Mini eläinhomeopaatille?

Mini on mun 8-vuotias prinsessa, joka sai tänään leikkikaveriksi siskoni lapset. Sain kuurata kotia kolme tuntia ennen vieraita, koska kissakoti on aina siisteydeltään vähän mitä on (kissanhiekkaa joka paikassa, oksennus löytyy sängyn alta jne.) ja tuoksuu kissoilta. Mini oli ihan älyttömän rauhallinen koko vierailun ajan ja nukkui suurimman osan ajasta, eikä ollut moksiskaan rapsutteluista. Tulin ajatelleeksi, että Mini on varmaan maailman kiltein ja viattomin kissa (Nasu sen sijaan on riiviö). Mini oli jopa epäilyttävän rauhallinen, mutta onneksi innostui leikkimään myöhemmin lapsien lähdettyä. Mä tarkkailen aina Minin käyttäytymistä ja heti jos huomaan jotain poikkeavaa, olen googlettamassa Minin oireita. Mini on itseasiassa pari viime viikkoa aivastellut paljon, mutta ehkä se on vain normaalia kissaflunssaa.


Mini on mulle todella rakas, mutta myös aika hankala tapaus. Viimeiset viisi vuotta olet taistellut Minin pissaongelmien kanssa ja yrittänyt löytää niihin ratkaisua. Ollaan myös rampattu monet kerrat eläinlääkärillä ja diagnoosina on idiopaattinen kystiitti, joka ei ole parannettavissa. Eläinlääkärien mukaan Mini vaikuttaa terveeltä, mutta on ilmeisesti erittäin stressiherkkä. Mini on syönyt viimeisen vuoden Metacam -kipulääkettä, mutta en tiedä onko kipulääkettä hyvä syödä loppuelämää, luulisi sen rasittavan elimistöä? Kipulääke on auttanut jonkin verran, mutta ei tarpeeksi. Mini on muutoin reipas ja leikkisä, mutta miukuu usein, kun vessahätä yllättää ja haluaa, että minä kannan Minin hiekkalaatikolle (poikaystävä ei kelpaa tähän). Jos en ole kotona kantamassa Miniä hiekkalaatikolle, sattuu vahinkoja kaikille pehmeille alustoille ja Minillä on kunnon miukumisshow päällä. Joudun heräämään keskellä yötäkin viemään Minin hiekkalaatikolle, muuten se pissaa sänkyyn meidän päälle ja näin on tosiaan käynyt monet kerrat. Silloin ei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Tämän vuoksi sohva täytyy aina suojata pressulla yöksi tai ennen kotoa lähtöä ja makuuhuoneen ovi laittaa kiinni. Eipä siinä, olen tottunut tällaiseen elämään, mutta olisi ihanaa, jos joskus voisi tulla puhtaaseen kotiin, joka ei olisi täynnä pressuviritelmiä, eikä tarvitsisi huolehtia aikuisen kissan vessakäynneistä. En tiedä voinko enää edes lähteä pidemmälle matkalle ilman Miniä, koska viimeksi Minillä tuli hirveä eroahdistus ja se pissasi joka paikkaan. 🙁 Mini on muutenkin nykyään todella leimautunut muhun, eikä anna mun käydä enää suihkussakaan ilman, että ovi on auki ja se voi stalkata mua eteisestä. 😀 Ajattelinkin viedä Minin eläinhomeopaatilla, koska tässä vaiheessa ei ole enää mitään hävittävää ja ehkä voisin saada sieltä jotain apua… Onko teillä kokemuksia eläinhomeopatiasta?

 Mun korut oli kiinnostavampia, kuin Mini. 😀
 

Muutama fakta vielä Ministä, jos joku tulee kysyneeksi jotain seuraavista:
-Mini on leikattu
-Meillä on kaksi hiekkalaatikkoa
-Olen kokeillut eri hiekkoja
-Mini on käynyt monella eri eläinlääkärillä vuosien ajan (ultrattu, röngten, viljelyt jne. tehty)
-Nasu dominoi Miniä, mutta tulevat kuitenkin toimeen
-Mini on todella, todella herkkä
-Mini syö marketin märkäruokaa ja kinkkuleikkeleitä. (Syöttäisin mielelläni esim. jauhelihaa, mutta kissat eivät halua syödä pakastettua jauhelihaa ja jauhelihapaketit ovat liian suuria annoskooltaan kisuille. :/ )

Juuri, kun olin saanut tämän postauksen kirjoitettua kuulin olohuoneesta ”mauu” – taas sitä mennään kantamaan Mini hiekkalaatikolle. 😀

pipari

26 vastausta artikkeliin “Mini eläinhomeopaatille?”

 1. Heips, oot varmaan ihan kaiken koittanut jo, mutta mitä mulle tulee vielä mieleen niin: Missä vessat ovat? Tuntuu että arastelee juuri sinne menoa (tosin voi myös maukua kun tietää että pissaaminen tulee tekemään kipeää…siks toi kipulääke varmaan on tarpeen. Meillä tuo lääke on ainakin ollut hyvin kestetty), koska aloittaa tuon maukumisen, eli haluaa kuitenkin viestiä että nyt pitäis päästä. Eli jos vessat olis eri puolilla asuntoa? Ehkä Toinen kissa on joskus Minin kimppuun ihan vaikka leikillään käynyt vessa matkalla ja siitä tullut traumoja. Kissat voi olla niin herkkiä. Eli lyhemmät välimatkat vessaan ja se että pääsee mahd. helposti sinne. Jossain kissaopuksessa oli myös vinkki että vessoja yksi enemmän kuin kissoja. On kokemusta esim. kissoista jotka systemaattisesti häiriköi toisen vessakäyntejä, jolloin tää toinen on lopettanut kokonaan tietyssä vessassa asioinnin. Ja Feliway feromonituoksu vois olla hyvä… Tässä on idiopaattisen kissan hoitovinkkejä omistajalle: http://www.sopulitienelainlaakariasema.fi/pdf/Kissan%20idiopaattinen%20kystiitti.pdf Oot ehkä lukenut jo mutta varmuuden vuoks 🙂 Ihanaa sunnuntaita teille <3

  • Moikka,
   kiitos avusta! Olen kokeillut Feliwayta, mutta en ole huomannut sen vaikuttavan millään tavalla. Hiekkalaatikkoja voisi toki olla useampi, kuin kaksi, mutta meille ei yksinkertaisesti mahdu kylppäriin enempää, enkä saa lupaa laittaa hiekkalaatikkoa muualle. Se tosin haisisi niin pahalta näin pienessä asunnossa, että saisin varmaan päänsäryn. Välillä kylppäri haisee niin pahasti ammoniakilta, että meinaa taju lähteä!

   Nasu hakkaa aina välillä Miniä, joten en yhtään ihmettele, jos Mini pelkää Nasua… Kuitenkin nukkuvat yhdessä, pesevät toisena ja leikkivät. Nasu vaan välillä pimahtaa. 🙁

  • Ootko koittanut pellettiä wc aineena? Se usein imee aika hyvin sen hajun. Ja jos esim. mikrohiekkaa käytät niin sitä pitää laittaa melko paksu kerros (se pussin mainitsema 5cm on liian vähän jos on isoja pissoja, silloin se neste ehtii valua laatikon pohjaan ja aiheuttaa hajuja). On olemassa myös sellaista hienojakoista hiekan kaltaista kissanvessan tuoksua jota saa lemmikkiliikkeistä, se voi vähän tuoda parempaa tuoksua vessaan. Jotkun kissat on nimittäin tosi nirppiksiä tuoksujen suhteen 😀 Meidän yks kissa alkoi jossain vaiheessa myös tekemään vääriin paikkoihin ja sille kelpas silloin vaan paperisilpusta revitty vessa (älä kysy miks, niiden aivoitukset on mysteeriä :D). No meni ainakin mainopaperi hyötykäyttöön… Harmi ettet voi muualle vessaa laittaa, se nimittäin voisi olla se ratkaisu 🙁 Usein pienet asiat saa kissat ihan pois tolaltaan, ja pienet muutokset voi olla niille tosi isoja. toivottavasti saatte asian ratkaistua 🙂

 2. Ei voi kuin ihailla sun omistautumista rakkaan kissan hoitoon 🙂 Homeopatiasta sen verran, että en usko että siitä olisi haittaakaan. Mun vanhempien vanhin kissa lähentelee jo 20 vuotta ja sillä todettiin joitain vuosia sitten muistaakseni munuaisten vajaatoiminta tms, ja suositus siirtyä käyttämään jotain tiettyä erikoisruokaa. Tuo vanha neiti on kuitenkin semmoinen herkkusuu, että vanhempani näkivät parhaaksi antaa sen herkutella niillä ruoilla mistä se tykkää, kun ikää oli muutenkin jo mittarissa paljon (mm. leikkeleet ym herkut). Homeopaattisia tippoja kisu on saanut kai diagnoosista asti, ja edelleen on tyytyväinen vanhus. Toinen kissa taas meni tosi huonoon kuntoon kun sai lääkäristä useammankin lääkekuurin johonkin vaivaan. Sen jälkeen on saanut homeopaattisia lääkkeitä ja kunto on pikkuhiljaa kohentunut, johtuu sitten homeopatiasta tai ei. En tosiaankaan ole mikään homeopatian puolestapuhuja yleensä, mutta miksei sitä kokeilisi, jos se vaikka helpottaisi kissan ja omistajiensa elämää 🙂

  • Olen omistautunut kissojen hoitoon, koska Mini ja Nasu on mun perheenjäseniä, enkä voisi koskaan luovuttaa niiden suhteen ilman eläinlääkärin suositusta. Jos ottaa lemmikin, siitä täytyy huolehtia loppuun saakka!

   Uskon, että homeopatiasta voisi olla apua, mutta ilmeisesti se perustuu usein ruokavaliosuosituksiin ja sitä kautta saatuun apuun. Aionkin kokeilla muuttaa Minin ruokavalion ja jos se ei tepsi, vien Minin homeopaatille. 🙂

 3. Tsemppiä ihan kauheasti! Tiedän oikein hyvin tuon tunteen, että sairaan ja/tai ongelmaisen eläimen kanssa sitä vaan sopeutuu mitä vaivalloisemmilta kuulostaviin ratkaisuihin, ja niistä tulee arkea. Välillä väsyttää se rumba, mutta sitten useimmiten se menee ihan rutiinilla, vaikka muut päivittelisivät ja olisivat järkyttyneitä.

  En ole varsinaisella homeopaatilla käynyt, mutta koiraani hoitanut osteopaatti harjoitti myös homeopatiaa, ja eipä siitä kyllä ollut mitään apua. Luulenpa, että rahasi menevät kankkulan kaivoon, mutta ymmärrän kyllä hyvin, että sitä haluaa kokeilla mitä vaan, mistä voisi olla apua. Edesmennyt koirani söi kipulääkkeitä (mm. Metacamia) päivittäin viimeiset kolme elinvuottaan ja sillä oli veriarvot aina ihan hyvät, mutta joillekin ne voivat esimerkiksi maksan toimintaan vaikuttaa. Maksa-arvoja kannattaakin seurata, jos alkaa tulla epätavallista oksentelua tms.

  Minulla on siis pissavaivainen kissa kotona, tosin hyvin paljon lievempi tapaus kuin sinulla, mutta yhtä kaikki stressaava, muista kissoista paineistuva ja ärsyherkkä tapaus. Olen aika varma, että tuo psyyke on sen pissaongelmien taustalla ja varmaan se olisi jossain maalla vapaana kulkevana hiirikissana täysin oireeton, mutta eiväthän asiat niin yksinkertaisia ole.

  (Minä olen muuten ostanut ihan lihatiskiltä 100 grammaa jauhelihaa tai esim. kolme muikkua aina silloin tällöin; sanon suoraan, että tulee kissalle, niin ei tarvitse nolostella pieniä annoskokoja.)

  • Kiitos tsempistä! Mulla ei sinänsä ole ongelmaa Minin pissavaivojen kanssa, koska pissojen siivoamiset menee ihan rutiinilla, mutta avopuolisolla ei ihan riitä ymmärrys näissä asioissa. Tietenkin muakin ärsyttää, jos herään yöllä siihen, että Mini pissaa mun päälle, mutta lähinnä koen sympatiaa Miniä kohtaan ja näen Minin enemmänkin vammaisena, kuin ärsyttävänä.

   Homeopatia perustuu paljolti nimenomaan uskoon, mutta toisaalta elämässä pitääkin olla toivoa ja uskoa. Jos lumelääke auttaa siinä missä oikeakin lääke, niin eihän sillä ole väliä mikä on totta.

   En ottaisi enää kissaa näin pieneen kerrostaloasuntoon ja mielestäni kissat sopivat parhaiten omakotitaloon, jossa on iso piha tai maalle leikkimään hiirien kanssa. Olen muuttamassa ensi kesään mennessä ja toivon löytäväni isomman ja paremman kodin minulle ja kisuille. 🙂

 4. Ootko kokeillu ostaa eläinkaupasta laadukasta kuivamuonaa? Halpa kissanruoka saattaa aiheuttaa mm. virtsakiviä kissalle. Mun kaksi kissaa syö marketin märkäruokaa ja eläinkaupan kuivamuonaa, välillä myös jauhelihaa, munuaista ja maustamatonta broileria. Tykkäisköhän sun kissat broilerista jos jauheliha ei maistu?

  • Eikö eläinkaupan kuivamuonakin ole huonoksi pissaongelmaiselle? Ostin vuosia eläinkaupan kuivamuonaa, mutta lopetin ostamisen, kun kuulin kuivamuonan aiheuttavan virtsakiviä. Kissat söis kaikkea lihaa, mutta mieluiten paistinpannulta ja etenkin, jos se on kiellettyä. 😉

  • Kyllä on, kokonaan kuivamuona pois ja katso myös ettei märkäruuassa ole viljaa. Älä syötä kipulääkettä koko ajan, vain kun oireilu alkaa ja lopeta taas kun päättyy. Sen sijaan koko ajan syötettäväksi Cystaid. valmiste, ripottele märkäruuan sekaan.

   Kokeile käyttää lihaa 10 sek mikrossa, suostuisko syöpmään? Ja osta ihan lihapaloja-/suikaleita, niin saa hampaatkin töitä. : ) Täällä kanssa kaksi idiopaattista sairastavaa joten joo, kokemusta on.

  • Kiitos vinkeistä! Mini on vaihtanut lähes kokonaan raakaruokaan. Välillä saavat mössöä tai Royal Caninin Sterilised -kuivamuonaa (lähinnä yöllä, kun en jaksa sulattaa jauhelihaa).

   Cystaidia ei suostu syömään ruoan seassa tai muutenkaan. :/

 5. Meidän kissalla alkoi vuosi sitten pissaongelmat, ja pissat tuli monta kertaa viikossa sänkyyn (myös meidän päälle nukkuessa), ja muille pehmeille paikoille esim sohvalle. Aluksi pissaaminen vääriin paikkoihin tapahtui vain meidän olessa poissa, mutta sitten myös kun oltiin paikalla. Olimme siihen asti syöttäneet 3v kissalle ainoastaan markettinappuloita ja märkäruokaa, mikä paljastuikin pissailun syyksi, ne kun aiheuttaa kaikenlaisia suolisto- ja pissaongelmia (mm. virtsatietulehdus, virtsatietukos, virtsakiteet, virtsakivet jne). Vaihtamalla ruokavalio eläinkaupasta ostettuun ruokaan karsittiin koko pissaamisongelma muutamassa viikossa 🙂

  • Kiva, että teidänkin päälle on pissattu, eli ei olla ”onneksi” ainoita… En anna kissoille koskaan markettinappuloita, mutta märkäruokaa kylläkin. Mini oksentaa aika usein, joten eläinkaupan ruoka on tuntunut kovin kalliilta oksennettavaksi. Voisin kuitenkin kokeilla uutta ruokavaliota (raakaruokaa+eläinkaupan ruokaa), jospa se auttaisi. Sen jälkeen sitten homeopaatille, jos ei tepsi.

 6. Hei!

  meidän olivialla todettiin samainen kystiitti mutta samalla myös virtsakiteitä. Ostettiin erikoisruokavalioruokia ja kiteet liukeni. Sen jälkeen vessakäyttäytyminen ollu normaalia. Käytettiin samaan aikaan jotain suihketta jonka Pitäis rauhoittaa kissaa. Onko kaikki nämä jo kokeiltu? Tsemppiä! Kissa kun ei osaa puhua ja kertoa mikä sillä on hätänä 🙁

  • Olen aina silloin tällöin kokeillut eläinkaupan ruokia (mm. pissavaivaisten ruokia), mutta silloin en ainakaan huomannut eroa. Voisin tietenkin ottaa uuden kokeilun ja muuttaa Minin ruokavalion kokonaan.

 7. Moi, Meidän kissa kärsii kanssa stressistä ja hälle todettiin idioopaattinen kystiitti 2009-2012. Olin jo luopua toivosta aiheen tiimoilta, kun pk-seudun eläinlääkereistä ei ollut mitään apua ja olin jo valmis ajattelemaan kissan parasta. Päätin kuitenkin antaa uuden kotikaupungin kunnalliselle eläinlääkärille mahdollisuuden, kun tilanne äityi todella huonoksi eikä kissa saanut enää pissattua ja tämä lääkäri ottikin ihan sydämen asiaks löytää ratkaisun. Mulla oli ollut käytössä cystaid lisäravinnetta, mutta niistäkään ei ollut apua jos tilanne äityi todella pahaksi. Kokeiltiin muutamaa kipulääkettä, mutta kun ongelma on pääkopassa niin ongelma uusiutui kerta toisen jälkeen. Yks kipulääke joka toimi loistavasti oli jonkin sortin ruisku-opiaatti eikä lääkäri saanut antaa reseptillä kotiin. Muutamat kerta annokset sain hoitokertojen yhteydessä, mutta sekään ei ollut pidemmän päälle toimiva ratkaisu. Kuitenkin siinä puolen vuoden hoito jakson aikana havaitsin, että paras tapa ehkäistä kivut oli ehkäistä stressi. Eläinlääkäri määräs diapameja ja vaikka olin hyvin skeptinen niin ne tehos nimenomaan ennalta ehkäisy keinona. Mä oon itse hyvin lääketeollisuusvastainen ja ajatus päivittäisestä stressi kissan lääkityksestä ei kuulostanut hyvältä. Olin siinä oppinut tunnistamaan stressin ensi oireet ja niihin kun havahtu ajoissa niin jo päivän annostuksella pysty välttämään pissa oireet. Toinen muutos oli, että päästin kissan 3-vuoden sisäkissana elämisen jälkeen uudelleen ulos. Totesin vaan, että siellä hän on onnellinen ja mielummin pidän kissanu vapaana ja onnellisena kuin sisäkissana ja sairaana. Nyt ollaan päästy vuosi elämässä eteenpäin ilman ainuttakaan pissaongelmaa.

  Toivottavasti tästä oli jotain apua. Itse aiheesta löytyy todella vähän tietoa netistä ja se mitä löysin aikanani oli hyvin hajanaista.

  • Jos ruokavalion muutos ei yksinään tepsi, voisin pyytää eläinlääkäriä määräämään diapameja. En haluaisi lääkitä Miniä jatkuvasti, mutta jos se ei vahingoita kissaa, en näe siinä mitään pahaakaan. Toivottavasti kukaan ei ajattele, että pidän Miniä elossa pakolla, koska eläinlääkäri on sanonut Minin olevan muuten terve, normaalipainoinen ja virkeä. Niin kauan, kun Mini on leikkisä ja elämäniloinen, aion yrittää keksiä kaikkia keinoja, joilla voimme jatkaa yhteistä elämää vielä pitkään!

   Olisi ihanaa, jos pääsisin muuttamaan isompaan asuntoon seuraavan puolen vuoden aikana ja että kissat saisivat oman lasitetun parvekkeen. Kisut tykkäävät olla parvekkeella suurimman osan ajasta, mutta valitettavasti nykyisessä asunnossa ei ole sitä mahdollisuutta. 🙁

   Kiitos avusta!

  • Niin vielä hiukan aiheesta eli meidän kissa stressas itse lääkitsemistä niin kovasti, ettei sen vuoksi päivittäinen lääkitys ollut vaihtoehto meillä. Diapami oli helppo antaa, sai murskattua todella pieneksi ja se ei ilmeisesti maistunut miltään koska kissa söi juustopalaan kera ilman ongelmia. Muutamat lääkkeet oli sellaisia, ettei meidän kissa suostunut ollenkaan syömään vapaaehtoisesti, jolloin lääkkeen antaminen aiheutti kissalle lisästressiä. Hienoa, jos kissasi ottaa hyvin lääkkeet eikä itse lääkitseminen aiheuta lisätuskaa! Tällai jälkikäteen ajateltuna paras vaihtoehto meidän kohdalla olis ollut diapam + joku perusssärkylääke, jonka kissa suostuu syömään ilman ylimääräistä stressiä. Mitään perussärkylääkettä ei silloin tullut kokeiltua, kun muutenkin oli hankalaa. Paraneminen meillä meni vaiheittain, eli eka oireita tuli kerran viikossa jonkin aikaa, sitten kerran kahdessa viikossa, sitten kerran kolmessa jne. Eli kun akuutti vaihe oli päällä oire uusiutu helpommin. Mitä pidempää sai pidettyä tilanteen rauhallisena sitä pidempi seuraavien oireiluiden väli tuli olemaan. Pidin silloin kirjaa aina oireiden alusta ja kestosta, kun tosissaan mietin kissan lopettamista. Ajattelin, että jos se on enempi kipeä kuin terve niin se olisi itsekästä pitää kissa hengissä. Aluks kirjausten perusteella oli kissan lopettaminen lähellä, mutta onneks selvittiin.

   Meillä tosissaan se ulkokissaksi päästäminen auttoi, mutta veikkaan jos epäilet toisen kissan läsnäolon aiheuttavan ongelmia, että semmoisen oman ajan ja oman rauhallisen paikan järjestäminen Minille vois auttaa. Jos Mini kärsii eri tilaan sulkemisesta, niin sitten sulkee toisen kissan muutamaksi tunniksi. Aluks päivittäin jonkun viikon verran ja sitten stressi oireiden esiintyessä. Eristäminen pitää olla sen verran pitkäkestoista, että Mini ehtii rentoutua ja nauttia olostaan. Toki jos toinen kissa alkaa oireilemaan siitä ja kiusaaminen lisääntyy kannattaa, miettiä sopiiko kissat toisilleen. Meillä on myös toinen kissa ja vielä kaksi koiraa, niin laumakäytäytmisen perusteella kun vielä pyritään poistamaan heikot, niin tilanne oli meilläkin pahimpina hetkinä hieman kuumottava eikä muut eläimet helpottaneet parantumista.Hyvinä päivinä muista eläimistä oli toki apua, mutta stressipäivinä oli jahtaamista ja vahtimista, mikä lisäsi sairastavan stressiä.

   Ehkä näin loppukaneettina: voimia ja kärsivällisyyttä teille, ei ole helppo oire ja varmasti koettelee myös parisuhdetta samalla. Nää mun vinkit oli omien kokemusten perusteella ja olivat meille sopivimmat vaihtoehdot ja ne toimivat meillä. Teillä voi eriasiat toimia paremmin esim. aktivointi rauhallisuuden sijaan jos mini sais vaikka lisärohkeutta ja iloa elämään. Sitä kun ei ikinä voi tietää mikä sitten poistaakaan tai aiheuttaa sen stressin.

 8. Moi!

  Kokeile vaihtaa kokonaan kisun ruokavalio raa’aksi.
  http://barffaus.fi/barf-kissoille
  Olen itse perehtynyt enemmän koirien raakaruokintaan, mutta monet vaivat ovat tyystin kadonneet koirilta, jotka ovat siirtyneet raakaruokintaan!

  Täytyy vielä ohi aiheen kiittää tästä blogista. Bongasin sinut muutama viikko sitten ja olet tehnyt älyttömän kovaa duunia!

  Tsemppiä!

 9. Moikka

  Meillä toinen kisu alkoi pissailemaan kanssa sohville yms. Tilanne parantui kun kissa muutti tuttujen luokse maalle ja saa olla vapaana ulkona. ( kissan kummatkin vanhemmat ulkokissoja) Joskus on tosin sielläkin pissinyt sisälle jos on ollut stressaavaa. ( perheen vanhemmat erosi ja toinen muutti pois asunnosta) tähän on auttanut eläinlääkäriltä ostettu laite mistä erittyy hajua mikä vähentää kissan stressiä. Erittäin vaikeaa oli luopua kissasta, mutta vaikuttaa paljon onnellisemmalta kuin meillä kaupungissa.
  Toivottavasti Minille löytyy jostakin apua!

  • Heippa,

   Olen harkinnut, jos Minin voisi antaa maalle. Olisi ihanteellisin tilanne, jos joku tuttu voisi tarjota Minille kodin maalla siten, että pysyisin kartalla Minin kuulumisista. Vaikeita päätöksiä… 🙁

 10. Itse muuttaisin ensiksi kokonaan Minin ruokavalion. Kissan ruokaan ei kuulu leikkeleet(suola!) ja marketin märkäruoka. Kissan on lihansyöjä ja usemmat ruuat on pelkkää höttöä ja viljaa.

  Laadukas virtsakivien hoitoon tarkoitettu nappula eläinlääkäriltä ja herkuksi raakaruokaa.

  Sitten hiekkalaatikkoon kunnon kerros hiekkaa ettei haise,ovat herkkiä vessapaikastaan jos vähänkin haisee ja pissaaminen sattuu.

  Turha kipulääkitys pois(söisitkö itse kipulääkkeitä/diapameja joka päivä?)

  • Minin ruokavalio on muutettu suurimmaksi osaksi raakaruoaksi ja oireet ovat jo helpottaneet. 🙂

   Vaihdoin myös uuteen hiekkaan, joka paakkuuntuu siistimmin ja siten helpottaa hiekkalaatikoiden siistinä pitämistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta