Kysymys klossien kiinnittämisestä spinningkenkiin

Kävin tänään vihdoinkin ostamassa spinningkengät ja klossit Budget Sportista. Malleja oli saatavilla kolmea erilaista ja valitsin Shimanon SH-CW40 -ajokengät, jotka tuntuivat mukavilta ja olivat ulkonäöltääkin kaikista miellyttävimmät, vaikka sillä nyt ei sinänsä ole niin väliä. Kengät maksoivat 89e (norm 109e) ja klossit olivat myös tarjouksessa 14.95 (norm 20,05e). Lisäksi mulla oli mukana postista tupsahtanut Budget Sportin 10 euron alennuskuponki, eli olin taas tarjoushaukkana liikenteessä.

Ajattelin klossien kiinnittämisen olevan helppo juttu, mutta kotona huomasin, että pakkauksessa ei ole minkäänlaisia ohjeita, eikä netistä löydy myöskään apua tyyliin ”näin kiinnität klossit spinningkenkiin”. Löysin ainoastaan keskustelupalstoilta tiedon, että myyjät asentavat klossit kenkiin kaupassa… jep jep, kiva kuulla. Noh, eipä tuolla Budget Sportissa ole aikaa palvella ihmisiä, se on enemmänkin sellainen itsepalvelumyymälä. Olen itsenäinen ostaja, enkä tykkää, jos myyjä on hääräämässä vieressä, mutta itseasiassa tällä kertaa myyjän apu olisi tullut tarpeen. Nyt täytyisi vaan osata itse asentaa klossit, mutta teenkö sen tosiaan vain ruuvaamalla ruuvit pois spinningkengistä ja upotan klossit reikiin? Tarvitsenko enää ruuveja? Onhan naisille ja miehille samat klossit (klossipakkauksessa on kirjain ”M”, joten sen vuoksi varmistan)? En tosiaan tiedä spinningkengistä mitään, joten kaikki apu on tarpeen. Olen menossa maanantaina spinnailemaan, joten olisi todella ihanaa, jos joku ehtisi neuvoa minua tätä ennen! 🙂

 

Ruuvit pois?

 

 

pipari

11 vastausta artikkeliin “Kysymys klossien kiinnittämisestä spinningkenkiin”

 1. Mulla on noi samat ja olen ollut tyytyväinen, hyvä ostos oli! 🙂 ruuvaat vain nuo mustat osat tuosta pois, jonka jälkeen tarvitset kuusiokoloavaimen klossien kiinnittämiseen. Itse kiinnitin sen aika keskelle ja kohtaa voi sitten muuttaa jos on tarve. Klossin laitetaan juuri noin kun sen kolme osaa on paketissa ja nuolet varpaisiin päin. Hauskoja pyöräilyjä!

  • Siis et tarvitse noita ruuveja klossien kiinnittämiseen, vaan ne kiinnitetään vain noilla paketissa tulleilla osilla. En nyt tiedä saitko mitään selvää, mutta irroita noi nykyiset osat ja kokeile, se on tosi helppoa. 🙂

 2. Kannattaa mennä spinningtunnille ajoissa. Kenkien kiinnittäminen polkimiin vaatii aluksi vähän opettelua, kannattaa kysyä ohjukselta jelppiä. Hyvä ostos. 🙂

  • Joo ajattelin mennä 10min etukäteen. 🙂 Toivottavasti ohjaajakin olisi ajoissa. 🙂

 3. Ja muistahan ruuvata ruuvit oikeasti tosi tiukalle 🙂 jos klossit jää löysästi kenkään, niin silloin voi käydä niin, että koko kenkä ei irtoa polkimesta (ainakaan mitenkään helposti), koska klossi heiluu. Sitten kun olet polkenut kerran/kaksi, niin kiristä vielä klossit uusiksi.

  Ja vielä pikkuvinkki: yleensä klossit kannattaa kiinnittää niin kauas varpaasta kuin ne saa, silloin paino jakautuu paremmin jalalle, eikä mene vaan jalan etuosaan.

  • Kiitos neuvoista! 🙂 Kiristin klossit todella tiukalle. 🙂 Laitoin klossit taaempiin reikiin, jotta ovat mahd kaukana varpaista. 🙂

 4. Miten meni? Muistan elävästi ekan spinukenkäkertani. Meni hetken aikaa kun sain kengät oikein kiinni jalustimiin. Spinningkengät ovat kyllä must jos pyöräilee enemmän. Säilyvät vuosikaupalla, vaikka spinnailisi parikin kertaa viikossa.

  • Ihanaa, kun muistit kysyä miten mulla meni. 🙂 🙂 Olin iloisesti yllättynyt, etten kerrankin mennyt spinnailemaan kiireessä. Olin salissa jo 10min ennen tunnin alkua, joten ehdin hyvin tutustua klossien kiinnittämiseen. Loppujen lopuksi kiinnittäminen oli tosi helppoa ja sain molemmat kiinni parissa minuutissa. 🙂 Kengät lähtivät myös hyvin lopuksi irti, kun olin googlettanut etukäteen ohjeita irroittamiselle. Vältyin siis noloilta tilanteilta! 😉

   Jalat tuntuivat todella kevyiltä ja ilmavilta spinnaillessa ja huomasin etureisien ja pohkeiden saavan ihan erilaisen tuntuman. Pakaroita en saanut jostain syystä saanut aktivoitua samalla tavalla putkella, mutta ehkä en vain vielä luottanut tarpeeksi kenkin pitoon tms. 🙂 Olen tosi tyytyväinen uusiin kenkiin!

 5. Tottakai kysellään! Mua oikein jännitti sun puolesta. No ei kai. 🙂 Muistan vaan niin selvästi, miten itseäni jännitti ennen ekaa kengällistä spinutuntiani. Olin aivan varma, etten koskaan saa niitä kenkiä paikoilleen. Menihän ne sitten, eikä tunti ollut ehtinyt vielä alkaakaan. 😉 Klossit kiinnitettiin liikkeessä, joten mun ei sitä tarvinnut tehdä itse. Siitä ei olis tullu mitään. Oon todellinen uusavuton, ainakin mitä tulee ruuveihin yms. 😀

  Mukavia spinningtunteja sulle!

  (niin ja siis sama tyyppi kommentoi kun tossa ylhäälläkin. ”Väärä” nimi lipsahti aiempaan kommenttiin).

  • Hmm pitäisköhän mun nyt tuntea oloni ylpeäksi, kun osasin niin ”hienosti” itse? 😉 Mä oon välillä niin hölmö, että ihmettelen itsekin miten onnistuin tossa kenkäasiassa! Esimerkiks yks aamu olin niin ajatuksissani menossa jumppaan, että kävelin suoraan päin lasiovea, ihan kuin leffoissa! Respatyttö ihmetteli, että mitä oikein tapahtui… 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta