Kauhea Halloween

Huhuuuu! (kummitusääni)
Aamulla käytiin siskon kanssa spinnailemassa ja oli kyllä tosi huono tunti, koska mulle ennestään tuntematon ohjaaja ei osannut yhtään innostaa tai tsempata, joten en kokenut saavani tunnista hirveästi irti. Mulla alkaa tosin flunssa ja yskä olemaan niin paha, että olisin voinut jättää koko spinningin väliin, sen verran yskitti sykkeen noustessa ja tuli heikko olo. Ensi viikolla aionkin pitää lepoviikon, koska en halua enää pitkittää sairastelua tai saada sydänlihastulehdusta tms. Kai se on vain myönnettävä, että minä, joka en juuri koskaan sairastu, tulin kipeäksi. 🙁

Vietettiin tänään perheen kanssa Halloweenia äitini luona ja mä olin pukeutunut yllätys yllätys kissaksi. 🙂 Mä oon 4-vuotiaasta asti tottunut viettämään Halloweenia, koska meillä vietettiin sitä jo englanninkielisessä kerhossa ja sen jälkeen ala-asteella, jossa olin englanninkielisellä luokalla. Muistan pienenä pukeutuneeni ainakin rölliksi, noidaksi ja cowgirliksi, mutta viime vuodet olen viihtynyt mustana kisuna. 🙂

 

Kurpitsapallo varasti mun uuden pääkallopipon :c
Ihanat Halloween -sukkikset, mäki haluun! 😀

Meillä oli tietenkin ihania Halloween aiheisia herkkuja, kuten Halloween pedon silmiä, noidan hiuksia ja hämähäkkimuffinseja. Noidan hiukset, eli mustapapuspagetti oli herkullinen uusi tuttavuus ja aionkin tehdä tästä oman postauksensa. Kyseessä on siis Ruohonjuuresta saatava 100% mustapapua sisältävä ”spagetti”, joka on gluteeniton, kuitupitoinen ja proteiinirikas. Hämähäkkimuffinit eivät sen sijaan olleet aivan yhtä terveellisiä, mutta sitäkin herkullisempia. Pakko sanoa, että koristelu oli paras osuus ja kerrankin jaksoin odottaa muffinien maistelua, kun uppouduin koristeluun. Olin niin impressed omasta suorituksesta, että voisin alkaa sokerileipuriksi. 😀 En oo koskaan nähnyt noin hienoja hämähäkkimuffareita ja ainakin ne on tosi uniikkeja, koska niillä on vain kuusi jalkaa… uups. 😀 Meillä tehtiin gluteeniton versio muffinseista, mutta alla Pirkalta lainattu resepti.

 Mustapapuspagettia, nam!

Mä oon toi vasemmanpuoleinen hämähäkki

Pelottavat hämähäkkimuffinsit
12 kpl 100 g  tummaa suklaata
150 g  leivontamargariinia tai voita
1 1/2 dl sokeria 2
kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta (tummaa)
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
2 dl maitoa
n. 90 g (12 kpl) pakastemansikoita
Kuorrutus 100 g tummaa suklaata
1/2 rs (à 180 g) Kevyt maustamatonta tuorejuustoa 
Koristeeksi suklaaströsseleitä lakritsirullia tai -mattoja ohueksi leikattuna englanninlakritsia tai muita makeisia Lisäksi Amerikan muffinivuokia

1. Rouhi taikinaa varten puolet suklaasta ja jaa loppu 50 g suklaata 12 isompaan palaan. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen samalla hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri. Lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Vältä turhaa sekoittamista. Lisää lopuksi karkeaksi rouhittu suklaa.

2. Jaa taikina muffinivuokiin tasaisesti. Paina jokaisen muffinin keskelle yksi jäinen pieni tai keskikokoinen mansikka ja suklaapala. Paista muffineja uunin keskitasolla 200 asteessa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.

3. Sulata kuorrutusta varten suklaa mikroaaltouunissa. Vatkaa tuorejuusto sulaneen suklaan joukkoon sähkövatkaimella ja levitä lastalla kuppikakkujen pinnalle.

4. Ripottele koristeeksi suklaaströsseleitä. Leikkaa lakritsirullista/matoista hämähäkille jalat. Puolita englanninlakritseista pyöreät lakritsit ja asettele silmiksi.

Ravintosisältö / annos / 100g
Energiaa 313 kcal / 1312 kJ 330 kcal / 1381 kJ Proteiinia 5 g 5 g Hiilihydraatteja 30 g 32 g Rasvaa 18 g 19 g

Mä alotan huomisesta lähtien herkkulakon, koska oon viimeiset pari kuukautta syönyt about joka päivä herkkuja… not good. Ensi viikonloppuna on tosin ”pakko” herkutella, koska silloin me vietetään perheen kanssa pikkujouluja. 😀 Täytyykin kaivaa tonttulakki vaatekaapista ja suunnata kauppoihin etsimään pientä lahjaa meidän Secret Santa -lahjavaihtoa varten. 🙂

pipari

2 vastausta artikkeliin “Kauhea Halloween”

  1. Moi! Ihan vaan mielenkiinnosta, osaatko puhua englantia yhtä hyvin kun suomea, eli toisena äidinkielenä? Mietin vain kun itse opin englannin kieltä vasta kolmannella luokalla koulussa ja sie oot näköjään puhunu sitä jo aikaisemmin! 🙂 Terveisin blogin vakkarilukija vuosien takaa!

    • Moikka! 🙂
      Osaan englantia tosi hyvin, mutta en yhtä hyvin, kuin Suomea. Puhuminen tökkii välillä, koska englantia tulee puhuttua niin harvoin. Nykyisessä koulussa kaverit oli suomalaisia, joten heidän kanssaan tuli puhuttua suomea. Ryhmätöissä tulee joskus puhuttua englantia ulkomaalaisten kanssa, mutta oikeastaan ryhmätyöt hoidetaan lähes kokonaan netin välityksellä. :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta