Raakasuklaakakku ja tuparit

Pidin perheelleni sunnuntaina tuparit ja päätin leipoa raakasuklaakakun, koska sain jokin aika sitten Voimaruoalta pari tuotetta testiin ja ajattelin tämän olevan sopiva tilaisuus kokeilla tuotteita. 🙂 Tällä kertaa kokeiluun pääsi raakakaakaojauhe, sillä pyöräytin raakakaakaokakun, joka oli todella helppo tehdä. Löytämäni resepti oli yksinkertainen, mutta raaka-aineet tulivat yllättävän kalliiksi, joten ihan halvasta kakusta ei ollut kyse (esimerkiksi yksi kypsä avokado voi maksaa n. 2,50e/kpl). Lisäksi ohjeen antamista määristä tuli ihan pieni ja littalättänä kakku, joten tuplasin raaka-aineet alla olevaan ohjeeseen. Jouduin käyttämään vanilja-aromia vaniljauutteen sijaan, joka on kaukana raakaravinnosta, mutta en löytänyt vaniljauutetta kaupasta.


Kaikki tykkäsivät raakakakusta ja maku oli ihanan täyteläinen. Jos et pidä tummasta suklaasta, tämä ei välttämättä ole sinun juttusi, mutta muille suosittelen tätä reseptiä lämpimästi! Kannattaa kokeilla raakakaakaota leivonnassa, smoothieissa yms, koska se sisältää runsaasti mm. sinkkiä, rautaa ja magnesiumia ja on aidosti herkullisen makuista! Mikään laihduttajan kakku tämä ei kuitenkaan ole, vaikka terveellinen onkin, tosin sisältää ainoastaan hyviä rasvoja avokadoista ja pähkinöistä. 😉

Ennen kuoruttusta
Kakku kuorrutuksen kanssa. 😀 Eikö olekin kaunis tarjoiluastia? En löytänyt sopivan kokoista astiaa noin pienelle kakulle.

Herkullinen raakakaakaokakku

Pohja
2 dl raakakaakaojauhetta
5 dl saksanpähkinöitä
2 dl manteleita
5 dl pehmeitä kivettömiä taateleita
ripaus ruususuolaa

Sekoita saksanpähkinät, mantelit ja taatelit sauvasekoittimella. Lisää joukkoon kaakaojauhe ja suola. Laita seos pieneen kakkuvuokaan ja laita muutamaksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään.

Raakasuklaakuorrute
3 kypsää avokadoa
5-6 rkl hunajaa tai vaahterasiirappia
1 dl raakakaakaojauhetta tai tavallista tummaa, sokeroimatonta kaakaojauhetta
2-3 tl vaniljauutetta
hyppysellinen ruususuolaa

Sekoita kaikki ainekset sauvasekoittimella ja laita kuorrute kakun päälle. Laita kakku muutamaksi tunniksi jääkaappiin ja tarjoile.

 

 

Kuvasta muuten varmaan huomaa, että asunto on aika pieni ja niinhän tämä onkin, koska muutin tosiaan tammikuun alussa kisujen kanssa tähän asuntoon. Kyseessä on valoisa pienkaksio aivan ihanalla alueella Helsingissä, aivan meren vieressä. Mulla kävi uskomaton tuuri tämän asunnon kanssa ja olenkin jo päässyt nauttimaan loistavista lenkkipoluista. 🙂 Olemme siis eronneet poikaystäväni kanssa, mutta itse asiassa asumme vielä toistaiseksi tässä asunnossani, eli hyvissä väleissä olemme edelleen, polut vain nyt erkanivat tällä kertaa. 

Sain perheeltäni tuparilahjaksi sauvasekoittimen, mikä tulee helpottamaan esimerkiksi smoothieiden tekemistä, joten kiitos siitä! 🙂 Lisäksi sain toivomani kapselitelineen Dolce Guston kapseleille, viisi eri makukapselipakettia sekä kolme suloista Muumi -tiskirättiä. 🙂 Arvatkaa vaan, kuinka paljon oon leikkinyt uuden telineen kanssa, sitä on hauska pyöritellä ja leikkiä baristaa. 😀

 
Oon niin fiiliksissä tästä telineestä. 😀

Tupareiden jälkeen menin Crosstraining -tunnille, joka oli aikamoinen pettymys, koska tunti oli täysin erilainen, kuin toisen ohjaaman vetämä Crosstraining. Tunnin aikana meinasi tulla oksu muutamaan kertaan tupareissa syötyjen herkkujen vuoksi, mutta onneksi selvisin tunnista ilman mitään awkward välikohtausta. 🙂 Huomenna aamulla menen kaverin kanssa jumppaamaan ja uniaikakin olisi jo, mutta taidan vielä katsoa yhden jakson Dexteriä. 😉 Huomiseen!

Liikuntasaldo 6-12.1
Ma: Juoksulenkki 50min
Ti: Sali (jalkatreeni kaverin kanssa)
Ke: Spinning 45min
To: Spinning 45min
Pe:-
La:-
Su: Crosstraining 55min

pipari

11 vastausta artikkeliin “Raakasuklaakakku ja tuparit”

 1. Uuuuu, pakko saada toi Dolce Gusto teline! Hei kiitos tästä, koska en ees tienny tollasia olevan olemassa 😀

 2. Ota lisää kuvia kämpästä, näyttää nätiltä 🙂 Onko paljon neliöitä? Vuokra varmaan salaisuus, vai onko? 🙂 Miten muuten nuo Capsulot, paljonko on kaloreita? Mä en itse juo mitään kahveja, mutta voisin kuvitella ettei ihan kevyttä ole noillakaan herkuttelu vai kuvittelenko vaan? 🙂

  http://musclefetish.blogspot.fi/

  • Kiitos. 🙂 Neliöitä on 37,5 eli on just sopiva yhdelle. Haluaisin tosin koiran, joten koiralle ehkäpä liian pieni. 🙁 Vuokra on xoxo salaisuus. 😀

   Noissa Dolce Guston kapseleissa on paljon eroja, koska kcal vaihtelevat noin 30-120kcal/kuppi välillä riippuen onko kahvi sokeroitu jne. Mulla on myös sokeroimattomia ja ovat hyviä, mutta eivät tietenkään yhtä herkkuja, kuin vaikkapa 120kcal mocha. 🙂

 3. (Parempaa) onnea uuteen kotiin! Asunto näyttää tosi valoisalta ja viihtyisältä. Meillä on kapselit ihan Teema-purkissa vaan, mutta käyttöä onkin koneelle ollut aika harvaan. Osittain siksi, että olen pelännyt kalorimäärää. En ole yhtään tiennyt sokerittomista vaihtoehdoista, täytyy tutkia kaupan hyllyt tarkkaan.

  • Kiitos!:) Kannattaa käydä tsekkaamassa Dolce Guston sivuilta makuvaihtoehdot ja ravintoarvot. 🙂 Prismassa ja muissa isommissa kaupoissa on laajat valikoimat kapseleita, mikäli ei halua tilata netistä. 🙂

 4. Ihanalta näyttää uusi asunto! 🙂 Millaista koiraa olet miettinyt? 🙂 Eiköhän asuntosi neliöt riitä koiralle, koira kuitenkin pääsee säännöllisesti ulos, eikä sisällä vaadi kauheasti tilaa. Omat koirani lähinnä nukkuvat sisällä, ulkona sitten juostaan ja riehutaan!

  • Kiitos! 🙂 Haaveissa on aina ollut kultainennoutaja ja myös japaninpystykorva kiinnostaisi. Olen niin paljon poissa kotoa, että sen vuoksi täytyy tarkkaan miettiä onko mulla tarpeeksi aikaa koiralle tässä elämänvaiheessa. Tykkäisin kyllä lenkkeilyttää koiraa. 🙂

 5. Ihanan näköinen raakakakku ja hieno kämppä! Tosi valoisan oloinen 🙂 Raakakakusta vielä, itsekin fanitan kovasti kaikkia (varsinkin suklaisia) raakaherkkuja, mutta ainesten hinta on kyllä välillä aika pöyristyttävä. Siksipä kannattaa kärkkyä Lidlistä/Prismasta niitä halpoja 800 gramman avokadosäkkejä, jotka saa vähän yli kahdella eurolla. Pähkinät kannattaa ostaa Punnitse ja säästästä tai jossain kaupoissa on myös irtona Parrotsin maustamattomia pähkinöitä paljon halvemmalla kilohinnalla kuin nuo Sallisen (esim. Kampin K-supermarketissa maustamattomia saksanpähkinöitä näin eilen 17 e/kg, ei saa kyllä mistään oikein niin halvalla).

  Ah, pari vinkkiä vaan jos kiinnostaa, ainakin omalla opiskelijabudjetillani tällaiset hintaspottaukset tekevät terveellisen herkkublogin pyörittämisestä pitkässä juoksussa hieman edullisempaa 🙂

  • Kiitos vinkeistä! 🙂 Mun täytyy olla eri mieltä Punnitse ja Säästä -kaupasta. Joskus vuosia sitten kävin siellä todella usein ja tykkäsin valikoimasta sekä hintatasosta. Kävin ennen joulua ostamassa sieltä pähkinöitä ja muutamia erikoisjuttuja, kuten lumimanteleita ja olin ihmeissäni järkyttynyt nousseesta hintatasosta. Monet tuotteet maksavat noin 35€/kg, kun taas ruokakaupoista saa isompia pusseja pähkinöitä noin 15-18e/kg. Mä oon myöskin tarkan euron vartija, joten tsekkaan aina kilohinnat. 😉 Punnitse ja Säästä on toki valikoimaltaan ihan lyömätön, mutta mun mielestä liian kallis. Tai ainakaan mulle ei riitä neljä lumimantelia, haluan sitten kerralla syödä niitä enemmän. 🙂

 6. Blogissasi näyttää olevan hyviä reseptejä! Mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

  Etsiresepti on suosittu ruokayhteisö, joka kokoaa reseptejä suomalaisilta ruokasivuilta ja blogeilta. Monet ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille huomattavasti enemmän liikennettä.

  Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

  Ystävällisin terveisin,
  Etsiresepti.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta