Miten rasvatahra pois vaatteista?

Kerroin jokin aika sitten ostaneeni vihreät Dr. Denimit ja ehdinkin käyttää niitä kaksi kertaa, kun huomasin niissä ison rasvatahran. Kokeilin pestä housut Vanishilla, mutta tahra ei lähtenyt mihinkään. Meinasin jo ostaa toiset samanlaiset housut, mutta onneksi niistä ei löytynyt kokoa Stockalta. Olin jo varma, ettei tahra lähde mihinkään, kunnes yksi päivä siivotessani löysin SoftCaren Textile Cleaner -puhdistusaineen. Se on toiminut tehokkaasti huonekaluissa, joten päätin kokeilla sitä housuihin. Annoin aineen vaikuttaa tahralla noin 20 minuuttia ja sen jälkeen pesin housut koneessa. Olin todella iloinen ja yllättynyt, kun huomasin housujen kuivuttua rasvatahran kadonneen, jess!! 🙂 Pipru so happy! Suosittelen siis kokeilemaan tuota puhdistusainetta vaikeisiin tahroihin, kun taas Vanishia en voi suositella, se kun ei tunnu irroittavan pienempiäkään tahroja.

Mini aina tunkee kuviin

 

Näyttää ylivaloittuneessa kuvassa todellista haaleammilta, mutta nyppyisyys on yhtä paha luonnossa.

Rakastan Dr. Denimejä ja olen niiden puolestapuhuja, mutta niiden laadussa olisi kyllä parantamisen varaa. Ensimmäisen pesun jälkeen farkkujen pinta muuttui nyppyiseksi ja kahden pesun jälkeen farkut olivat selkeästi haalistuneet. Myös muissa Dr.Denimeissä on ongelmia värin pysyvyyden kanssa, mutta koska nämä ovat ylivoimaisesti parhaimmat farkkulegginsit, aion silti jatkaa niiden ostamista (mukavat päällä, ei polvipusseja, napakka istuvuus). Myös Carlingsissa myytävät Now and Then -farkuleggarit ovat ihan mahtavat ja laadullisesti paljon paremmat, kuin Dr. Denimit, mutta valitettavasti Now and Thenin Jackie -mallia ei ole farkun väreissä (vain musta ja viininpunainen).

Mä innostuin eilen inventoimaan mun vaatekaapin ja tein mielessäni listan kaikista vaatteista mitä ”tarvitsen” ja mitä en todellakaan tarvitse yhtään enempää. Esimerkiksi eri väriset neuletakit ovat aina tervetulleita, mutta sen sijaan basic toppeja en tarvitse, koska käytän ainoastaan mustia. Tällä hetkellä en oikeasti tarvitse mitään, ainoastaan alaosia olisi mukava saada lisää, etenkin farkkuja.

Jos jotain kiinnostaa, mulla olis myynnissä aito ja uusi (laput kiinni) Tommy Hilfigerin kauluspaita koko us 12 / eu 42 (mun mielestä enemmänkin koko 40, ei sovi isopoviselle). Ovh 899 ruotsin kruunua. Väri on syksyyn sopiva viininpuna-valkoinen. 🙂 Mun mielestä tää kauluspaita on ihana, etenkin toi röyhelö, mutta harmikseni mulle väärän kokoinen.

 

Jeejee mä saan huomenna laajanäyttöisen läppärin, eikä tarvitse enää blogata miniläppärillä tai ipadilla. Tuntuu hölmöltä valittaa, mutta isolla näytöllä bloggaaminen on paljon helpompaa ja nopeampaa, joten tulen varmasti bloggaamaan jatkossa useammin. 🙂 Mun vanha läppäri tosiaan sammuu itsestään ja näyttö värisee, mutta läppäri meneekin nyt huoltoon. Ei ole muuten mitään järkeä, että nykyään perus läppärit kestää sen kaksi vuotta, ihan törkeetä huijausta!

pipari

6 vastausta artikkeliin “Miten rasvatahra pois vaatteista?”

  1. Itse olen ainakin saanut myyjältä ohjeen noihin Dr. Denimeihin, olla pesemättä niitä mahdollisimman pitkään ja mahd. vähän. Jos löystyy päällä niin suihkepullolla kastelee märäksi ja antaa kuivua niin menee kasaan. Käyttöiäksikin niissä oli muistaakseni ilmoitettu max. 6 kk.

    • Jep, oon pakastanut ja tuulettanut farkkuja freesatakseni niitä, mutta kyllähän farkkuja pitäisi pystyä pesemään vaikeampien tahrojen vuoksi. On myös epähygieenistä olla pesemättä housuja, koska iho hilseilee etenkin talvella ja kesällä ihminen hikoilee. On siis hullua, että nämä farkkuleggarit ovat niin heikkoa tekoa, ettei käyttövaatetta ”kannata” pestä. Ostan näitä kuitenkin, koska ovat muuten todella hyvät, mutta jos löytäisin vastaavat parempi laatuisena, niin vaihtaisin niihin heti! Mulla ei ole koskaan Dr. Denimit löystyneet päällä, koska olen ostanut ne tarpeeksi napakkana. 🙂

  2. Käyppä Carlingisista kysymässä sellaisia housuja, kuin dr.denim reginat. Niitä löytyy tietääkseni mustina ja tumman sinisenä farkkuna, Kyseessä on ihan oikeat farkut, mutta ovat yhtä joustavat ja mukavat kuin plentyt, mutta PALJON kestävämmät koska kangas on paksumpi. HIntaa on enemmän 10 euroa eikä todella ole paha siitä, että kestävät varmasti 10 kertaa pidempään hyvinä..

    • Kiitos paljon vinkistä, käyn ehdottomasti sovittamassa, mutta mielummin Stockalla! 🙂 Carlingseissa olen kohdannut hyvin tympeitä myyjiä, eikä siellä huvita käydä. :/

    • En ole varma onko niitä stockalla, mutta käy ihmeessä kysymässä. Harmi että sinulla on tuollaisia kokemuksia, mielestäni suurimmassa osassa Carlingseita myyjät ovat olleet ystävällisiä :/

  3. Rasvatahraan poistovinkki- ennen pesua suoraan tahralle astianpesuainetta ja sen päälle ruokasoodaa,hiero sellaiseksi tahnaksi tahran päälle ja eikun pesuun. Toimii!:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta