iPad 2?

Mä oon päättänyt, että mä haluan tabletin. En tarvitse sellaista, vaan haluan. Aikaisemmin en ymmärtänyt mitä ihmiset tekevät tableteilla, koska eiväthän ne voi millään tavalla korvata läppäriä. Yksi päivä minulle kuitenkin valkeni, että eihän minun tarvitse korvata tabletilla läppäriä, vaan kännykkä. Jaksan harvoin avata isoa läppäriäni, joka on ns. pöytäkoneena ja miniläppärini on taas todella hidas bloggaamiseen tai netissä surffailuun. Molempiin tarvitsen myös nettijohdon, koska meillä ei ole kotona langatonta nettiä, joten en voi siirtää kumpaakaan konetta vapaasti mihin tahdon. Tykkään kotona maata sängyssä tai sohvalla ja surffata netissä kännykällä, mutta iPhonen pieni näyttö on ärsyttävä. Olen aikamoinen nettiaddikti ja saan koko ajan perheeltäni kuittailua siitä, että pitääkö koko ajan olla näpräämässä kännykkää. Yksi päivä koin ahaa -elämyksen ja tajusin tarvitsevani tabletin sen vuoksi, että sitä voi pitää mukanaan missä vaan vaivattomasti, aivan kuten kännykkää. Haluan tabletin siis laiskuuttani, jotta voin mukavasti selailla nettiä kotisohvalta. Mulle tabletti olisi periaatteessa iso versio kännykästä, eikä niinkään pieni läppäri.

Kuva lainattu

En  kuitenkaan tiedä tableteista oikeastaan mitään, mutta lyhyen taustatutkimuksen jälkeen koin iPad 2 3G + wifi 16gb olevan sopiva käyttötarkoitukseeni. Muun merkkiset ja edullisemmat tabletit käyvät myös, mutta toisaalta olen jo tottunut Applen käyttöjärjestelmään ja sen vuoksi olen alustavasti harkinnut iPadia. Haluan 3G:n, koska meillä ei ole langatonta nettiä ja haluan käyttää tablettia nimenomaan ilman ärsyttävää nettipiuhaa. Toisaalta voisin harkita myös iPad Miniä, mutta onko se kuitenkin liian pieni esimerkiksi bloggaamiseen? (Tai yrittäisikö Mini omia sitä itselleen vain nimen perusteella?)

iPad Smart Cover -kansi. Kuva lainattu.

 

Logitechin langaton näppäimistö. Kuva lainattu.

Minkälaisia tabletteja teillä on ja onko teillä 3G vai wifi?

Mitä lisävarusteita teillä on tabletille? Erillinen näppäimistö, suojakotelo tms? Mitä eroa on iPadin kannella ja kotelolla?

Kiitos jo etukäteen avusta! 🙂

pipari

15 vastausta artikkeliin “iPad 2?”

 1. Hei, 3g on kätevä, jos liikkuu vähäsenkin ja wifi ei ole aina saatavilla. Edelleen 3g dateprepaid kortilla on halpa lisä, mutta toki, jos muistan oikein 3g version hankintahinta on hieman kalliimpi kuin ilman 3g:tä. Edelleen ipad2:n sijasta tarjolla voi olla ipad3 tai vieläkin tätä uudempi versio. Toki normaalikäyttöön ipad2 käy hyvin, ei tartte olla uusinta uutta. Muistin suhteen se, että jos tapaat tapana katsoa elokuvia ipadiltasin, niin enemmän muistia mahdollistaa useamman elokuvan tallentamisen laitteellesi. Kännykkä on kieltämättä turhan pieninäytöllinen nettisurffaamiseen täysipäiväisesti 😉 Voisi olla myös mielenkiintoista kokeilla mini-ipadia.

  • Jeps, mulla ei tarvitse olla uusinta uutta, kunhan on omiin tarpeisiini sopiva tabletti. 🙂 Mä tykkään katsoa Netflixista leffoja/sarjoja, eli tabletille en tarvitse tallennustilaa sen erityisemmin. Mua vähän kiinnostais toi Mini iPad, mutta toisaalta onko se kuitenkin liian pieni… Pitäisi hankkia molemmat. 😀

 2. Pärjäät ilman 3G:täkin. Kännykästä, ainakin omasta Samsungistani pystyy jakaa netin Ipadille, jolloin säästät n.100 euroa ostamalla Ipadin ilman 3G:tä. Lisäksi et tarvitse kännykän nettiliittymän lisäksi toista liittymää Ipadiin, jolloin säästät kuukausittain. Näin käytän Ipadiani matkoilla, jos ei Wifi-verkkoa ole saatavilla. Jos sinulla kotona ei ole langatonta verkkoa ja kännykkäsi netti on hidas niin voi ehkä mennä hermo, joten kannatan kännykkänetin nopeuttamista, jos et tuota 3G:tä hanki.
  Olen ollut Ipadiini tyytyväinen. Mutta itselläni alkoi vajaan vuoden käytön jälkeen Ipadin nappi temppuilla. Onneksi sain vielä takuusta uuden! Kannattaakin siis ongelmien varalta pitää takuukuitit visusti säilössä!

  • Aion ehdottomasti säilyttää kuitin ja ottaa siitä kopsun, mikäli ongelmia tulee. 🙂 Mä en jostain syystä pysty jakamaan nettiä mun iphonella, vaikka tiedän kyllä miten se tehtäis. 🙁 Mulla on joku sunnuntaikappale iphone!

 3. ja vielä, että tuo Ipad-kansi on kätevä, mutta likaantuu käytössä. Itselläni oli vaaleansininen. Tylsä musta siis käytännön kannalta parempi. Itse käytän nykyään eBaysta tilattua suojakoteloa, joka on siis kotelo, jossa vastaavanlainen kansi kuin applen omassa, hinta toki oli vain 10 euroa! kannattaa siis vertailla hintoja, vaikka applen omat houkuttaakin!

 4. Hah, mulla on tabletti tismalleen samoista syistä 😀 ja tykkään kyllä! Mulla 3G yhteys ainakin toistaseks, kun ei kotona langatonta ja muuallakin helppo kun ei tarvitse verkkoja etsiä. Mitään lisävarusteita mulla ei oo, mutta joku suojus olis hyvä hankkia, ettei naarmuunnu turhaan mukana ollessa..

  • Joo mä taidan varmuuden vuoksi päätyä tuohon 3G ja ostan samalla jonkinlaisen suojuksen/tuen. 🙂

 5. Itselläni on juuri tuo kyseinen ipad 2 3Gllä 🙂 on nyt vuoden ollut käytössä ja olen huippu tyytyväinen!! 😀 en käytä juurikaan enää tietokonetta, ipadiä on helppo kuskailla ympäriinsä ihan vaan kotonakin ilman pelkoa että akku loppuisi 😀 kamera tässä on ihan olematon, mutta eipä sitä ihan kauheasti tule käytettyä.. Parasta tässä on juuri se että tämä on helppo kuskailla mukana ja köllötellä vaikka sohvalla samalla blogeja selaillen 🙂 itselläni on juuri tuo samanlainen kansi (kuvassa se pinkki) ja se on kätevä jos haluaa laittaa ipadin vaikka laukkuun matkalla jonnekkin, sen saa myös telineeksi ipadille eli sen saa pöydälle pystyyn, ihan kätevä silloin jos haluaa jutella vaikka kaverille skypessä.. Itselläni ipadi on myös keittiössä mukana, sillä siitä on helppo lukea reseptit suoraan vaikka netistä eikä tarvitse aina tulostaa kaikkea erikseen 🙂

  • Hahhaha kuulostat ihanan laiskalta, eli ihan ku multa. 😉 hei toi resepti juttu on hyvä vinkki! Musta tuntuu, että tabletin hankkiminen tulee olee mulle loisto juttu!

 6. Ipad wifi löytyy ja käytän sitä just nytkin 🙂 En ite tartte 3g-yhteyttä kun mulla on jo sellainen iphonessa ja sen voi kätevästi jakaa ipadille siitä. Hyvä laite, tykkään kovasti! Jos aiot kirjoitella paljon niin suosittelen erillistä näppäimistöä, jonka saa koteloksi ipadille. Se on ihan paras lisävaruste! Ite bloggailen paljon ipadillani ja käytän sitä myös luentomuistiinpanojen tekemiseen 🙂

  • Mä en jostain syystä pysty jakamaan nettiä mun iphone 4:sta! Mun siskon mies käyttää omaa iphoneansa nettinä koneessa, mutta joskus kokeiltiin mun puhelinta nettinä, niin se ei vaan lähteny pelittämään. :/ Ajattelin kyllä bloggaamista varten hankkia näppäimistön 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta