Dukanin dieettin toteutus mökillä

Vietän tällä hetkellä kesäloman viimeistä viikkoa ja olen kerrankin ehtinyt tekemään lomalla vaikka mitä ihanaa. Ensimmäisen lomaviikon vietin ystäväni kanssa mökkeillen ja otimme Hillankin mukaan, joka nautti täysin rinnoin. Kokeilin mökillä Dukanin dieettiä (The Ducan Diet) ja toteutin dieetin ensimmäisen nk. ”Hyökkäysvaiheen” viiden päivän ajan. Olin aikaisemminkin kokeillut tätä hyvin tuloksin, mutta tällä kertaa kokemus oli todella rankka henkisesti, koska himoitsin koko ajan herkkuja ja näinkin unta pätkiksistä. 😀 Lisäksi koin voimakasta heikotusta ensimmäisenä ja toisena päivänä, mutta sitten olo parani huomattavasti. Mökkiympäristö oli kuitenkin täydellinen tällaisen dieetin toteuttamiseen, koska lähimpään ruokakauppaan oli niin pitkä matka, joten oli helppo välttyä houkutuksilta.

Dukanin dieetin ensimmäisellä vaiheella syödään noin viiden päivän ajan pelkkää proteiinia ja sinä aikana kroppa menee ketoosiin (lisätietoa ketoosista täältä)Proteiinin lisäksi söin ripauksellisen suolaa ja otin oliiviöljyä, koska hyvien rasvojen saanti on tärkeää, jotta aivotoiminta pysyy normaalina. Muistan, kun joskus muutama vuosi takaperin kokeilin ensimmäisen kerran Dukanin dieettiä, enkä pystynyt edes tekemään yksinkertaisia yhteenlaskutehtäviä rasvojen puuttumisen vuoksi. 😀 Dukanin dieetin hyöty verrattuna normaaliin paastoon on se, että runsaan proteiinisaannin vuoksi lihasmassan ei juurikaan pitäisi vähentyä, mutta sen sijaan hiilihydraattivarastot tyhjenevät.

Viiden päivän aikana paino putosi noin 2kg, mutta sen jälkeen en olekkaan käynyt vaa’alla, joten en tiedä tämän hetkistä tilannetta. On todella tärkeää palata normaaliin ruokavalioon rauhallisesti, mikäli haluaa säilyttää saadut tulokset. Itseäni ei siis kiinnosta noudattaa Dukaanin dieettiä normaalisti, vaan haluan ainoastaan kokeilla ”Hyökkäysvaihetta” silloin tällöin, jotta saan ylimääräisen turvotuksen pois. Oli myös ihana huomata, kuinka nopeasti vatsan saa litteämmäksi, eikä tarvitse katsella pömpöttävää mahaa. 😀 Myös kasvojen piirteet tulivat selkeästi terävämmiksi ja samalla tulikin huomattua, kuinka pöhöttynyt olin aikaisemmin. Jos haluaa nopeasti turvotuksen pois ja näyttää hoikemmalta esimerkiksi juhlia varten, niin suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tällaista proteiinidieettiä. 🙂 Pidemmällä ajanjaksolla näin yksipuolista ruokavaliota ei pidä noudattaa, mutta 5-10 päivää on ok.

Täältä löytyy lisätietoa ja ohjeita Dukanin dieetistä. 🙂

Lähdössä mökkeilemään jee 🙂

 

 

 

 

 

Protskut mukana rannalla 😉
Fastin suklaapuddingia välipalaksi 🙂

 

 

 

😀

Mökkeily Puumala 2014 849Mites toi kolo kulmakarvoissa 😀 Oops… aurinkolasit tehnyt tehtävänsä!

Sain mökillä hyvän brunan 🙂
Smile! 🙂
pipari

8 vastausta artikkeliin “Dukanin dieettin toteutus mökillä”

 1. Heippa!
  Kiva postaus. Luin nuo ohjeet Dukanista. Olis vielä kiva kuulla, että mitä sä sitten söit ”hyökkäyvaiheessa”. Nuo sallitut ruoka-aineet, kun olivat aika raskaanpuoleiset. Ilmeisesti ruokailujen määriä ei ole myöskään rajoitettu, joten söitkö sä koko ajan niin paljon, että maha tuli täyteen? Tietty jotain lihaa ei ihan hirveesti jaksa syödäkään. ..

  • Moikka! 🙂
   En syö ollenkaan lihaa, joten söin pelkästään protskuvalmisteita, eli proteiinijauhoa ja proteiinipuddingia. 🙂 Join ja söin niin paljon, kuin pystyin, mutta protsku alkoi tökkimään tosi pahasti…

 2. Vitsi sä oot kaunis !! 🙂 Ja sulla on aivan ihana blogi, vasta hetki sitten oon tän löytänyt.. 🙂

 3. Tosi kiwa, että ”palasit” ! Seuraava on varmaankin h******n tyhmä kysymys, mutta kysyn kuitenkin –
  saako hyökkäysvaiheessa juoda kahvia ? :/

 4. Moi Pipari. Kiva kuulla sinusta pitkästä aikaa 🙂 Näytät aivan upealta, täytyy sanoa! Ihana kuulla, että menee hyvin ja onnea parisuhteesta!

  Edelliseen postaukseen viitaten… tuttu tunne, että pentu (tai no, junnu) vie paljon energiaa. Mä olin itse aivan hermoraunio varsinkin ekat 6kk koiran kanssa. Mörköiät yms oli mulle todella vaikeita, vaikka tiesin miten niissä piti menetellä ja tiesin, että ne kuuluu asiaan. Hitaasi sisäsiistiksi oppiminen, mörköily, eroahdistus yms. sai mut kuitenkin lannistumaan ja ajattelemaan, että teen jotain tosi väärin ja koira on käytännössä pilalla. (Ensimmäinen oma koira…) Nyt mulla on kuitenkin melko fiksu 1v8kk koira jonka kanssa on nykyään huomattavasti kivempaa kuin vielä vuosi sitten. 🙂 Jos haluat vertaistukea tai vinkkejä koiran kanssa (mulla myös erittäin haastava narttu, sisäsiisteys-hitautta jne…) niin nakkaa meiliä. 🙂 Tohon sisäsiisteyteen voisin sen verran sanoa, että jos se liittyy jollain tapaa yksinoloihin, niin kannattaa pohtia onko koira eroahdistunut. Meillä siis hitaasti sisäsiistiksi oppiminen johtui pitkälti siitä, että koira stressasi kaikki yksinolot ja ei sitten kyennyt pidättelemään. Sisälle pissailu tietysti vahvistui tuon myötä ja sitten muulloinkin sattui vahinkoja. Vieraissa paikoissa saa myös olla melko tarkkana.

  Ihanaa tosin todeta, että nämä ongelmat on meillä iän ja työn myötä hälvenneet.

  Lämmintä kesänjatkoa! <3

 5. Moi! Onko tuo Laivakoira?
  Katselin tuota Dukanin dieettiä ja aika yksipuoliselta vaikuttaa jos pelkkää lihaa ja rahkaa syö viikonkin?

 6. Moi! Vähän vanha tämä postaus, mutta netistä selaillessani tietoa karppauksesta löysin tämän 🙂 Sulla on tässä todella super kauniin kiinteän näköiset kasvot! Ja kun enemmän sun blogia luin niin oot ilmeisesti saanut aikas paljon painoa pudotettua! Olen myös itse saanut pudotettua huomattavasti painoa, mutta ongelmaksi jäi roikkuva kasvojen iho. Luin netistä että tässä voisi karppausruokavalio auttaa, niin että energiaa saadaan runsaasti hyvistä rasvoista ja proteiinista, pikkuhiljaa pitäis kasvojen ihon palautua.. Hiilarit kun tuppaa pöhöttämään ja saa aikaan vaan turvotusta kasvoihin, joka venyttää kasvojen ihoa vielä entisestään. Onko sulla mielipidettä tästä, auttaisiko tämän tyyppinen ruokavalio, miten itse koit tällaisen ruokavalion vaikutuksen juurikin kasvojen ihoon? 🙂 Olisin todella kiitollinen neuvoista 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta