Treenimotivaatiosta

Moi!
Mä oon tällä viikolla pohtinut mun treenimotivaatiota ja ihmetellyt miksi puntti ei maistu. Muutama kuukausi takaperin olin ihan täpinöissäni treenaamassa salilla, mutta valmennuksen loputtua mielenkiinto lopahti. Mä kyllästyn tosi helposti ja kaipaan aina uusia haasteita, eikä yksin treenaamisessa tule samanlaista intoa ja näyttämisen halua. Oon kyllä aikamoinen tuuliviiri, mikään ei ikinä riitä tai kelpaa. Meinasin aloittaa valmennuksen uudestaan, mutta 390e/3kk valmennuspaketti (sis 3 treenitapaamista + treeniohjelma) on mun mielestä opiskelijan tuloille hieman liian kallis. Tottakai mä voisin maksaa sen 135e/kk, ei siinä mitään, ostaisin vaan vähemmän vaatteita, mutta tällä hetkellä tuntuu, etten halua maksaa yhdestä treenikerrasta sitä 135e… Olisi ihan mahtavaa, jos pääsisi treenaamaan pt:n kanssa kerran viikossa, mutta ehkä sitten, kun olen kokopäivätöissä ja tulotaso on hieman eri luokkaa.

Mä oon viime aikoina innostunu spinningistä tosi paljon, vaikka muistan joskus pitäneeni spinnitunteja tylsinä. Kävin tänäänkin aamulla pyöräilemässä ihan into piukeena, vaikka mua vähän hämäsikin, kun ohjaaja huohotti mikkiin epäilyttävän kuuloisesti. 😀 Mulla ei muuten edes tullut polvi kipeksi, jes jes! Odotan nykyään ryhmäliikuntatunteja paljon enemmän, kuin punttia, koska on mukava treenata ryhmässä ja jonkun ohjeistamana. Mä näköjään kaipaan sitä, että joku mulle tuntematon henkilö treenauttaa mua, jolloin mussa nousee se näyttämisen halu ja saan itsestäni erilailla irti. Mua harmittaa, että aerobinen treeni ei palvele mun tavoitteita ja mun pitäis nimenomaan panostaa lihasmassan kasvattamiseen salilla. Koen tästä todella huonoa omatuntoa, mutta todellisuudessa se on vain mun ego, joka haluaa mun tekevän asioita vääristä syistä. Mun täytyy opetella kuuntelemaan omaa mieltä ja olla iloinen siitä, että ylipäänsä treenaan säännöllisesti. Toisaalta mua harmittaa nähdä Satsilla naisia, jotka on käyny siellä jo pidemmän aikaa, mutta joiden kropissa ei huomaa minkäänlaista kehitystä. :/ Tuntuu siis turhalta käydä tekemässä jumppapumppaa, kun lopputuloksena on periaatteessa vain kalorinkulutus, eikä lihaksilla muokattu muodokas vartalo. Nää on kyllä niin sellasia turhia ongelmia, kun alkaa miettimään, että tärkeintä olisi olla terve ja onnellinen. Tee siis asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi ja unohda asiat, jotka eivät tunnu sinulle oikealta siinä hetkessä.

Mä kirjoitin tähän seuraavaksi aika negatiivisen tekstinpätkän haaveiksi jääneistä tavoitteista ja nykymaailman paineista, mutta eiköhän sellaista tekstiä löydy jo ihan tarpeeksi tästä maailmasta. Mietin asiat uudestaan ja koin valtavaa onnea siitä, että pystyn liikkumaan ja rakastan liikuntaa, siitä tulee aidosti hyvä olo. 🙂 Odotan jo kovasti huomista SatsCorePulsea sekä käyn myös testailemassa Body Jam -tunnin. Huomenna muuten kerron Maylash -arvonnan voittajan, jeejee. 🙂

 

pipari

8 vastausta artikkeliin “Treenimotivaatiosta”

 1. Suosittelen minäkin kokeilemaan CrossFit-tunteja. Joka kerta erilainen, et taatusti kyllästy 🙂 On ohjattujen tuntien ja salin yhdistelmä, siis ihan täydellinen 🙂 Ja taatusti tulet huomaan kropassasi muutoksia juurikin siihen suuntaan mihin haaveilet.

 2. Mä tein vuosien varrella ton saman huomion, että jumppasalien vakkarinaamat ei kehity mihinkään, vaikka himona vuodesta toiseen jumppaavatkin ryhmäliikuntoja. Omien kokemusten perusteella suosittelen sullekin Crossfitiä (oikealla salilla, joku noista http://www.crossfithelsinki.fi/ ), aina ohjattua treeniä, tavoitteena kehittyminen ja motivoivaa porukka ympärillä. Oon ihan varma että CF on sun juttu 🙂

  • Kiitos linkistä, kävin tsekkaamassa salit. 🙂
   Harmikseni huomasin, että ilmeisesti mun pitäisi ensin käydä kurssi, jossa pitää sitoutua treenaamaan tiettyinä päivinä 3 krt/vko. Tällä hetkellä en pysty työvuorojen vuoksi sitoutumaan tiettyihin treenipäiviin, joten mun pitäis löytää paikka, jossa voisin käydä omien aikataulujen mukaan. 😮

  • Ensin täytyy tosiaan opetella mitä siellä tehdään. Meillä ainakin pystyi korvaamaan väliin jääneet tunnit, eli kysy ihmeessä salilta onnistuuko 🙂

  • mun tietääkseni aika moni sali tarjoaa myös yksityistunteja, joilla voi käydä tuon alkeiskurssin tiivistettynä ja oman aikataulun mukaan. kannattaa ottaa yhteyttä saleille ja kysellä sitäkin vaihtoehtoa, vaikkei sitä olisikaan nettisivuilla mainittu.

 3. Joo, mä olin kans tulossa sanomaan että crossfittaamaan sieltä! Ja kannatan myös noita ”oikeita” crossfit-saleja.
  Lajin monipuolisuuden ja sen tuoman kehityksen lisäksi tutustut myös uusiin ihaniin ihmisiin ja näillä boxeilla on hyvä ryhmähenki! Ei mitään toisten toljottelua!
  Allekirjoittanut on myös helposti kyllästyvää sorttia. 9 kk oon kuitenkin viihtynyt jo crossfitin parissa, eikä loppua näy. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta