I see fire

Pahoittelut blogihiljaisuudesta, mutta olen ollut aika masis fiiliksissä viime päivinä, enkä ole halunnut tulla levittämään tänne negatiivisuutta. Sain lauantaina tietää, että kasvattaja päätti myydä Pumpulin toiselle ostajalle, vaikka pentu oli minulle varattu ja kaikki sovittu. Ilmeisesti sukset meni ristiin siinä vaiheessa, kun halusin pennun käyvän eläinlääkärin tarkastuksessa, kuten oli sovittu, mutta tämä ei onnistunutkaan. Olin aika järkyttynyt, kun sain tietää, etten saakkaan Pumpulia kahden viikon päästä ja kaikki haaveet kaatuivat samantien. Kyse ei ole mistään kauppatavarasta, vaan perheenjäsenestä ja mielestäni on tunteetonta kasvattajalta perua tässä vaiheessa. Olin jo ehtinyt kasata pentuaitauksenkin ja hankkia kaikki tarvikkeet, enää puuttui hauva. Pari viimeistä päivää on mennyt sumussa, vaikka olen yrittänyt ajatella positiivisesti. Tiedän, että maailma on täynnä muitakin koiranpentuja, eikä tämä ollut tarkoitettu minulle. Uskon, että mikään ei ole sattumaa. Tuntuu silti pahalta.

Liikuntasaldo 10-16.3
Ma:-
Ti: Spinning 55min
Ke: Spinning 45min, Sali (rinta-olkapäät-hauis-ojentaja)
To: –
Pe: Spinning 55min
La:-
Su:SatsCorePulse 55min

Liikuntasaldo 17-23.3
Ma: Shape 55min
Ti:-
Ke: Spinning 45min, Sali (rinta-olkapäät-hauis-ojentaja)
To: Crosstraining -tunti 45min, Sali (takareidet-pakarat-vatsa)
Pe: Sali (etureidet-hauis-vatsa)
La:-
Su: BodyPump 55min

Kuva lainattu.

pipari

30 vastausta artikkeliin “I see fire”

 1. Otan osaa. Tosi ikävä temppu kasvattajalta, mutta ajattele positiivisesti: nyt sulla on mahdollisuus löytää kasvattaja, joka on luotettava ja jolta saat varmasti tukea tulevaisuudessakin. 🙂 Tämä kasvattaja ei näitä kriteerejä täytä nyt eikä tulevaisuudessa.

  Kasvattajalta, joka ei tarkastuta pentua ell:llä, ei kannata tukea. Silkkaa rahanahneutta, eikä tosiaankaan ajatella pentujen parasta. Nyt etsit luotettavan kasvattajan, joka kasvattaa muukin kuin dollarinkuvat silmissä. Järki käteen, älä anna söpöjen pentujen hämätä, vaan yritä nähdä kokonaiskuva tilanteesta: onko yhdistelmä oikeasti hyvä, pidätkö emästä, tuletko toimeen kasvattajan kanssa jne. Tätä just tarkotin sillä, kun aiemmin kommentoin, ettei kannata hätäillä.

  Onnea seuraavan pennun etsintään! 🙂 Ei kannata surra, että sulla on tavarat ostettu. Kyllä ne odottaa sitä omaa pentua. 🙂 Yksi hyvä tapa muuten saada selville tulevista pentueista on laittaa esim. FB:n japsiryhmässä kyselyä tai ilmoittaa, millaista pentua etsii. Kaikki kasvattajat ei välttämättä päivitä kotisivuja kovinkaan usein.

  • En haluakkaan ostaa pentua, joka ei ole eläinlääkärin tarkastatettu, etenkään silloin, kun niin on aikaisemmin sovittu. Tiedän, ettei eläinlääkärin tarkastus välttämättä paljasta mitään piileviä sairauksia tms, mutta haluan silti kolmannen osapuolen mielipiteen pennun yleisterveydestä. Pennut ja emä vaikuttivat kyllä terveiltä ja elinympäristö hyvältä, mutta haluan pelata varman päälle. Varmaan epäluottamukseni loukkasi kasvattajan egoa ja koki minut hankalaksi, joten päätti myydä muualle. Toivon, että pentu saa hyvän kodin.

   En tietenkään sure sitä, että tavarat on hankittu, se vaan tuntuu lähinnä typerältä, kun ei ole edes koiraa tiedossa. Nyt on ainakin aikaa valmistautua koitokseen.

   Katselen nyt japsien lisäksi mitteleitä ja shetlanninlammaskoiria.

  • Olin tulossa kommentoimaan ihan samaa kuin Shiraz. Vaikka kasvattajalla olisikin ihan puhtaat jauhot pussissa, hän vaikuttaa ihmisenä hankalalta, jos sukset menee ristiin siinä, että ostaja haluaa ell:n tarkistuksen pennulle. Paljon parempi, jos kasvattajan kanssa tulee toimeen ja hän on järkevä, mukava tyyppi 🙂 Onnea uuden pennun etsintään!

  • Kiitos! 🙂 Parempi näin, haluan hyvät välit kasvattajan kanssa. Kyllä se silti tuntuu pahalta, mutta uutta pentua etsimään (ja parempaa kasvattajaa)!

 2. Voi ei, tosi kurjaa 🙁 Osaan jollain tasolla kuvitella, miltä susta ehkä tuntuu – olin varmasti ollut ihan maassa, jos oma koirani ei olisikaan tullut silloin kun sen piti tulla… Vastuutonta ja röyhkeää toimintaa kasvattajalta. Tekee niin vihaiseksi! Nyt täytyy vaan toivoa, että löydät paremman kasvattajan <3

  • Niinpä! Mulla kävi kerran niin, että kissanpentu, jonka olin saamassa kuoli. 🙁 Mikään ei ole sattumaa, koska myöhemmin sain toisen ihanan kisun. <3

 3. Multa ainakin menisi täysin luotto tuollaiseen kasvattajaan. Mulle tulee sellanen olo, että kasvattaja haluu salata jotain ku ei halua viedä sitä eläinlääkäriin. Otin ite pennun joulukuussa ja täytyy sanoa etttä silllä on kyllä niin mukava kasvattaja! kyselee viikottain pennun kuulumisia, pentutrefffejä on yhet jo takana, toiset edessä yms B)

 4. Siis ei, kauheeta 🙁 en voisi edes kuvitella että meidän kasvattaja olisi 2 viikkoa ennen perunut oston 🙁 Koira on kuitenkin perheenjäsen! Otan osaa!

 5. Enemmänkin taisi olla jotain salattavaa. Fiksu kasvattaja ei todellakaan kokisi tuollaista minään epäluottamuslauseena, päinvastoin. Vaikka nyt tuntuukin ikävältä, niin parempi että et moiselta pentua saanutkaan.

 6. Voi ei, toi on kyllä tosi tyhmää perua tossa vaiheessa 🙁 ymmärrän hyvin sun pettymyksen, itselle käynyt lähes samalla tavalla. Pentu menikin kasvattajan ystävälle, vaikka oltiin jo sovittu, että mä saisin pennun.
  Onnea pennun etsintään, kyllä se oikea pentu sitten osuu kohdalle 🙂

  • Tosi törkeetä! 🙁 Mustakin tuntuu, että pentu meni kasvattajan ystävälle. :/

 7. Kylläpäs ihmiset osaa käyttäytyä ikävästi ja epäreilusti. Tsemppiä kuitenkin uuden koiranpennun etsintään!
  Nyt sinulla on ainakin kaikki valmiina ja saat rauhassa etsiä sopivaa yksilöä:) Itselläni on aikoinaan ollut kaksi isoa Leonbergin koiraa ja sellaisen haluaisin sitten kun on vähän omaa pihaa ja maltan vähentää matkustelua. Ihana rotu,suosittelen jos joskus haluat hankkia ison koiran:)

  • Kiitos! Aivan ihanan näköinen hauva, katsoin googlen kuvahausta. 🙂 muistuttaa hieman berninpaimenkoiraa, josta olen aina haaveillut. 🙂

 8. Moi!
  Surullista tuo koiranpentu juttu. Tiedän itsekin miltä tuollainen pettymys tuntuu.
  Tsemppiä ja jaksamisia, kyllä se just sulle oikea otus tulee vielä vastaan!
  Mitä kaikkia rotuja olet miettinyt, vai onko japaninpystykorva se ainut oikea? 🙂

  • Oon miettinyt japskin lisäksi mittelspitzia, joka on tosi samantyyppinen pystykorva. 🙂 Harkitsen myös shetlanninlammaskoiraa, joka sopisi rotukuvauksen perusteella minulle. 🙂

   Haluaisin myös mopsin, mutta se on valitettavasti liian sairas rotu. :/ Kultaisennoutajan otan sitten, kun asun isommassa kodissa. 🙂

 9. Aika epäilyttävää että peruu myynnin eläinlääkäri vaatimuksen takia, jos nyt oikein ymmärsin? Mielestäni se on tärkein kriteeri kasvattajalta tutkituttaa pennun ennen uuteen kotiin luovuttamista. Voit siis senkin suhteen olla positiivinen, etten ainakaan saa sairasta pentua. 🙂 Uskon kyllä että harmittaa alyttömästi. Toivottavasti en ymmärtänyt alkua ihan väärin. :”)

  • Pennut kyllä vaikuttivat terveiltä ja myöskin vanhemmat. Luulen, että kyse oli rahasta. 🙁

 10. Oon pitkäaikainen lukijasi ja nyt ekaa kertaa kommentoin; tosi ikävää toimintaa kasvattajalta ja ymmärrän pettymykseksi kun koira tavallaan oli jo sinun. Mutta esim meillä on ollut monta koiraa ja nykyisestä kasvattajasta on tullut ihan ystävä, neuvoo ja tukee vaikeissakin asioissa. Meillä on tällä hetkellä englanninbulldogin saattohoito menossa, on sokea ja lähes kuuro plus muuta vaivaa, katsomme päivän kerrallaan koska on aika luopua ja ihana kasvattaja ja tuttu eläinlääkäri tukevat.
  Olisi kiva jos seuraavallakin koiralla olisi yhtä mukava kasvattaja, rotu tulee kyllä tosin olemaan joku muu, katsellaan kun tästä vaiheesta selvitään ja toivutaan… Toivottavasti löydät hyvän pennun ja taustajoukot:)

  • Voi ei, voimia sinne ja nauttikaa viimeisistä hetkistä!

   Toivottavasti löydän sellaisen kasvattajan, joka tukee kaikissa tilanteissa! Täytyy tehdä paljon taustatyötä. 🙂

 11. Voi hitto, voin kuvitella pettymyksesi! 🙁 Minusta tuo on ihan täysin ok, että eläinlääkäri vielä tarkistaa pennun – eikös se vaan tarkoita kasvattajallekin, että tuleva omistaja on vastuullinen ja tulee pennusta huolehtimaan? Ja tiedätkö mitä, en haluaisi olla kyyninen, mutta on hyvin voinut käydä niinkin, että toinen ostaja on tarjonnut pennusta ”ylihintaa”/enemmän kuin oli sulle sovittu myyntihinta ja kasvattaja on päättänyt tietysti ottaa paremmat rahat aikaisemmista sopimuksista/varauksista huolimatta…Ei sitten ole suoraan voinut sitä sanoa, joten on tehnyt tällaisesta pienestä perusasiasta ongelman etenkin kun vastassa on nuori nainen, joka tästä ei voi/jaksa suurempaa meteliä nostaa. Enpä tosiaan itsekään haluaisi kauppaa tehdä kyseisen kasvattajan kanssa. Toivottavasti löydät vielä pian ihanan pikkuhauvan oikeasti luotettavalta kasvattajalta! 🙂

  • Voi olla hyvinkin mahdollista tai sitten kyseessä oli kasvattajan ystävä. Jos kuitenkin maksan koirasta 1200e, niin tahdon eläinlääkärin tarkastuksen, oli se sitten kuinka ”turha” tahansa. Eihän siinä näy piilevät sairaudet, mutta jos se on sovittu aikaisemmin ja kuuluu kauppahintaan, niin turha sitä on perua 2vko ennen luovutusta! :/

 12. Kannattaa ihan tosi tutustua vaikka netissä pennunosto-oppaisiin, sillä mitä ilmeisimmin olit ostamassa paperitonta pentua? Vaikka olosuhteet paikassa olisivat kuinka ”hyvät”, voi paperiton AINA olla pentutehtailun tuotos, koska kukaan ei valvo sitä, kuinka usein ja minkä ikäisenä narttu synnyttää.. Näennäisesti hyvän ”kotikasvattajankin” paperittoman pennun emä voi olla pelkkä synnytyskone!! Ei saa koskaan uskoa selityksiä vahinko- tai rakkauspennuista, ne eivät melkeinpä koskaan ole totta..

  Eli AINA pennulle Suomen Kennelliiton paperit, sopimus sekä eläinlääkärin tarkastus!

  ”Jotkut pentutehtailijat rekisteröivät osan pentueistaan Suomen Kennelliitossa ja pitävät näin yllä hyvää mainettaan, mutta seuraavaksi he teettävät samalla nartulla rekisteröimättömän pentueen. Kennelliiton rekisteröintiehtojen mukaan nartulla ei saa teettää pentuja alle 10 kuukauden välein, mutta koska juoksuajat tulevat useammin, pystyy rahanahne kasvattaja ansaitsemaan nartulla enemmän teettämällä välissä pimeän pentueen.

  Ei siis kannata uskoa selitystä, että pääsi tapahtumaan ”vahinko”, josta seuraus ovat nyt kaupiteltavat pennut. Aitoja vahinkoastumisia voi joskus tapahtua huolellisellekin kasvattajalle, mutta silloin kun niitä sattuu toistuvasti samalle kasvattajalle, on melko varmasti kyse suunnitelmallisesta toiminnasta. Oli syy kumpi tahansa, ei pentua kannata ostaa tällaisesta paikasta.

  Säälistä ostaminen ei koskaan auta — vaikka pelastaisit yhden pennun, tuet samalla toiminnan jatkumista. Paras keino lopettaa epäilyttävä eläinbisnes on olla tukematta sitä millään tavoin. Ilman ostajia ei pian ole myyjiäkään. ”

  http://www.sey.fi/elaintietoa/lemmikkielaimet/pysayta_pentutehdas!_-kampanja

  T. Eläinlääketieteen opiskelija

  • Olen kyllä perehtynyt todella hyvin pennun ostoon liittyviin asioihin ja en ollut ostamassa paperitonta koiraa, tämän olen kertonut monta kertaa koira-aiheisissa postauksissa. Kasvattaja on japaninpystykorvayhdistyksen virallinen kasvattaja. En siis tarvitse turhaa saarnaa pentutehtailusta, kun tiedän nämä asiat, enkä koskaan ostaisi paperitonta koiraa. Tämän vuoksi ihmettelinkin miksi kunnon kasvattaja ei vie koiraa eläinlääkärin tarkastukseen.

 13. Onpas harmi juttu ! 🙁 tsemppiä pennun etsintään, kyllä se sulle tarkoitettu pentu vielä löytyy ! Hyvä, ettet taipunut ell vaatimuksestasi, vastuullinen kasvattaja ymmärtää ensimmäistä koiraa hankkivan huolen aiheet ja varmistukset esimerkiksi ell tarkistuksen suhteen ja auttaa ja tukee rehellisesti pentua hankkivaa kaikissa mieleen juolahtavissa asioissa. Luota omaan tunteeseen siitä, että kaikki menee oikein ja kasvattajalla ei ole salaisuuksia. Kasvattajan kanssa henkilökemiat on minusta yksi tärkeä seikka pentua valitessa, silloin voit luottaa että saat apua tarvittaessa ja kasvattaja auttaa valitsemaan juuri sinulle sopivaa pentua. Kärsivällisyyttä ja kaikkea hyvää pennun etsimiseen! Terv. 4 v lassie-pojun onnellinen omistaja, joka etsi täydellistä perheenjäsentä lähes vuoden ja kävi tutustumassa lähes 10 eri pentueeseen, ennenkuin se oma kasvattaja ja pentu löytyi.

 14. Moikka,
  Tosi kurja juttu, että kasvattaja perui kaupat viime hetkellä 🙁 Ymmärrän täysin pettymyksesi, olit ehtinyt jo hankkia kaiken valmiiksi ja nimetä pennun. Mutta toisaalta, tuskin olisit jatkossa halunnutkaan olla tekemisissä tuollaisen kasvattajan kanssa. Näitpähän siis kasvattajan todellisen luonteen, ennen kuin oli liian myöhäistä!

  Mietin sellaista, että haluatko välttämättä rotukoiran? Maailma kun on jo valmiiksi pullollaan kodittomia koiria 🙁 Ja kasvattajalta ostettu rotukoira ei vielä takaa yhtää mitään sairauksista tai luonteesta, vaikka he niin uskottelisivatkin. Kuten sinullakin oli ongelmia tämän kasvattajan kanssa. Mielestäni ihmiset jotka tekevät rahaa teettämällä koiria ja myymällä niitä eniten tarjoaville, ovat vastenmielisiä. Koirista myös pyydetään nykyään ihan älyttömiä summia, mikä houkuttelee helpon rahan toivossa pentutehtailijoita, samoin kuin koiravarkaudet lisääntyvät tämän takia koko ajan.

  Ymmärrän, että haluat ensimmäisen koirasi olevan tietynlainen, mutta usein rotukuvauskaan ei täsmää kaikkiin rodun edustajiin. Lämmöllä suosittelen ainakin tutustumaan muutamiin vastuullisiin järjestöihin, joiden kautta voi antaa kodin, sitä kipeästi kaipaavalle koiralle (järjestöillä on usein tarjolla myös pentuja). Itselläni on todella hyviä kokemuksia ns. rescuekoirista, nämä koirat osaavat todella arvostaa omaa kotia ja ovat usein sopeutuvaisia ja todella ystävällisiä. Omat koirani ovat tulleet Espanjasta suomalaisen järjestön kautta, ja kaikki asiat on hoidettu asianmukaisesti (rokotus, madotus, sirutus, passi ja sterilointi/kastrointi). Samoin olen voinut olla heihin yhteydessä aina, jos tulee jotain kysyttävää. Järjestöt eivät tee koirilla bisnestä, vaan perivät koirista ainoastaan kulukorvauksen (eli eläinlääkärimaksut).

  Itse en enää ottaisi muuta kautta koiraa, en halua tukea koirilla tehtävää bisnestä (etenkään kun koskaan et voi olla täysin varma kasvattajan todellisesta motivaatiosta, tai tietotaidosta esim. perinnöllisyystieteen suhteen). Koiria hylätään järkyttävät määrät ympäri maailmaa joka päivä, joten minua varten ei tarvitse tähän maailmaan teettää enää yhtäkään uutta koiraa. Myös Suomessa on tarjolla hylättyjä koiria, joihin pääsee tutustumaan etukäteen ja esimerkiksi testaamaan niiden reagointia kissoihin ym.

  Toivon, että harkitsisit myös tätä vaihtoehtoa, toki päästös on täysin omasi. Itse olen saanut tätä kautta maailman parhaat koirat, ja tavannut järjestön ’puistotapaamisissa’ muita yhdistyksen kautta adoptoituja persoonallisia, ystävällisiä ja todella kiitollisia koiria. Toivoisin yhä useamman ihmisen harkitsevan kodin tarjoamista kodittomalle tai hylätylle koiralle, se on ollut ainakin itselleni elämäni paras päätös. <3

  Alla muutama linkki eri järjestöjen sivuille:

  http://auringonkoirat.com/koirat.html

  http://www.espanjankatukoirat.com/

  http://www.koirienturvakoti.com/2013adoptio.html#.Uw9uxRxcJeo

  http://www.kodinvaihtajat.com/?page_id=19

  http://www.viipurinkoirat.fi/

  http://www.pelastetaankoirat.com/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta