raskasta ja olo on epämukava. Waist traineria olen käyttänyt kodin lisäksi ainoastaan kävelylenkeillä ja muutaman kerran salilla, mutta muualle en uskaltaisi sitä laittaa epämukavuuden vuoksi. Salilla selkätreeniä tehdessä korsetti tuntui tukevan selkä ja siihen sitä voisinkin käyttää. Tunnen kuitenkin samaan aikaan itseni epävarmaksi siitä näkyykö waist trainer vaatteiden läpi ja treenien ajan olen hokenut poikaystävälleni ”NÄKYYKÖ?” tai ”NÄKYYKÖ NYT?” Varmaan aika raskasta. 😀

aisttra 076
aisttra 088

Parin kuukauden on off käytön jälkeen haluan sanoa, että omien kokemuksieni perusteella en voi suosittella waist traineria, koska omalla kohdallani se on ollut rahantuhlausta. Harmi, ettei kukaan muu bloggaaja sanonut tätä näin suoraan ja säästänyt minulta 70 euroa. Toki pääset ihastelemaan kapeampaa vyötäröäsi ja se saattaa motivoida sinua treenaamaan tai pudottamaan painoa, mutta aika kova hinta siitä pitää maksaa. Waist trainer on epämukava ja se todellakin näkyy vaatteiden alta. Olen bongannut kadulla kaksi naista, joilla on ollut waist trainer (toinen hoikka ja toinen reilusti ylipainoinen) ja mielestäni se on jotenkin, noh, noloa. :/ Itse en ainakaan haluaisi waist trainerin pilkottavan vaatteiden alta. Jos sinulla on yhtään selkämakkaroita, et voi käyttää waist traineria tyköistuvien vaatteiden kanssa, koska korsetti puristaa selkämakkarasi yhteen ja ne tursuavat vaatteen alta todella pahasti. 😀 Myös korsetin hakaset paistavat helposti läpi paidan alta. Uskoisin waist trainerin sopivan parhaiten hoikille tai päärynävartaloisille, joilla ei ole ylävartalossa ylimääräistä. Selkämakkarat on ehkä harmillisin juttu mitä en tajunnut ennen waist trainerin ostoa, koska olin nähnyt netissä vain edestäpäin otettuja kuvia. Edestä waist trainer näyttääkin hyvältä, mutta takaa näky on järkyttävä, etenkin juuri selän kohdalta (kts. kuva). Toki oli mukava huomata, että jo viikon jälkeen pystyin kiristämään korsetin kireämmille soljille ja että vyötäröni näytti jo hieman tiimalasimaiselta ilman korsettia. Vartalo kuitenkin muokkaantui takaisin ennalleen kuukauden käyttötauon jälkeen, joten tuskin tällaisella korsetilla voisikaan saada pysyviä tuloksia.

Hyvät puolet

 • Teki vyötäröstäni 9cm kapeamman hetkessä
 • Pääset näkemään miltä näyttäisit hoikempana/tiimalasivartaloisena
 • Auttaa selkätreenissä pitämällä keskivartalon hallinnassa, esim. mavessa
 • Hikoiluttaa, joten saattaa auttaa painonpudotuksessa

Huonot  puolet

 • Kallis
 • Näkyy läpi
 • Makkarat näkyvät vaatteiden läpi, etenkin selkämakkarat
 • Materiaali ei hengitä yhtään, hikoiluttaa todella paljon
 • Tekee etenkin aluksi olon heikoksi, kun hapenottokyky heikkenee
 • Kerää ilmaa vatsaan
 • Tekee olosta todella epävarman, kun täytyy jatkuvasti miettiä näkyykö waist trainer vaatteiden alta
kollaasi
Vasen kuva ilman waist traineria ja oikea kuva waist trainerilla

Kadunko waist trainerin hankkimista? Kyllä ja ei. Olen aina kiinnostunut uusimmista trendeistä liittyen vartalon muokkaamiseen tai painonpudotukseen, joten olen tyytyväinen, että kokeilin kyseistä tuotetta. Olisi vain pitänyt tajuta jättää kyseinen korsetti sinne Biancaneven sovituskoppiin. 😀 Tulenko käyttämään waist traineria tulevaisuudessa? En halua jättää korsettia pölyttymään nurkkiin, joten joko säästän sitä käytettäväksi mavetreenejä varten tai käytän sitä kävelylenkeillä, jolloin hikoilen enemmän ja tehostan treeniä edes hieman. Korsetti saattaisi sopia myös käytettäväksi tiettyjen juhlamekkojen alle, mutta saattaisin olla liian epävarma selkämakkaroiden näkyvyydestä. Huvin vuoksi sitä en varmasti tule kotona käyttämään, koska tästä tuotteesta on huvi kaukana!

Odotan innolla kuulevani teidän odotuksia tai kokemuksia waist trainerista! 🙂

pipari

26 vastausta artikkeliin “Waist trainerilla 9cm kapeampi vyötärö”

 1. Hyvä postaus. Arvostan että tulee rehellistä palautetta!

  Itselläni on jo vuosia ollut useampikin waist trainer, siis ennen kuin ne ovat olleet muodissa ja mitään fitness-juttuja. Omani olen tilannut ihan parillakympillä ulkomaisista nettikaupoista, Ebaysta ja Aliexpressistä. Mä en ole niitä koskaan pitänyt treenatessa, mutta muuten kyllä. Nyt en varmaan vuoteen.

  Mulla selkämakkaraongelmaa ei ole vaikka makkaroita todellakin on. Tämä johtunee siitä että käyttämäni waist trainerit taitavat olla hieman pidempiä, ja ylttävät alemmas ja ylemmäs, napakasti rintojen alle ja lähes häpykummun yläpuolelle. Takaapäin otetussa kuvassa näkyy että sulla jää sinne kaistale omaa ihoa trainerin ja liivien väliin, ja se juuri sen mielestäni aiheuttaa. Takaa sen tulisi nousta niin että liivit on siinä kiinni.

  • Mun mielestä tällaisissa asioissa on tärkeää olla rehellinen, koska mua harmittaa, että itse jouduin pettymään hypetyksen jälkeen. Odotin hyviä tuloksia niin paljon. 🙁

   Toi mun waist trainer on tosiaan mulle varmaan liian lyhyt, oon kuitenkin suht pitkä. Oon nähny netissä myös pidempiä ja olkaimellisia waist trainereita, mutta en enää uskalla tilata sellasta. :/

 2. Samat kokemukset itsellä! Olen suht hoikka, mutta sain korsetilla 8 senttiä pois. (mahani on aina erittäin turvonnut :’D ) Ostin korsetin, koska teen toimistotyötä ja ajattelin sillä olevan apua ryhtiin ja selkäkipuihin. Myöskin litteä vatsa plussaa;)

  Kukaan ei mullekaan kertonut ettet pysty hengittämään normaalisti. Ostin kans biancaneven korsetin, sen pidemmän mallin vain. Pystyn pitämään sitä pari tuntia jos seison tai makaan. Kyykyssä tai istua en voi, koska en pysty hengittämään samalla normaalisti. Kerran erehdyin nukahtamaan se päällä ja heräsin hirveässä paniikissa etten pysty hengittämään ja alkoi ahdistaa kun en saanut sitä heti päältä pois.

  Joten en suosittele sitä myöskään. Ja toimistotyöhön en sitä ole kertaakaan käyttänyt, koska en voi istua se päällä. Itsekin luin netistä monesta paikasta korsetista, mutta kukaan ei sanonut että hengittäminen on vaikeaa :@

  • Tekisi mieli sanoa, että tää koko waist trainer juttu on ihan kusetusta! Faktoja kaunistellaan liikaa ja etenkin yhteistyöpostauksissa korsettia kehutaan maasta taivaisiin… 🙁 Mä haluan mun 70 euroa takaisin! 😀 Ehkä jotkut ei välitä, että hengitys ei kulje?

 3. Tämä postaus tuli just oikeaan paikkaan! Kesän jälkeen houkuttaisi ajatus kapeammasta vyötäröstä js olen tosissani ajatellut että korsetti voisi olla vastaus siihen.mutta taidanpa säästä nekin rahat ja jatkaa treenejä ja keventää ruokavaliota.

  • Toi korsetti on just sellanen liian hyvää ollakseen juttu! 🙁 Sua vaan harmittais aina ottaa se pois päältä ja maha palautuu samanlaiseksi takaisiiän. 😀 Panosta liikuntaan ja ruokavalioon vain. 🙂

  • Ole hyvä! Toivottavasti tästä oli apua mahdollisimman monelle ja että monen rahat säästyivät. 🙂

 4. Moro!
  Ostin samaisen korsetin viime syksynä hintaan 49,90 e. Mäkin haluan mun rahat takaisin!! Ihan sama ongelmat kuin sulla.
  Korsetti jää selästä lapojen alle ja kerää ihan kamalat selkämakkarat tursuamaan korsetin yli. Hyi hitto!! En ole huomannut missään vaatteissa tai rintsikoissa samaa ongelmaa. Mä olen vieläpä suht päärynämallinen eli yläkroppa on huomattavasti pienempi kuin lantio ja jalat. Eli ei pitäis ihan kauheasti olla löysää yläkerrassa 😀
  Ja ne hakaset… paistaa niin selvästi läpi. Ihan kuin olisi luotiliivit paidan alla. Noloa.
  Bye bye 49,90 ja welcome pöly ja hämähäkin seitit korsetin ylle 😂

  • Eikä, mä en kestä!! 😀 Nauroin ääneen, kun luin tän kommentin. 😀 Kiva, kun on aina kunnon panssari päällä… Vois melkeen hakee johonkin swat-tiimiin korsetti päällä. 😀 Perkele!

 5. Mahtavaa, että oot back! Sun rehellistä postausotetta on kaivattu ☺️ oot ehdottomasti yksi suosikkibloggareistani ja kiistatta FF-portaalin paras!

 6. VIIMEINKIN!!!! itsellä ollut tuo sama korsetti jo pari vuotta ja nyt ekaa kertaa luen tälläistä. Aivan mahtavaa,etten ole ainoa jolla ne selkämakkarat näkyy sieltä 😀 mutta sitkeästi huppareiden kanssa käytän,koska tosiaan oli noin kallis 😀 kiitos 😉

  • Nyyh et voi olla ilonen tästä! 😀 Mutta joo ”onneks” on kanssasisaria, jotka on huomannut samaa ongelmaa ton kanssa. Harmi, kun oltais kaikki tiedetty tää kaikki etukäteen! 😀

 7. Moikka!
  Hyvä postaus! 🙂
  Kaikillahan kaikki jutut ei sovi.
  Itselläni on tuo ja minulla on siitä vain hyviä kokemuksia. Sekä treeneissä, että arjessa.

  Hauska muuten huomata, että monien kommentoijien mielestä rehellistä palautetta on aina vain silloin jos se palaute on negatiivista. 😀

  • Mä luulen, että waist trainerissa on todella tärkeää, että se on just sopivan kokoinen. Mulle mun waist trainer on varmaan väärän mallinen tai muuten väärää kokoa, eikä siksi tunnu hyvältä. Olisin itsekkin halunnut käyttää sitä nimenomaan salilla yläkropan treeneissä. 🙂 Mutta kiva kuulla, että sulla toi toimii, eikä kaikkien rahat ole menneet hukkaan. 😀

   Mä luulen, että moni pelkää positiivisien kirjoituksien olevan jotenkin kytköksissä yhteistyöhön tai yhteistyökalasteluun? Tai ainakin itselläni tulee usein sellaset vibat muiden kirjoituksia lukiessa. 😮

 8. Löytyy samanlainen mustana, koko s. Oon kohta vuoden omistanut ja on kyllä hyvä! Mulla on välilevyn pullistuma ja tuo auttaa selkäkipuihin todella paljon. Mulla tää ei ilmeisesti oo niin tiukka koska pystyn pitämään 8h kevyesti ja ei oo mitään hengittämis vaikeuksia. Käytän välillä myös töissä ja treeneissäki. Ainut miinus siitä, että myös minulle tuo on vähän liian lyhyt.

  • Waist trainer kuuluu ostaa tiukkana ja aina siirtyä pienempään kokoon, kun keho tottuu traineriin. Mutta mukava kuulla, jos pystyt hyödyntämään tuota korsettia tuollaisella tavalla. 🙂 Itsellänikin tosiaan auttoi selkätreenissä.

 9. Mullekkin tämä waist trainer oli todella hyvä selkävaivojen helpottamisessa. Mullakin vaikea välilevytyrä (kiusasi mua yli 2v ennen leikkausta) ja jeesas tosi paljon pitämään ryhdin kuosissa ja esti turhia selän pyöristymisiä ihan arjessakin. En siis niinkään pitänyt korsettia tavoitellakseni kapeampaa vyötäröä 😀 Mun oli myös helppo hengittää sen kanssa, olla ja mennä ja tulla milloin vaan miten vaan. Mutta niinhän sitä sanotaan että se mikä sopii toiselle, ei välttämättä sovi itselle. Kiitokset kuitenkin tosi rehellisestä postauksesta, näitä tulee ilmoille ihan liian harvoin! Keep up the good work!

  • Tosi hyvä, että sulla toi waist trainer on auttanut! 🙂 Itsekin olisin kaivannut sitä avuksi selkäkipuihin. :/

 10. Haluaisin tietää, onko mitään _oikeaa_ tieteellistä näyttöä, että tällä voisi kaventaa vyötäröä. Siis totta kai jos korsetin iskee päälle, niin vyötärö kapenee, mutta jotenkin olen skeptinen, että kudoksia voisi pysyvästi siirtää eri paikkaan (=pois vyötäröltä) ilman kirurgin veistä… Lisäksi fyssariopiskelijana mietityttää, laiskistuvatko selän ja vatsan syvät tukilihakset, jos jatkuvasti on korsetti päällä. Rahastukselta haiskahtaa!

 11. Mä lähinnä ihmettelen miten joku voi edes uskoa tällaiseen? Jos käytät kireitä farkkuja, niin ei ne reidet kapene. Ja tekee varmasti tosi hyvää sisäelimille, kun ne rutistetaan kasaan, eikä happi kierrä kunnolla. Tieteellisistä positiivisista vaikutuksista en ole koskaan kuullut, mutta siitä olen, että sisäelimet eivät olleet enää edes oikealla paikalla, kun vyötäröä rutistettiin oikein kunnolla. Tämä kapistus menee kyllä fitness-maailmassa sinne urpouden kärkeen… Seuraavaksi sen kanssa varmaan nautitaan detox-drinkkejä, että rasva palaa paremmin ym. Sorry pieni avautuminen 🙂

  • Hahhaha no mä oon vähän toope. 😀 Haluan kokeilla aina kaikkea… 😉 Ymmärrän hyvin miten susta toi tuntuu järkyttävältä, että joku edes lähtee kokeilemaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 1
Tykkää jutusta