Kuulumisia

Heippa!

Pitkästä aikaa päätin tänne kirjoitella, kun tulin selanneeksi vanhoja blogitekstejäni. Koskaan aikomuksenani ei ole ollut lopettaa bloggaamista, mutta en ole vain nähnyt järkevää syytä bloggaamiselle enää pitkään aikaan. Tuntuu siltä, että loppujen lopuksi suurin osa bloggaajista ovat narsisteja (itseni mukaanlukien), jotka haluavat jakaa pärstäänsä ja elämäänsä muille. Blogini perusta on viimeiset vuodet ollut terveellisten elämäntapojen opettelu ja kehitykseni seuraaminen. Samalla olen toivonut samalla inspiroivani muita omalla esimerkilläni ja elämäntapamuutoksellani. Tuntuu silti typerältä postata itsestään kuvia muiden töllisteltäväksi, oli sitten tarkoitusperä kuinka hyvä tahansa. Mitä mieltä olette? Onko blogimaailma ihan naurettava?

Posetin alkusyksystä autossa

Tällaisia mietteitä on ollut viime aikoina, mutta tosiaan muuten elämässäni menee mukavasti. Mulla on ihan loistava parisuhde ja olen siitä ihan valtavan onnellinen! Olen luullut aikaisemmin olleeni rakastunut, mutta nyt todella ymmärrän miltä tuntuu olla aidosti rakastunut ja rakastettu. Voi tätä onnea! 🙂 Olemme menossa poikaystäväni kanssa Thaimaaseen tammikuun lopussa kahdeksi viikoksi ja tämä tulee olemaan ensimmäinen kaukomatkani, joten hieman jännittää pitkät lennot ja jetlag. Onko teillä matkavinkkejä Thaimaaseen? Lennämme Bangokiin, mutta vielä muuta ei ole suunniteltu. 🙂

 

Mitäs Hillalle kuuluu? Hilla täyttää marraskuun alussa yhdeksän kuukautta, eikä vieläkään ole yhtään sisäsiisti. Sisäsiisteysopetus on mennyt siis täysin pieleen, enkä tiedä mitä tein alussa väärin. Hilla tekee sisälle sanomalehdelle ja olen kasvattajan kehotuksesta vienyt myös sanomalehden ulos, mutta tuloksetta. Hilla on esimerkiksi kerran pidättänyt ulkona kahdeksan tuntia ja vasta sitten tehnyt sisälle. 🙁 Vinkkejä? Nautin Hillan kanssa lenkkeilystä ja se onkin parasta koiran omistamisessa. Olen kuitenkin lukemattomia kertoja meinannut luovuttaa tunteja kestäneiden haukkusessioiden jälkeen ja laittaa kasvattajalle viestiä, että olisi aika etsiä Hillalle uusi koti. Vielä en ole antanut periksi ja yritän tsempata, vaikka usein se tuntuu vievän kaikki voimat.

(Nykyään Hilla matkustaa takapenkillä)

 

 

 

 

 

Hillan sisäsiisteysopetus…

Olen syönyt koko syksyn aika huonosti, aivan liikaa hiilareita välipalojen muodossa. Olen puputtanut paljon leipää, jogurttia, välipalapatukoita yms. turhaa, mikä on aiheuttanut ainoastaan väsymystä ja turvotusta. Päätinkin pistää taas vaihteeksi elämäntapani uusiksi ja eliminoida nämä ruoat, jotka ovat tehneet minusta niin väsyneen. Milloinkohan opin, että on vain parempi pysyä proteiinipainoteisessa ruokavaliossa ja unohtaa nopeat hiilarinlähteet?

Kävin eilen hankkimassa kortin 24/7h salille ja heitän hyvästit Satsin jumpille. Syynä muutokseen on se, että jumpissa en ehdi käymään niin paljon, kuin haluaisin, eikä jumppaanine myöskään kehitä minua millään tavalla, ainoastaan ylläpitää kuntoa. Tulevalla kuntosalilla on naisten puoli, jossa aion visusti pysyä, jotta vältyn pepun tuijottelijoilta ja saan treenata rauhassa. 🙂

 

Kesällä sikailemassa Porvoossa

 

Kuva alkusyksyltä

 

Mä oon taas tumma syksyn kunniaksi. 🙂

 

pipari

16 vastausta artikkeliin “Kuulumisia”

 1. Sanan narsisti käyttö on aika vahva ilmaisu, sillä kyseessä on kuitenkin todella vakava persoonallisuushäiriö, mutta oletan ettet ihan tosissasi viitannut että sinä ja muut bloggaajat olisivat oikeita narsisteja? 😀 Sosiaalinen, jossain määrin huomionhakuinen, esiintymisestä nauttiva ja terveen itserakas pitäisi kyllä olla, ainakin sellainen stereotypia bloggaajasta voisi olla, eikä se ole huono asia ollenkaan. 🙂

  Thaimaahan ei vinkkejä löydy, mutta itsekin haluaisin sinne matkustaa. Ehkäpä joskus saan aikaiseksi tehdä sinnekinpäin reissua 🙂 Harmi kuulla että Hillalla ei sisäsiisteyttä ole siis nimeksikään. Oikeastiko olet ajatellut koirasta luopua?

 2. Moi! Sisäsiisteyskasvatuksesi kuulostaa tutulta. Meillä parivuotias kääpiöpinseriuros, joka on nyt vasta viimeisen puolen vuoden ajan ollut luotettavasti sisäsiisti.. Sitä ennen moraali sisälle pissimiseen oli aika löyhä, etenkin yksinollessa. Kokeiltiin poikahousuja, vauvabodyja ja vaippoja. Koiralla oli 7 tuntia aikaa yksinollessa repiä kaikki nämä pois päältä, ja onnistui siinä joka ikinen kerta. Kun oli tekemistä, oli myös pissejä lattialla ja sängynlaidassa… Sitten laitettiin koira yksinoloajoiksi pienempään tilaan, kylpyhuoneeseen. Tämä meillä ratkaisi varmasti isoimman ongelman. Koira vain nukkuu yksinollessa, eikä vahdi ikkunasta ulos. Näin pissihätäkään ei yllätä. Onni on se, että pikkukoiran pissit on pieniä 🙂

  Monta kertaa oli luovuttaminen mielessä, kun ei vaan enää jaksaminen ja ymmärrys riittänyt..

 3. Ei mun mielestä blogimaailma ole naurettava, eikä ole tyhmää laittaa kuvia itsestään toisten pällisteltäväksi 😀 Enemmän mua naurattaa itsestä joka kulmasta otetut paljastelu kuvat joita laitetaan Instagramiin. Jotain mielenkiintoistahan blogeissa on kun niillä on lukijoita. Mä ainakin olen saanut sun blogista paljon inspiraatiota omaan ruokavalioon ja liikkumiseen. 🙂

 4. Harmi että sulla on ollut noin hankalaa Hillan kanssa :/ Mulla on itselläni tosi haastava koira joten osaan samaistua, vaikka meillä olikin ihan erityyppisiä ongelmia. Tahdon vain sanoa että mahtavaa että et oo luovuttanut ja voimia sinne! Ihan varmasti nuo sisäsiisteysongelmat ratkeaa ku hakee apua kaikkialta ja vaan yrittää ja pääset vielä nauttimaan Hillasta ihan uudella tavalla kun ei tarvitse enää stressata jatkuvasti noita sisäsiisteys- ja haukkumisjuttuja.

  Sitten tuosta blogimaailmasta, että ihan varmasti bloggaajat on vähän keskivertoa huomionhakuisempia ja blogimaailma on sinällään aika ”turha”, mutta mikäs maailmassa ei loppujen lopuks ois aika turhaa? 😀 Monet ihmiset on saanu tästä blogista inspistä terveellisiin elämäntapoihin ja toivottavasti oot saanut itsekin paljon irti 🙂 Joten ois kiva jos jatkaisit bloggailua, jos se sinusta edelleen kivalta tuntuu!

 5. Heiå, ehkä ottaisin tuos haukkumiseen jonkun yksityisen koirankouluttajan? Se pääsis näkeen sen tilanteen ja tekeen ja näyttään keinot millä sitä haukkumista viedään pois. Mulla itelläni toimi pevi (vilanderin opit). Tosin koira oli siihen testattu sopivaksi. Ei enää ole vuosiin haukkunut kun jää yksin kotiin. Monesti oli mielessä luovutus 😀 ainut mis haukkuu on auto, mut hiljenee kyl kun hetken haukkuu. Jos jaksaisin niin puuttuisin tuohon autohaukkumiseenkin

 6. Osaako hilla olla yksin kotona? ..haukkuuko/itkeekö perään? kiva kuulla muiden pentujen omistajien juttuja 🙂

 7. Koira ei ole asuste tai lelu, vaan elävä eläin. Ei voi kuvitella, että kaikki sujuisi siitä vaan sormia napsauttamalla. Koiran kanssa pitää olla määrätietoinen, periksiantamaton ja osata lukea eläintä.

  Kumma kyllä, itselläni ei ole koskaan ollut koirien kanssa mitään ongelmia. Ehkä siksi, että alusta alkaen olen viitsinyt nähdä vaivaa koulutuksen eteen.

  Koira muuten kärsii, jos se lukitaan johonkin kylpyhuoneeseen yksinoloajaksi, ks. eläinsuojelulaki…

 8. Tsemppiä koiruuden kanssa! Itsellänikin oli pinna kireä Hjördiksen (nyt vajaa 11kk) kanssa, kun jatkuvasti lirautteli matoille.
  Oon kuullu, että just pikkukoirien kanssa on usein enemmän hankaluuksia sisäsiisteyden suhteen, joten paljon tsemppii ja jaksamisii sulle. Kyllä se sen vielä oppii, jokainen ajallaan. Paljon nameja ja jatkuvaa minilenkitystä vaan kehiin. Peukut pystyssä.

  Hyvää Thaimaan matkaa. Minkäköhänlainen Phuket on nykyään? Omista reissuista on jo niin monta vuotta etten enää uskaltaisi neuvoa yhtään mitään. :/

  Nätit hiukset btw!

 9. Se koiran omistaminen tosiaan vaatii omistajalta aika paljon muutakin kuin pelkkää lenkillä käymistä… Koiran omistaminen on sitoo, vie aikaa ja on välillä melkoisen rankkaa.

  Et kai tee mitään pitkiä juoksulenkkejä noin nuoren koiran kanssa? Kunnon lenkkejähän saisi oikeastaan tehdä vasta noin vuoden ikäisen koiran kanssa, koska siihen mennessä koiran luusto ja lihaksisto on kehittynyt riittävästi.

 10. Harmittaisi jos lopetat blogin. Samaa mieltä, että ei ole kovin kiinnostavaa katsella bloggaajien poseerauksia monesta eri kulmasta. Sun blogi ei ainakaan ennen ollut pelkkää poseerausta. Miksi se olisi jatkossakaan? Aitous on se mikä saa minut blogiasi lukemaan, pysy sellaisena ja jatka kirjoittamista.

 11. Hei, mistä oot ostanu ton juoksuvyö- jutun, mihin saa koiran kii lenkillä? 🙂

 12. No ompas runsaasti kommenteissa moralisointia koira-asioista. Mä aikoinani kommentoin sulle kun pohdit koiran hankintaa että se on rankkaa ja itse myönnän välillä katuneeni koiran hankintaa ns. ”Yksinhuoltaja”. No anyway tässä syksyllä toisen koiran hankkineena ei oo varaa huudella 😀 mä suosittaisin että käyt ostaa eläinkaupasta sitä ainetta mikä oikeesti vie sen virtsan hajun pois ettei sen suhteen oo houkutusta pissiä sisälle. Tilan rajaaminen auttaa. Oisko mahdollista että koira ei ikäänkuin uskalla tehdä ulos tarpeitaan jos alueella on paljon muiden koirien merkkintöjä? Paljon tsemiä! Meillä taistellaan pennun kanssa siitä kun ei halua liikkua ulkona, ei metriäkään.

 13. Ooh kiva blogi sulla! Oon lueskellut jo pidemmän aikaa, mutta vasta nyt sain aikaiseksi kertoa sen sulle 😀 tosi kivat hiukset!

  Luin yhen vanhemman postauksen sun better bodies -housuista, niin mun on pakko kysyy: onko sulla se teksti ”halkeillut” siinä kankaan päällä, kun kangasnon joustavaa ja teksti ei? Ite ostin sellaset musta/hopea väriset housut ja se teksti venyessään halkeilee, muttei mitenkään kovin näkyvästi :s

  • Kiitos, kiva kun jaksat lueskella. :))

   Mulla on kahdet eri Better Bodiesin pöksyt, eikä kummastakaan ole halkeillut teksti. Kannattaa reklamoida tuote, jos on alle puoli vuotta olleet käytössä!

 14. 😀 Hauskaa pohdintaa tuo, että ovatko bloggarit vain itserakkaita tyyppejä. Joskus samoja aatoksia on itsellänikin ollut, ja sen vuoksi monesti pohdin, viitsinkö laittaa itsestäni kuvia blogiin vaiko en. 😀 Aika harvoin tulee laitettua, ehkä liiankin harvoin…. Se on ristiriitaista, sillä itse tykkään kovasti katsella ja lukea muiden blogeja, ja mielestäni on vain plussaa se, että myös itse bloggarista löytyy kuvia. Se jotenkin tekee blogia persoonallisemmaksi, eikä siinä ole mielestäni mitään pahaa. Joku tuossa aiemminkin kommentoi, että blogissa kuvat ovat todella ok, sillä blogeja lukevat ne, joita ne kiinnostavat. Kannustaisin sinua vain jatkamaan blogin pitämistä.:))

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta