Siideripissiksestä sporttaajaksi

Moikka! Järjestelin kaappeja ja löysin muistitikun, josta paljastui vanhoja kuvia vuosilta 2005-2006. Noihin aikoihin olin noin 18-vuotias ja täytyy sanoa, etten muistanut kuinka kammottavalta olen näyttänyt. Huonot elämäntavat näkyivät hyvin selkästi ja meikkaustyyli sekä itseruskettavalla läträys oli jotain aivan järkyttävää. Tyyliäni voisi hyvin kuvailla sanalla trashy, vaikka silloin luulin olevani hyvinkin tyylikäs Burberryn vaatteideni kanssa. Noihin aikoihin join alkoholia vähintään kerran viikossa ja kävin näyttäytymässä Seduloissa, eikä elämään mahtunut paljon muuta, kuin dokaus ja shoppailu. Siideriä ja muita kaloripitoisia alkoholijuomia tuli lipitettyä vaikka millä mitalla ja poltin tupakkaa baarissa muiden seurana. Voi kun pääsisin ajassa kymmenen vuotta taaksepäin ja voisin sanoa nuorelle Piparille, että tyttö hyvä ota itseäsi niskasta kiinni ja ala kunnioittamaan hyvinvointiasi! Tunnen osittain myötähäpeää vanhaa itseäni kohtaan, mutta kaikkein eniten tunnen empatiaa ja surua. Purin huonoa oloani syömiseen ja biletykseen, eikä oloni tietenkään sen paremmaksi muuttunut. Olin aina pienestä pitäen harrastanut paljon liikuntaa, mutta noihin aikoihin liikuin todella vähän, satunnaisesti pyörähdin salilla ja aerobinen tapahtui lähinnä yökerhon tanssilattialla.

Todellinen elämänmuutos tapahtui vasta 2011, kun lopetin juomisen kokonaan, puhdistin ruokavalion ja aloin harrastamaan liikuntaa säännöllisesti. Samalla, kun kilot karisivat, muutuin myös ihmisenä hyvin paljon ja mielestäni ainoastaan parempaan suuntaan. Minusta tuli paljon maanläheisempi ja sain erilaisen kosketuspinnan elämään. Ymmärsin, että vain minä ja ainoastaan minä voin vaikuttaa omaan elämääni ja omaan hyvinvointiini. Mielestäni minua ei edes tunnista samaksi ihmiseksi, vaikka kaiken tuon ylenpalttisen rasvan ja feikkikuoren alla oli aina se sama ihminen. Kliseisesti minusta tuli parempi ihminen. Oman kokemukseni kautta voin ainoastaan todeta, että terveellisiä elämäntapoja noudattava ihminen on paljon kauniimpi ja itsevarmemman oloinen, kuin baareissa juokseva siideripissis. Voin nykyään paljon paremmin fyysesti ja henkisesti, enkä vaihtaisi tätä oloa tai olomuotoa enää missään nimessä vuosien takaiseen itseeni. Kunnioitetaanpa siis omaa hyvinvointiamme ja itseämme, eikä myrkytetä kehoamme päihteillä tai roskaruoalla! Tsemppiä kaikille! 🙂

Muutamaa viikkoa vaille 28-vuotias Pipari

 

Vuosina 2005-2006….

 

 

Itkettää tää kuva 🙁

 

 

 

 

pipari

12 vastausta artikkeliin “Siideripissiksestä sporttaajaksi”

 1. Muuttuiko sulla kaveripiiri kuinka paljon kun lopetit juomisen? Mä asun pienessä kaupungissa jossa uusiin ihmisiin tutustuminen on tosi vähäistä. Kaverini käyttävät alkoholia viikottain ja itse haluaisin vähentää mutta pelkään jääväni täysin yksin ja selvinpäin ei huvita muiden dokaamista katsella. Tässä tapauksessa kaverit on kaikki mun mieheni kavereita, ’omia’ kavereita mulla ei tässä kaupungissa ole :/ Mä haluaisin muuttaa toiseen kaupunkiin, missä mulla on ystäviä, mutta mies ei halua muuttaa.

 2. mä muistan sut irc-galleriasta. sä olit suuri julkkis siellä ja aina pääsit kaikille kuumin-listoille 😀 😀

 3. Suuri kunnioitus muutokselle! Tuli ihan itsellenikin silmät kosteaksi minkä muutoksen olet itse tehnyt! Olet tosi kaunis!

 4. Heii, näytät aivan loistavalta! Upeen työn olet tehnyt 🙂

  Btw, tuo kolmannen kuvan mekko on aivan ihana, mahtaako olla mistä ja kuinka uusi/vanha hankinta?

 5. musta tuntuu, että jokaisella nuorella on tuollainen vaihe, kun haetaan itseään varsinkin 18-vuotiaana, kun juuri aloittanut ”baari elämän”. Mun ”ennen” kuvat on samaa settiä sun kuvien kanssa, joten et ole yksin 😀 Kai sitä kun ihminen vanhenee, niin näkee itsensä ja kaiken muunkin eri tavalla ja on erilaiset kiinnostuksen kohteet. Itse myös tiputin kiloja ja ulkonäkö muuttui mielestäni ”parempaan” ja terveellisempään suuntaan, mutta nuorena en olisi siihen pystynyt. Nyt olen kuitenkin saavuttanut sellaisen ulkomuodon, mihin olet tyytyväinen ja uskon, että myös sinäkin 🙂 Hyvää kesää sinulle!

 6. Siis miten sattuikaan, tänään vauva.fi -sivustolla oli keskustelu otsikolla ”muistatteko irc-galleria feimejä” tai vastaavaa ja kirjotin sinne että muistan tumman kaunottaren nimimerkillä Piiska. Sitten joku kävi siihen kirjottamassa että se olet sinä 😀 Jännä sinällään, nimittäin sun blogin nimi on mulle ihan tuttu ja oon täällä ehkä joskus kauan sitten vieraillutkin, mutta en kyllä tiennyt mitään tälläsestä 😀 No, sitten tulen tänne blogin puolelle ja heti tällänen vähän aiheeseen viittaava tässä ensimmäisenä, koska noita vuosia silloin taidettiin elellä. Itellä on ainoostaan mielikuva, että olit kuvissa tosi hoikka ja kaunis mun silmään, niinkun oot näköjään tänäkin päivänä 🙂

  • Apua hahhaha! Mä kävin lukemassa sitä ketjua ja oli kyllä hauska muistella niitä galtsuaikoja. 😀

   Mä oon tosiaan muuttunut tosi paljon niistä galleria-ajoista, tosin siitähän onkin jo 10-12 vuotta, joten ei ihmekkään. Onneks kaikki ei osaa yhdistää mua siihen ihmiseen. 😉

 7. Wau! Täytyy kyllä sanoa, että aivan huikean muutoksen olet saanut aikaan! 🙂 Ensinnäkin, paino on pudonnut hurjasti ja olet kaunistunut sen myötä kasvoistasikin aivan eri näköiseksi – hehkuvaksi ja kauniiksi!
  Eksyin sattumalta blogiisi ja taidan joku päivä ajan kanssa tutustua tähän paremmin. Itsellä myös tavoitteena painonpudotus – olen silkassa syömisellä päästänyt itseni tähän ”kuntoon” enkä viihdy _yhtään_ nykyisessä kropassani.

  • Kiitos paljon! 🙂 Se on kyllä jännä miten ihminen voi muuttua totaalisesti ulkonäöltään laihduttuaan, ihan jo kasvoistakin. 😀 Multa on esimerkiksi kysytty olenko käynyt nenäleikkauksessa. 😀 Nenäkin oli vissiin turvonnut silloin. 😉 Tsemppistä painonpudotukseen! 🙂

 8. Siis sun ex-sinä on ihan ku mun ex-minä! Mutta mieluummin tuo vaihe takana kuin edessä😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta