Hilla Fanni

Moikka!
Saanko esitellä uuden perheenjäseneni Hilla Fannin, joka kotiutui eilen. Nimeksi ei tullutkaan Pumpuli, koska hän näytti ihan Hillalta. 🙂 Hän on nyt 7vko1pvä vanha mittelspitz tyttö ja todella touhukas tapaus. Kissojen kanssa on mennyt tosi hyvin, etenkin Mini on ottanut Hillan todella hyvin vastaan. Pelkäsin kissojen sähisevän pikkuiselle ja stressaantuvan, mutta täällä otetaan ihan chillisti. Tällä hetkellä kaikki nukkuvat, Mini tuossa vieressä sängyllä, Nasu mun sylissä ja Hilla lattialla.

Ensimmäinen yö oli aikamoinen fail ja toivottavasti ensi yö menisi hieman paremmin. Laitoin Hillan nukkumaan omaan aitaukseen olkkariin ja otin patjan siihen viereen. Hilla itki ja vinkui noin 40min, kunnes nukahti, mutta sitten Nasu halusi tulla makkarista ja Hilla heräsi siihen. En antanut Hillalle yhtään huomiota, mutta se ei tuntunut tehoavan. Nasu halusi välttämättä tulla mun viereen nukkumaan, joten en saanut unta, kun yksi kehrää vieressä ja toinen huutaa. Joskus klo 3 otin Hillan pois aitauksesta, koska mulla tuli niin huono olo siitä hajusta, jota koira erittää paniikkiläähätyksessä ja olin muutenkin ihan kuolemanväsynyt. Tiedän, ettei koiraa saisi ottaa pois aitauksesta, mutta mulla ei ollut korvatulppia, enkä kestänyt katsoa sen paniikkikohtauksia. Mun on siis pakko nukkua sängyssä ensi yö kissojen kanssa ja Hilla saa nukkua omassa pedissä siinä vieressä. Onneksi kissat ovat ottaneet Hillan niin hyvin vastaan, ettei toivottavasti tarvitse yöllä pelätä, että alkaisivat tappelemaan. Jos teillä on jotain muita ehdotuksia, niin kertokaa ihmeessä. Olen etsinyt tietoa todella paljon siitä, miten pentu oppisi olemaan yksin aitauksessa, mutta se ei olekaan niin helppoa käytännössä.

Eiköhän näillä pääse alkuun. 🙂

 

 

 

 
Susi
 

 

 
Koiran kanssa oleminen on ollut paljon haastavampaa, kuin mitä olin odottanut, vaikka olinkin ottanut paljon asioista selvää ja kysynyt koiranomistajilta heidän kokemuksiaan pentuajasta. Uskon kuitenkin, että arki lähtee kohta rullaamaan hieman helpommin, eikä tarvitse enää niin usein pestä koiran pissapyykkiä. 🙂 Saa nähdä miten pääsen tällä viikolla treenaamaan, kun täytyy koko ajan olla antamassa huomioita ja viemässä ulos. Toivottavasti saan useana päivänä Hillalle illaksi hoitajan, jotta pääsee mammakin jumppaamaan. 🙂
 
Hilla kulkee hienosti hihnassa. 🙂
 

pipari

25 vastausta artikkeliin “Hilla Fanni”

 1. Voi ei mikä suloisuus! <3 Kiva ois lukea tämmösiä "koirapostauksia" jatkossakin, koska meillekin on pentu tulossa ensi kuussa 🙂 Aurinkoista viikkoa teille!

  • Ei varmasti ole ongelma toteuttaa tuota toivetta!! 😀 Hillasta tulee Piparin maailman uusi maskotti. 😉
   Aurinkoista viikkoa sullekkin. 🙂

 2. Moikka. Meillä tehtiin niin, että nukuttiin koiran kanssa patjalla ekat 5 yötä muistaakseni (vuorotellen miehen kanssa). Ei olla koskaan käytetty pentuaitausta. Itsehän käytin 6kk koiraa ulkona 1-3 kertaa yössä ja kyllä olis vaatinut äitiyslomaa 😀 Mies ei herännyt laisinkaan koiran ääntelyihin yöllä niin täytyi itse ravata pihalla! Silmäpussit polvissa raahauduin aamulla töihin, mutta eipähän ole koira tehnyt sisälle tarpeita! Koiramme oppi kaiken kaikkiaan sisäsiistiksi 2 kuukaudessa, mutta hänelle jäi ilmeisesti rytmi päälle niin sen takia ravasin niin kauan öisin ulkona (ja aina kyllä hätä olikin). Kyseessä on jättirotu, joten pakko oli vielä ulos kun rupes pissimään paperin ohi ja lätäköt oli järkyttävän isoja!
  Koiranpentu on kuitenkin niin pieni ja ihmeissään vasta erotettu perheestään niin kaipaa läheisyyttä. Meilläkin yritti pari ekaa yötä tulla jatkuvasti kaulan päälle nukkumaan ja uikutti mahdottomasti. Äkkiä pentu kuitenkin tottuu ja rauhoittuu!
  Eli kyllä se siitä ajan kanssa. Aivan ihanan näköinen pentu onkin ja onnea paljon perheenlisäyksestä 🙂

  • 6 kk ?! 😀 voin kuvitella väsymyksen määrää ku meillä 3 viikon jälkeen osas kyllä pidätellä yön eli ei itse pyytänyt ulos 😀 ja ne 3 viikkoa kyllä olin väsynyt ! meillä nyt reilu 5 kk pentu 🙂

 3. Koirahan elää täysin vaistonvarassa. Jos sä stressaat nukkumaanmenosta ja sulle tulee paha mieli laittaa se nukkumaan sinne, luulisin, että koira vaistoaa tämän hyvin helposti ja ajattelee että kaikki ei ole nyt hyvin. Tsemppiä koirankasvatukseen 🙂 muista että minkä pentuna oppii sitä on myöhemmin hankala enää muuttaa. Ei kannata hertyä erikoiskohteluun vaan sen takia, että pentu on niin söpö 🙂

 4. Onnea uudesta perheenjäsenestä <3 Itselläni on nyt 2,5 vuotias sekarotuinen koiruus, ja voin kertoa että ensimmäiset pari kuukautta oli vähä unisia 😀 Mutta kaikki on sen arvoista, usko pois. Älä anna periksi niistä säännöistä ja periaatteista jotka mielestäsi toimii teidän perheessänne parhaiten. Meillä ei ole ollut pentuaitausta käytössä, vaan opetimme otuksen heti alusta alkaen nukkumaan omalla petillä makkarin lattialla. Ekan yön nukuimme lattialla patjalla otuksen vieressä, mutta seuraavana yönä alettiinkin jo opetella pysyvämpää järjestelyä. Se vaatiii hermoja, mutta lopulta sinnikkyys palkitsee. Teimme myös ennen nukkumaan menoa siten että käytimme pennun ulkona ja siitä suoraan nukkumaan. Toki yöllä piti useamman kerran käydä ulkona pennun kanssa, mutta nämä yöllisetkin ulkoilut väheni melko pian. Ja mun mielestä pennulle kannattaa puhua paljon, jotta se oppii hoksaamaan mitä tarkoittaa nukkumaan yms. Ja meillä pentu myös itse löysi itselleen sellaisen nukkumapaikan jossa viihtyy paremmin kuin siinä mikä me sille kehiteltiin. Joten mun mielestä kannattaa antaa myös pennulle sen verran "siimaa" että se löytää itse mieluisan paikan (toki sellaisen minkä sinä omistajana hyväksyt)
  Ja tulet myös huomaamaan että teille muodostuu aivan omat tavat toimia, joten älä liikaa tee niinkuin muut neuvoo, tiedät itse mikä on sun omalle koiralle parasta 🙂 Nauttikaa pentuajasta, se on ihanaa vaikka hieman onkin haasteita 🙂 Ja Hilla on kyllä loisto nimi<3

 5. Kyllä se siitä ajan myötä oppii 🙂 Mäki meinasin jo heittää pyyhkeen kehään, kun tuntui ettei koira ikinä opi sisäsiistiksi, kulkemaan itse rappusia ja nukkumaan yksin, mutta kummasti iän myötä oppii hyvin olemaan itsekseen ja sisäsiistiksi ollaan opittu 8 kuukauden aikana. Tosin välillä niitä hätäpissoja ja kakkoja tulee sisälle, mutta niin harvoin ettei siitä jaksa vihastua. Kyllähän sitä aikuisetkin koirat saattavat vielä vanhoilla päivillään tehdä sisälle tarpeita tahattomasti. Meillä tuo sisäsiistiksi oppiminen pidentyi varmasti osittain talviajan ja kerrostalossa asumisen vuoksi. Meillä tuo yksinnukkuminen tuotti aluksi päänvaivaa, kun ressukka huusi yöllä koko ajan. Taisin jo verrata tätä koiranpentua vauva-aikaan ja etten mä hanki vauvoja, jos on yhtä dramaattista touhua alussa 😀 Mutta kyllä se siitä sitten oppi ja nykyään nukkuu jopa mieluummin omassa pedissä olkkarissa, kuin meidän kanssa sängyssä. Tosin tänä aamunkin poikaystävän lähtiessä töihin sain nauttia koirapojan seurasta sängyssä muutaman tunnin ajan, kun se niin tykkää pötköttää selällään vieressä 🙂

 6. Meilläkin pentu nukkui ekasta yöstä lähtien omassa pedissä sängyn vierellä, aitausta ei käytetty ollenkaan. Meillä oli kyllä silloin mahdollisuus olla kotona, eli pentua ei tarvinnut jättää pitkiksi ajoiksi asuntoon valvomatta (=ehdittiin todeta, ettei tuhoa paikkoja tms. yksin, ja uskalsi jättää ilman aitausta). Meillä käytettiin pentua yöllä ulkona ainoastaan jos selvästi pyysi ja siihen herättiin, sitten isompana (=kun pidätyskykyä alkoi olla) ei viety jos vähän vain havahtui, vaan leikittiin ettei huomattukaan ja pentu usein nukahtikin uudelleen.

 7. OI vitsit miten ihana tyttö! Meille tulee toukokuun alussa kleinspitz poika, alunperin oli tarkoitus ottaa mitteli mutta kleiniin päädyttiinkin. Päivittele ihmeessä mitä Hillalle kuuluu, mä oon ainakin nyt ihan kohderyhmää! 😀 Mitä varten tuo pentuaitaus on niin välttämätön? Itse en ole ajatellut sellaista hommata, patjalle nukkumaan pennun viereen. Enkä myöskään aio opettaa yöllisiä pissareissuja, käsittääkseni sanomalehdet riittää?

 8. Ihana minikarhu! Onnea perheenlisäyksestä ja tsemppiä öihin. Omani oli jo 10vk vanha kun tuli kotiin ja nukkuin nätisti – jokaöisiä aamu kolmen pentuhepuleita lukuuottamatta. 🙂

 9. Aww! <3 Meilläkään ei ollut aitausta (koiran koosta johtuen, kultsi ku kasvaa ulos aitauksesta nopeesti). Yöksi ja silloin, kun pentu jäi yksin, suljettiin olkkariin/keittiöön vievä ovi (vesikupit vessaan) ja pentu sai olla eteisessä, vessassa ja makkarissa. Monesti se nukkui omassa pedissään meidän sängyn vieressä… En oo mikään eläinekspertti, mut mitäköhän se koira miettii, kun kissat on sängyssä ja hän ei? Oon ite sitä mieltä et sänky/sohva ei oo koiran paikka ja onhan se siihen heti alkuun opetettava, jos ei tahdo sänkyyn ikinä päästää 😉 Saattaa vaan pentu ihmetellä! 🙂

 10. Ihana söpöliini! Heti tunnistin rodun, meillä on nimittäin puolivuotias mitteli ja 3-vuotias kleini! 🙂 Aivan ihana rotu joskin hieman jukuripäitä, meillä varsinkin vanhempi. Fasu-mitteli on ihanan helppo ja kiltti, voi olla että purkaa energiansa tuohon vanhempaan. Onnea koirasta ja käy ihmeessä blogissani, jos haluat nähdä kuvia meidän hauvoista! 🙂

 11. Kokeile pitää radiota hiljaisella yön yli. Ääni saattaa rauhoittaa pentua. Olen myös kuullut, että kuumavesipullo pennun pedissä saattaisi auttaa. Oma koirani oli niin helppo pentu, että nukkui heti ekasta yöstä lähtien kuin tukki, joten itse en ole näitä temppuja kokeillut.

 12. Onnea pennusta! 🙂 Laita vaan vaikka koiranpeti sun sängyn viereen ja pikkuhiljaa siirrät sitä koiranpetiä sinne missä haluat koiranpedin olevan. Mä en kestänyt oman pennun rääkymistä yöllä joten otin sen ekoina öinä mun viereen sänkyyn ja koira saa nykyäänkin nukkua sängyssä, MUTTA jos et halua koiraa sänkyyn niin älä koskaan sitä sinne päästä. 😀

  Pikkuvinkki vielä loppuun, kun koira käy pissalla niin kannattaa hokea pennulle esim ”pissa” ja kehua siitä ja vaikka palkata namipalalla asioinnin jälkeen, koska myöhemmin kun sulla on vaikka aamulla kiire, niin saat vaan viedä koiran aamulla ulos ja sanoa käskyn, jolloin koira tekee tarpeet etkä myöhästy koulusta/töistä. 😀

 13. Voi kuinka suloinen <3 meillä on aina pennut jätetty kylmästi omaan aitaukseen itkemään, kaksi yötä ollaan valvottu ja kuunneltu kitinää mutta nopeasti toinen oppii. Helpottaa myös muutenkin yksin jättämisessä kun on oppinut olemaan myös itsekseen yöt.

 14. Oi mikä ihana koiravauva teille on tullutkaan, onnea uudesta perheenjäsenestä! Aikaa, kärsivällisyyttä ja rakkauttahan se pentu tarvitsee. Ensimmäiset päivät ovat niitä jännittävimpiä sekä koiralle että omistajalle, kyllä se siitä nopeasti tasoittuu. Alussa kannattaa varmasti keskittyä hyvin pennun kanssa olemiseen ja sen opettamiseen, ja ehkä jättää omat treenit hiukan vähemmälle.. Pentu on tosiaan vielä ihan lapsi. Oikein hyvää jatkoa teille ja pusuja pikku hauvelille!!

 15. Mä olin kans samanmoinen että kello soimaan yöllä ja sit kanniskelen ihan töttörönä olevaa pentua pihalle, olis vissiin nukkunu mieluummin 😀 Kyllä se kiltisti aina pissas kun sen maahan laskin. Riitti onneks vaan se yksi vessareissu yössä, meillä on keskikokoinen rotu, niin ilmeisesti on keskikokoinen rakkokin 🙂 Sisäsiistiksi oppi tällä tavalla supernopeasti, joten ei se heräily turhaa ollut.
  Hilla Fanni on i-h-a-n-a! Parin vuoden päästä sitä jo miettii mihin se pentuaika katosi niin nopeasti, vaikka aluksi tuntuu ettei se kasva eikä aikuistu 🙂

 16. Voi on se suloinen, ja ihana nimikin. 🙂 Minäkin mielelläni luen koirapostauksia, sillä meillä minä ja mies molemmat taidamme kärsiä kovasta koirakuumeesta. 😀

 17. Ihana, onnea uudesta perheenjäsenestä! Kahden koiran kokemuksella sanoisin, että pentu kyllä rauhoittuu aika piankin ja yöt alkavat sujua. Kannattaa muistaa ulkoilun kanssa, ettei pentu pääse toisten koirien ja koirankakkojen kanssa kosketuksiin ennenkuin on rokotettu. Hyvää jatkoa! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta