Elämä tasapainossa

Heippa!

Välillä tuntuu hassulta aloittaa blogitekstejä, kun en tiedä mitä asioita käsittelisin taimitkä asiat tuntuisivat teistä kiinnostavilta. Olen aloittanut bloggaamisenvuonna 2008 ja aloittanut tämän nykyisen treenihenkisen blogini vuonna 2011, kun toteutin elämäntapamuutoksen. Koen muuttuneeni ihmisenä todella paljon viime vuosina, enkä enää tunnista itseäni vanhoista blogiteksteistä. Perustin aikoinaan blogini ilman minkäänlaista taloudellista agendaa ja minua harmittaa, että nykyään suurin osa blogeista on todella kaupallisia ja prioriteettina on saada mahdollisimman paljon sivulatauksia, jotta pystyttäisiin hyötymään bloggaamisesta taloudellisesti tai yhteistyökampanjoiden avulla. Minun mielestäni on hienoa, että bloggaaja saa tekemästään työstään palkkiota, mutta jos blogi on alunperin perustettu vain sen takia, että pääsisi tekemään ”helppoa työtä”, on silloin menty mielestäni metsään ja pahasti. Elämäntapamuutokseni jälkeen minulle on ollut todella tärkeää saada jaksaa hyväksi havaitsemiani vinkkejä ja metodeja ilmaiseksi ihan vain sen takia, että toivon pystyväni motivoimaan muita avun tarpeessa olevia. Minulle palkitsevinta on lukijoiltani saamani koskettavat sähköpostit, ei yhteistyötarjoukset yrityksiltä. Toki olen itsekin tehnyt monia  yhteistyöpostauksia, mutta ainoastaan sellaisten laadukkaiden yritysten kanssa, jotka olen kokenut mainostamisen arvoisiksi. En ole esimerkiksi ottanut vastaan yhteistyöpyyntöjä liittyen ripsienpidennyksiin, koska olen jo löytänyt loistavan ripsiteknikon, enkä koe tarpeelliseksi kokeilla muita. Tähän liittyen, kävin muuten joskus erään bloggaajan suosittelemana eräässä ”kauneushoitolassa” ottamassa ripsienpidennykset ja jälki oli todella ala-arvoista. Eli vaikka bloggaajan ripsiin panostettaisiin ja ne tehtäisiin huolella, ei se valitettavasti tarkoita, että muut asiakkaat saisivat yhtä laadukasta jälkeä. 🙁

Ajatusmaailmani on muuttunut niin monissa asioissa, enkä välillä pysty ymmärtämään entisen minäni ajatus- tai arvomaailmaa. Mistä tämä muutos on sitten saanut alkunsa? Oman elämän tasapainon löytäminen on varmasti monen asian summa, mutta varmasti suurimmat tekijät ovat oma henkinen sekä fyysinen hyvinvointi ja ympärillä olevat ihmiset sekä heidän tuoma energia. Elämäni tuntuu tällä hetkellä todella tasapainoiselta ja helpolta, joten elämä rullaaomalla painollaan. Vaikka kokisin vastoinkäymisiä, en ota enää mitään raskaasti. Haluan nykyään ympärilleni ainoastaan tasapainoisia ja posiitivisia ihmisiä, jotka eivät vedä minua alas, vaan päinvastoin auttavat minua eteenpäin. On niin helppoa kanssaelää sellaisten ihmisten kanssa, joilla on samanlaiset intressit ja motiivit, eikä elämä ole pelkkää suorittamista tai ulkokuoreen tuijottamista. Olin jossain vaiheessa niin pakkomielteinen painostani ja laihtumisesta, että muu elämä ja ihmissuhteet kärsivät. Maailma on täynnä epäaitoja ja epärehellisiä ihmisiä, joten on rikkaus löytää ympärilleen ihania ja maanläheisiä ihmisiä, jotka tukevat sinua ja pitävät sinut ”oikeilla raiteilla”. Tämä kaikki kuulostaa niin kliseiseltä ja moneen kertaan sanotulta, mutta kun se on vain niin totta.

 

 

Olen viimeisen puolen vuoden aikana käynyt treenaamassa salilla 5-6 kertaa viikossa ja siirtynyt bodauspainotteiseen treeniin (bodyfitness here I come, lol). Olen vähentänyt aerobista treeniä ja käynyt vain muutaman kerran esimerkiksi spinningissa. Koen nykyisen treenirutiinin itselleni kaikista mieluisammaksi, mutta varmasti tulen vielä lisäämään lenkkeilyä ja pyöräilyä kesällä. On ihan parasta treenata jonkun kanssa kahdestaan, kun on toinen aina mukana tsemppaamassa ja avustamassa pakkotoistoissa. En ole koskaan aikaisemmin pystynyt treenaamaan näin nousujohteisesti ja kiittäminen on ainoastaan ”valmentajaani”

Katsoin tänään pitkästä aikaa vanhoja kuviani, enkä voi olla järkyttymättä lihavuudestani aina uudestaan ja uudestaan. Miten olenkaan voinut olla niin lihava, vaikka olen silloinkin salaa haaveillut sporttisesta elämäntyylistä ja normaalipainoisesta vartalosta? Näen vanhoissa kuvissani todella surullisen ilmestyksen, mutta onneksi niistä ajoista on jo todella kauan. Elämäntapamuutoksestani on jo yli viisi vuotta, enkä voisi enää koskaan kuvitella palaavani takaisin huonoihin tapoihin.

Kivat johdot! Onneksi muutan kohta isompaan asuntoon ja saan johdot piiloon. 🙂

 

Pipari laivan buffetissa vuonna 2010

Eipä mulla sitten muuta tällä erää, tällainen semi-avautuminen. Olen itseasiassa kirjoittamassa tätä postausta koulun kirjastossa samalla, kun työstän opinnäytetyötäni. Kohta lähden viikonlopun viettoon ja aloitan sen milläs muullakaan, kuin salitreenillä! 😉 Hauskat viikonloput kaikille!

pipari

7 vastausta artikkeliin “Elämä tasapainossa”

 1. Oho lähti liian aikaiseen edellinen kommentti. Mun on Elina pakko kertoa sulle kuinka ihanaa blogia kirjoitat! En ole seurannut sua kauaa, mutta olen lukenut myös aikaisemmat postauksesi. Haluan paljastaa sulle myös miten löysin blogisi, ja tää nolottaa hieman! Joskus keväällä epäilin instagram-stalkkauksen seurauksena, että olemme kiinnostuneita samasta miehestä ja veikkasin tinderillä olevan osuutta asiaan. Tottakai naisena stalkkasin sun instagrammia ja olin kuolla kateuteen, oot niiiiiin kaunis nainen! Tässä vaiheessa luonnollisesti kateutta ei voi edes itselle myöntää vaan hapannaamana katselin sun kuvia ja eksyinpä tänne sun blogiinkin. Yritin löytää susta jotain inhottavaa, mutta loppujen lopuksi huomasin että oot todella aito ja herttainen, ja sun postaukset on todella hyviä, ja itseä kiinnostavia. Elän itse vaihetta, kun alkoholinhuuruiset biletysillat ovat jääneet taka-alalle ja elämässä ovat alkaneet kiinnostaa muutkin asiat; oon saanut tosi paljon sun blogista irti! Ensimmäistä kertaa elämässä mua kiinnostaa myös urheilu ja sen vaikutukset omaan hyvinvointiin, oot toiminut jonkinlaisena esikuvana.

  Toivottavasti et käsitä väärin tätä kommenttia kun kerroin näin suoraan syistä mitkä johdatti mut sun blogiin. Epävarmana naisena sitä vaan ajautuu välillä inhottavienkin ajatusten valtaan yrittäessään vahvistaa omaa itsetuntoaan. Kiitos että sun avulla opin myös jotain itsestäni kun uskalsin ihailla sua sen sijaan että olisin vaan dissannut kateellisena ilman yhtään oikeaa syytä.

  PS. Ei tullut mun kohdalla tinder tyypistä mitään, hahhah jäi tapaaminen yhteen kertaan. Keep going you rock!

  • Hei apua anteeksi, mä luin vasta tänään eli 5.8.2016 sun kommentin! Kiitos todella paljon ihanista sanoistasi! 🙂 Mua alkoi naurattaa sun kommentti ja olis ihan sairaan mielenkiintoista tietää kuka tää Tinder hyypiö on ollut. :DDDD Hahhaha apua toivottavasti saat tän kommentin, olis hauska viestitellä!!

 2. Moikka!

  Ihana kuulla, että voit tasapainoisesti ja nautit urheilusta ja sen tuomasta kehityksestä! Hyvä treenikaveri on niin suuri plussa ja ilo, että treeni ei mene vain pakonomaiseksi suorittamiseksi. Ennen et hymyillyt kuvissa, mutta nykyään olet yhtä hymyä! 🙂 Ehkä ne menneisyyden oppitunnit ja kontrastit auttoi kasvattamaan vahvan Piipin! Tuo 2011 Hessi oli myös tosi kaunis ja kiltti ja jonka seura oli ihanaa! Jokainen ihminen opettaa jotain kaunista, vaikka se ei siltä näytä heti!
  Olen käynyt itse läpi ihan saman polun ja tuntuu, että ollaanko me sisarussieluja, kun oppitunnit ovat miltein ihan samoi kun lukee sinun tarinoita! Voin sanoa ihan täysin samaa kuin sinäkin!! Nykyään sitä osaa arvostaa pienen pieniä kauniita hetkiä ja ne tuntuvat riittävän täysin! Rakkautta ja suunnattomasti iloa sinne! :):):):):)

 3. Kiva, että kirjoittelet kuulumisia 🙂 täällä blogissa on välillä niin hiljaista..
  Ja voin allekirjoittaa saman, että niin monet blogit ovat nykyään pelkkää kaupallista toimintaa, joten on kiva että vielä löytyy myös näitä ”tavallisia” blogeja 🙂

  t. Lukija ihan blogin alkuajoilta

 4. Moi!

  Tämä on sun pakko jakaa! Kävelen klo 1:00 yöllä joonaksen kanssa helsingin yössä! Menen meidän kävelykohtia ja lenkkkipolkuja pitkin! Mietin edelleen me! Miten tämä on ikuista! Olen vanhempi ja joonaksen vauva sylissä! Missä on Noltsu ja FionaFanni! Ihanat lapsoset!

  Me oltiin me! Ja ollaan me! Ikuisesti! Yli vaikeiden musitojen; inhimillisten!

  Rakkaudella muistaen Hukka Hessille!!

  P.s. Olis huikeeta ja nostalgista ja aika legendaa nähdä taspainossa edes hetki! Upeeta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta