Saan kohta koiranpennun!

Heips!
Tämä viikko on ollut todella kiireinen ja olen nukkunut aika huonosti, koska olen vain miettinyt koiranpentuun liittyviä asioita. Tein kuitenkin tänään sen päätöksen, että Pumpuli tulee mulle jo maaliskuun alussa (mun piti siis valita otanko pennun maaliskuussa vai toisen pentueen pennun toukokuussa). Luovutus olisi oikeasti maaliskuun ensimmäisellä viikolla, mutta pentu tulee viikkoa myöhemmin, koska lähdemme perheeni kanssa kuun vaihteessa Budapestiin. Äitini täyttää 60 vuotta ja viemme hänet yllätysmatkalle Unkariin ja olimme tosiaan suunnitelleet tätä matkaa todella kauan. Viimein paljastimme salaisuuden ystävänpäivänä ja nyt voin kertoa asiasta blogissakin. En ole koskaan aikaisemmin käynyt Unkarissa, joten odotan matkaa innolla. 🙂 Siskoni ovat suunnitelleet kauheasti ohjelmaa koko matkan ajaksi (aikataulut about sekunnilleen.), joten riittää, että menen lentokentälle ja seuraan muita matkan ajan. 😀 Jos olette käyneet Unkarissa, niin mitä piditte, menisittekö uudestaan?

Ihana!

Ilmoitin tosiaan tänään kasvattajalle, että otan pennun tästä tammikuussa syntyneestä pentueesta (japaninpystykorva). Kun kirjoitin paperille kevään ja kesän aikataulujani, tulin siihen tulokseen, että maaliskuu on parempi ajankohta pennun kannalta. Jos olisin ottanut pennun toukokuussa, olisin silloin voinut pitää kaksi viikkoa kesälomaa (en saa pitää koko kesälomaa putkeen), jolloin olisin ehtinyt totuttaa pennun yksinoloon ja ”talon tavoille”. Kahden viikon loman jälkeen pieni  9-viikkoinen Pumpuli olisi kuitenkin joutunut olemaan 9h yksin työpäivieni ajan ja se kuulostaa liian pitkältä ajalta noin nuorelle pennulle. Maaliskuu on siis pennun kannalta järkevämpi ajankohta, koska keväällä käyn osa-aikaisesti töissä, joten työajat eivät ole niin pitkiä ja Pumpuli joutuu olemaan korkeintaan kuusi tuntia yksin. Ainoa huono puoli tässä on se, että koulu saattaa kärsiä, koska en välttämättä raaski jättää pentua yksin koulupäivän ajaksi, jos menen vielä illalla töihin. Ei ole varmaan kovin suuri kynnys lintsata koulusta, kun kotona on ihana hauvavauva, joka haluaa leikkiä. Toivon kuitenkin, että saan kaiken järjestettyä ja yritän tsempata opiskelujen kanssa. Olen pyörinyt sängyssä viimeiset kaksi viikkoa, koska en ole saanut unta koira-asioiden takia. Olen imenyt päivittäin uutta tietoa koiranpennuista ja löytänyt todella paljon hyödyllistä tietoa. Olen googlettanut myös huonoja kokemuksia pennuista ja miten niistä on päästy yli. Olen sen verran rauhallinen luonne, että uskon kaiken menevän hyvin, mutta stressaan silti hieman miten Mini tulee suhtautumaan pentuun. Toivotaan parasta! Voitte varmaan kuvitella, kuinka innoissani olen pennusta ja ihan itkettää pelkkä ajatus siitä, että kohta saan viimein oman koiran, josta olen haaveillut koko ikäni! :’) Myös perheeni on hauvasta todella innoissaan, joten Pumpulille löytyy varmasti tarvittaessa monta hoitajaa. 😉

 


Tilasin Pumpulille Stockalta Kongin leluja, jotka ovat helmikuun ajan kanta-asiakastarjouksessa -20%. Aina kun googletin koiran leluja tai yksinoloa, vastaan tulivat Kongin laadukkaat ja ennen kaikkea kestävät lelut. Tuo kuvassa oleva sininen pötkylä on Kongin klassikkotuote (Puppy koko M), jonka voi täyttää koiran herkuilla, pakastaa ja sitten jättää sen koiralle työpäivän ajaksi järsittäväksi. 🙂 Tuote sopii siis yksinoloon ja koirille, jotka ahmivat. Lisäksi ostin purulelun, joka vinkuu, S-kokoisia tennispalloja ja vinkuvan pehmonallen (ei irtoavia osia esim. nappisilmiä). Kongin tuotteet löydät tarjouksesta täältä.

Vitsit mä repesin, kun näitä kuvia räpsiessäni Mini yhtäkkiä otti tuon vinkuvan Nallen suuhunsa ja lähti juoksemaan se suussaan. 😀 Uuu mikä saalistaja-Mini! Harmi, etten ehtinyt ottaa kuvaa, koska Mini oli nopea, kuin gepardi. Jos Pumpuli ei tykkää näistä leluista, niin ainakin Minille kelpaa toi nalle. 😀

 

 

 

Nasu nukkuu tässä laatikossa, oli pakko jättää se sille, kun niin kovasti tykkäsi. 😀

 

Tilasin itselleni samalla Niken lyhytvartiset Dri-Fit sukat, jotka olivat myöskin kanta-asiakastarjouksessa 9.50€. 🙂 Käytin joskus tavallisia sukkia urheillessa, mutta ne usein hiersivät tai rullautuivat treenin aikana. Suosittelen vaihtamaan urheilusukkiin, koska sillä on oikeasti merkitystä minkälaiset sukat ovat! Urheilusukat ovat sen verran jämäkkää kangasta, että pysyvät paikoillaan ja myös hengittävät.

Nyt on siis kolme viikkoa aikaa valmistautua pennun tuloon ja ajattelinkin ostaa Budapestin matkalle luettavaksi Tuire Kalmion pentukirjan, jota kaikki tuntuvat kehuvan. Muita tarvikkeita en ole vielä hankkinut lelujen lisäksi, mutta kyllä tässä vielä ehtii. 🙂 Ostan aluksi kaikista tärkeimmät asiat (esim. hihna, panta, pentu, ruokakupit jne) ja myöhemmin ostan lisää tarpeen mukaan. Aluksi Pumpuli varmaan mahtuu kissojen kuljetuskoppaan, joten valjaita ei tarvitse vielä ostaa autoon. 🙂 Niin ja nimi muuten tosiaan on Pumpuli, vaikka muiden mielestä se onkin liian nössö nimi. Mun mielestä Pumpuli on ihanan viaton nimi ja siitä tulee mieleen herttainen ja kiltti koira. 🙂 Mutta nyt nukkumaan, jotta jaksan herätä aamulla jumppaan!

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

pipari

23 vastausta artikkeliin “Saan kohta koiranpennun!”

 1. Eikä, ihanaa! Oon ihan innoissani sun puolesta! 🙂 Tuire Kamin kirjat on hyviä!

  • Jeeeee, mäki oon innoissani siitä, että muut on innoissaan mun puolesta! 😀 Joo pitää varmaan lukea kaikki sen kirjat. 😀

 2. Oi, ihana pentu! Onnea pennun saamiseen, kuulostaa siltä että tosiaan kaipaat koirakaveria! Pidät siitä varmasti yhtä hyvää huolta kuin kissoistasi. 🙂 Meillä menee hauskasti toisinpäin, että olin ennen koiraihminen mutta oma hauva jäi monta vuotta sitten vanhemmille kun muutin pois kotoa opiskelemaan. Muutama viikko sitten toteutin haaveen saada jälleen lemmikki ja haimme varaamani kaksi rotukisua harmaata arkea piristämään! 🙂

  Toivottavasti pentu tulee tottumaan uuteen kotiinsa ongelmitta!

  • Onnea uusista tulokkaista, kisut ovat ihania! 🙂 <3 Kaipaan kyllä itselleni koirakaveria, enkä voi uskoa, että lapsuuden haave on viimeinkin toteutumassa!!! 🙂

 3. Moikka. Onnea paljon pennusta! Jotenkin tuli tästä tosi hyvä mieli. Hoidat kissoja niin rakkaudella, että kyllä siinä kyljessä yksi koirakin menee ja saa takuulla ansaitsemansa hoidon, rakkauden ja koulutuksen:)

  • Ihana kuulla! 🙂 Mulla tuli ihan kyynel silmiin, oon varmaan ”pikkasen” herkässä tilassa pennun takia! 😀

  • Kuulostaa hyvältä! 🙂 Onneksi maaliskuussa pitäisi olla aika hyvä sää, ei liian kylmä, eikä liian lämmin. 🙂 Täytyy varmaan pakata kevättakki mukaan!

 4. Ihanaa, onnea! 🙂

  Kongin lelut on kyllä hyviä. Uskon kyllä että tavalliset lelutkin kestää teillä hyvin, pikkupystäreillä kun ei sitä puruvoimaa ole niin paljon. 🙂 Toi täytettävä kongi on muuten mainio! Me ollaan täytetty sitä jauhelihalla ja joskus maksamakkaralla. Me ostettiin pennulle aika paljon leluja mutta lopulta lempparit lelut oli rämisevät tyhjät vissy-pullot ja muovirasiat. 😀

  Joku tosi ohut/kevyt hihna kannattaa hankkia, mutta muuten ei pentu paljoa tarvitse. 🙂

  Jos meinaat pitää sanomalehtiä lattialla, kannattaa alkaa keräämään niitä talteen. 😀 Niitä kuluu yllättävän paljon…

  PS. Budapest on ihana kaupunki, eli hyvää reissua! 🙂

  • Kiitos! 🙂
   Kisujenkin mielestä parhaita leluja ovat pinnit, pullonkorkit ja oikeastaan kaikki mitkä vierivät. 😀 Joo oon pyytäny mun äitiä jo keräämään sanomalehtiä, mutta täytyy varmaan myös ostaa sellasia pestäviä pissasuojuksia. :O

 5. Oi, onnea pennusta!! 🙂 itsellenikin on parin viikon päästä tulossa pikku hauvavauva<3 ei millään jaksaisi enää odottaa!

  • Kiitos ja onnea myös sulle!! 🙂 Aivan ihanaa, en millään malta odottaa, ihan mahasta ottaa koko ajatus!!! 🙂 🙂 🙂

 6. Onnea tuhannesti, uskon että teit ihan oikean päätöksen! 🙂 Kannattaa myös odottaa mitä saat pentupaketissa (yleensä kasvattajalta sellaisen saa, toki niiden sisällöt vaihtelevat suurestikin), sieltä voi tulla joitakin tarvitsemiasi tarvikkeita. Mun koiran kasvattaja oli vähän more is more -tyyppinen ihminen (:D) ja toki pentuekin oli pieni, mutta me saatiin varmaan 10 kiloa erilaisia koiranruokavalmistajilta saatuja ruokia (ja ei siis mitään markettitavaraa), kupit (ihanat), nahkainen panta, peti (joka oli vieläpä superkaunis), jokunen lelu, matolääkettä, kynsisakset… en edes muista kaikkea. Toki on ihan ymmärrettävää että kaikilta ei tule ihan näin massiivisia paketteja, kun esim. labbiksia tai kultsuja saattaa syntyä se 8-10 pentua/pentue… 😀

  T: se hullu koiranainen taas 😀

  • Hehhehe oot taas back! 😀
   Ei ole vielä ollut puhetta pentupaketista kasvattajan kanssa, joten varaudun ostamaan tarpeelliset jutut itse. 🙂 Tai itseasiassa tein just äsken tilauksen Mustin & Mirrin nettikaupassa. 😀 Tilasin pentupannan, hihnan, harjan, kakkapusseja, pyyhkeen, heijastimen, muovipedin ja Feliway -suihkeen kisuille. 😀

 7. Ihannaa, onnittelut pentupäätöksestä 🙂

  Meillä kanssa noita Kongin leluja, tuota kierrelelua on vasta haistellut, ei olla piilotettu mitään sisälle, kun nuo yksinolot ovat olleet vaan max 2 tuntia niin aika on mennyt nukkuessa.

  • Kiitos ja toivottavasti teillä on mennyt kivasti pennun kanssa! 🙂 Varmaan kaipaa totuttelua nuo lelut, mutta toivottavasti Pumpuli sitten innostuu syömään ruokansa Kongista, jos jää pidemmäksi aikaa yksin. 🙂

 8. Eksyin sun blogiisi ja tykkään siitä paljon selailtuani sitä. Osaat tosi kivasti kirjoittaa eikä teksti ole liian jäykkää.
  Ehkä eniten ihastuin sun kahteen kisuun, jotka tunkee noihin kuviin 🙂 Itsekin ole kissaihminen, mutta myös koiraihminen,
  Oon varma et uuden perheenjäsenen kanssa menee hyvin. Kyllä ne elukat osaa olla raastaviakin ( pissat ja kakat siellä missä ei pitäs yms. ) mutta vaikutat fiksulta ja hyvin valmistautuneelta. Tsemppiä siihen ja kaikkeen muuhunkin!

  • Kiitos, kiva kuulla! 🙂 Etenkin Mini aina haluaa tulla kuviin mukaan, mutta eipä kai se haittaa. 😀
   Oon tottunut siivoamaan kissojen jälkiä päivittäin, joten koira menee siihen samaan syssyyn. 😀

 9. Vähän myöhäiset onnittelut sulle!!!<333 :3 meillä on kanssa Pumpuli niminen koira, joka ei todellakaan ole "viaton" 😀 pyörii kokoajan jaloissa, repii verhoja jne xD ( on vielä pentu!)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta