Terveisiä reissusta

 Moikka ja terveisiä Budapestistä!
Matkalla on ollut kova kuri ja joka aamu on herätty aikaisin, eli noin klo 6.00 aikoihin ja oltu liikenteessä klo 20 asti. Lapsien kanssa reissaaminen on kyllä rankkaa ja matkaohjelmakin on ollut hyvin lapsiystävällistä. Huomenna mennään eläintahaan ja se taitaa olla matkan kohokohta. 🙂 Ehkäpä saisin sieltä otettua jotain järkeviä kuvia. Musta tuntuu, että me syödään täällä koko ajan ja tätä voisi kutsua oikeastaan ruokamatkaksi. Itse tykkään todella simppelistä ruoasta, mutta perheenjäseneni ovat aikamoisia kulinaristeja, joten raahaudun mukaan ravintoloihin ja kahviloihin. Onneksi syöminen on täällä todella edullista, esimerkiksi kahvilassa kakkupala ja erikoiskahvi maksavat noin viisi euroa yhteensä. Suomessa joutuisi maksamaan tuosta melkein kolminkertaisen hinnan. Mun täytyy syödä pelkkää rahkaa reissun jälkeen, sen verran hyvin on tullut syötyä. Valitettavasti lihon todella helpostu ja tällaiset matkat ovat aina hankalia, kun on vaikea päästä normaaliin ruokarytmiin kotona. 🙁 Kavissyöjien annosvaihtoehdot ovat muutenkin lähes poikkeuksetta hiilaripainotteisia, joten olen syönyt todella huonosti. Hirveä hinku päästä treenaamaan ja syömään normaalisti!

Maisemat ja rakennukset ovat kauniita vanhassa kaupungissa, mutta muuten en ole erityisemmin lämmennyt Budapestille. Palvelu on todella ystävällistä ja tuntemattomat ihmiset tulevat jatkuvasti ihastelemaan siskoni lapsia. Shoppailijan paratiisi tämä ei ainakaan ole ja olenkin ostanu vain kengät ja meikkejä. Kulttuuria rakastaville Budapestilla on paljon annettavaa, äitini ja siskoni olivat jo oopperassa ja menevät vielä myöhemmin viikon aikana balettiin, minähän en tietenkään sellaisiin mene. 😀 Joku päivä olisi myös kylpyläreissu edessä, koska Budapest on tunnettu loistavista kylpylöistään, mutta en usko, että haluan mennä sinne löllöjeni kanssa. 🙁

Nyt täytyy mennä nukkumaan, koska kello on jo 21.56 ja herätys on tietenkin klo 6.00.

lol
Mun piti kuulemma laittaa tää kuva blogiin, koska tässä näyttää, ettei mulla muka olis vatsaa 😀 Tää oli muuten matkaoppaassa suositeltu ns. hienommaksi ravintolaksi ja olikin ihan pizzerian oloinen. 😀
 
Mä olin puun sisällä
 
Löydettiin leikkipuisto. Huono naamapäivä  as usual.
 
 

PS. Nasu on jo onneksi ihan normaali! <3 🙂

PPS. Mä bongasin täältä Luludog nimisen koiratarvikeliikkeen, joka myy ihania hemmottelutuotteita pienille koirille. Löysin todella suloisen sydänkuviollisen pedin, mutta mietin kannattaako pennulle ostaa petiä vai onko konepestävä viltti parempi? Petiä voi olla hankala pestä koneessa, mutta en myöskään halua muovipetiä. Kuvan peti olisi vaan aivan ihana! Löysin myös muutaman suloisen lelun, jotka on pakko ostaa. 🙂

Kuva lainattu
Kuva lainattu
pipari

15 vastausta artikkeliin “Terveisiä reissusta”

 1. Missäs mielentilassa tämä postaus on oikein kirjoitettu? Älä ole noin negatiivinen, varsinkaan itseäsi kohtaan, tyttö hyvä! Et ole huonoa naamapäivää nähnytkään! Ja löllöt? Höpö höpö!

  • Hahaha anteeks! 😀 Tästä huomaakin hyvin, että ylensyönti ja sen aiheuttama huono olo tekee kiukkuiseksi! Pitäisi siis syödä aina hyvin! 🙂

 2. Suosittelen ihan alkuun jotain helposti pesuun pistettävää vilttiä tai huopakasaa. Omalle pennulleni hankittiin semmoinen karvainen viltti, jonka päälle lisäsin pennun kotoa saadun fleece-huovan. Hyvin on kelvannut.

  Vaikka koirat yleensä ovatkin siistejä pesässään, niin vahinkoja sattuu. Paksua patjamajaa on vaikea tunkea pesukoneeseen saati kuivatella. Jotkut otukset myös repii astetta enemmän, joten nätti peti voi menettää muotonsa hyvinkin nopeasti.

  Kannattaa siis investoida ihanaan pesään koiralle sitten vasta, kun pahin pissailu ja nakerruskausi on ohi. 🙂

  • Niin mä vähän pelkäänkin, että tuollainen peti ei olisi kovin käytännöllinen pennulle. :/ Kuvassa on chihu pedin sisällä, joten aikuinen mitteli ei sinne sitten mahdu.
   Fleeceviltillä sitten mennään ainakin alkuun ja yritän etsiä jotain litteää ja helposti pestävää petiä. 🙂

  • Meillä on chihuilla kaikilla pesät, jotka voi pestä, ja pestäänkin, ihan pesukoneessa. Eikä mitään ”kerran 6kk:ssa” vaan niin usein kun tarve vaatii. 🙂 eli ei ole poissuljettu vaihtoehto..

 3. Moikka! Ihania kuvia, eivät helpota lähestyvien tenttien ja loskan seassa matkakuumetta ollenkaan… 🙂
  Meillä on koirille omat metalliset häkit, joita ollaan päällystetty näteillä kankailla ja yritetty saada vähän esteettisemmiksi… Itse koen tärkeäksi sen, että koiralla on rauhallinen ”oma pesä” jonne pääsee vaikka hiukan piiloon rauhoittumaan kunesimerkiksi vieraat lapsinensa tulevat kylään. Tuo harmaa peti on kyllä äärettömän söpö. 🙂

  • Pennulla on oma aitaus, jossa se nukkuu yöt ja on työ- ja koulupäivien ajan, eli on ns. oma rauhoittumispaikka. Aitauksen sisälle kuitenkin haluisin myös pedin, mutta ehkä fleeceviltti käy alkuun. 🙂

 4. Hei, lähellä keskustaa sijaitsee kauppakeskus Westend joka on itä-euroopan suurin kauppakeskus tai jotain sinnepäin. Muistaakseni sinisellä metrolinjalla pääsee ihan viereen. 🙂 Kyllä sieltä shoppailtavaa löytyy!

  Jos haluat liikuntaa hiilaripommien vastapainoksi niin kivutkaa Gellert Hillille, kannataa mennä niin että aurinko laskeutuu samalla kun kipuatte niin koko kaupungin valot avautuu upeana maisemana.

  Kevyttä edullista raikasta kasviruokaa ja salaatteja lounaspaikasta nimeltä fruccola, se on ketju ja ravintola on ainakin Vaci Utca ostoskadun lähellä. Kannattaa käydä! 🙂

  • Moikka!
   Valitettavasti matkaohjelma on jo etukäteen tarkkaan suunniteltu, joten en pääse tuonne kauppakeskukseen. :/

   Me ollaan kävelty kaikkialle, paitsi yhtenä iltana mentiin taxilla ravintolaan. Eli n 9-10h päivittäin jalkojen päällä. Tänään mennään Budan kukkuloille ja sielläkin tulee käveltyä. 🙂

 5. Voi Pipari, mulle tulee niin surullinen mieli kun luen tätä ja jotenkin oikein huokuu läpi tuo sun ahdistunut olo 🙁 Herrajumala nainen sää oot aivan upeassa kunnossa ja mua harmittaa sun puolesta, jos et koe pystyväsi siitä nauttimaan. Nyt menet sinne kylpylään! Itsekin olen sinua isompi, mutta suuntaan aina ulkomailla kaikenmaailman spa-hoitoihin kun vaan tilaisuuden saan 😀 Viivana!

  Osaan toisaalta kyllä samaistua tuntemuksiisi, välillä tulee itsekin syötyä huonosti lomilla ja siitähän sitten kärsitään. Mutta ei sillä kannata omaa matkaa pilata 🙂 Budapest on ihana kaupunki, nauti kulttuurista ja mahtavasta ruuasta! Rahkaa ehtii syömään Suomessa vielä moneen otteeseen, I promise!

  • Jeps, tällaista tämä on. En mene kylpylään, koska en koe oloani mukavaksi sellaisessa ympäristösaä. Mulle on ihan sama minkä kokoisia muut ovat siellä, mutta jos oma olo ei ole hyvä, en tule silloin viihtymään.

 6. Moi!
  Mä ymmärrän ihan täysin ton kylpyläjutun. Vaikka eihän kukaan siellä muita vilkuile, niin kyllä se koko pointti rentoutumisesta menee siinä vatsamakkaroista murehtiessa :/. Sitä paitsi se lilluminen on oikeastaan aika tylsää puuhaa. Eniveis ihania kuvia ja kivan oloinen reissu!

  http:// houdiinitaikoo.blogspot.fi

 7. Hei kun sulla on ne niken pegasukset, niin onko ne ’true to size’, eli onko ne minkä kokoset suhteessa sun muihin kenkiin? Kun löysin ne suht hyvään hintaan netistä, ja en tiedä yhtään, minkä kokoset pitäis tilata.. :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta