Kaikki kissatietoiset herätys!

Tänään Nasua rapsutellessani huomasin Nasun kaulassa noin euron kolikon kokoisen karvattoman läntin, joka punoittaa. Googletin asiaa ja kyseessä saattaisi olla sieni-infektio. Yritin ottaa tästä kuvaa, mutta Nasu ei oikein tykännyt. Nyt mua alko stressaamaan, että pitäiskö mun viedä Nasu eläinlääkäriin ennen matkaa vai odottaa meneekö tämä ohi. Sieni-infektio tarttuu helposti muihin eläimiin ja ihmisiin, joten en viitsisi ottaa hirveästi riskejä. Toisaalta olen niin monta kertaa käynyt eläinlääkärissä Minin kanssa ihan turhaan ja pulittanut hirveitä määriä tyhjästä. Hinta-arvio sieni-infektion hoidolle on noin 200-300, mikä tuntuu ihan järkyltä summalta. Onko kenelläkään kokemuksia tästä? Poikaystävä muisteli, että olisi huomannut jo kesän alussa jotain punoittavaa Nasussa, mutta silloin alue ei näyttänyt tältä.

Sain otettua ihan surkean kuvan, mutta kai tuosta tajuaa hieman minkälaisesta on kyse. Nyt Nasu on vaatekaapissa piilossa. 🙁 Kävin äsken Minin perusteellisesti läpi ja onneksi ei löytynyt mitään! Mini vähän ihmetteli, että miksi silitän sitä niin kovasti joka paikasta, mutta tykkäsi ainakin.

Nasu on 6-vuotias leikattu tyttö ja muuten ihan terve.

pipari

6 vastausta artikkeliin “Kaikki kissatietoiset herätys!”

 1. -leikkaa aluksi karvat ympäriltä
  -puhdista kaksi kertaa päivässä laimennetulla betadinella (1:10)
  -osta apteekista/klinikalta vetramil hunajavoide (reseptivapaa) ja laita ohuelti 2 kertaa päivässä.
  -jos kissa onnistuu raapimaan aluetta niin hae klinikalta myös kauluri kissalle (pienelle koko 10cm isommalle 12,5cm)
  -jos alue ei lähde rauhoittumaan, pitää alueesta ottaa raapenäytteet ja mikroskopoida/ottaa sieninäyte ja lähettää eteenpäin
  terkuin: klinikkaeläintenhoitaja Raakel 🙂

 2. Minä en valitettavasti osaa auttaa tässä vaivassa, mutta halusin ihan kommentoida kahdesta syystä. Ensiksi, on mielettömän hienoa, että joku pitää lemmikeistään noin hyvää huolta ja on tarkkana pieneltäkin tuntuvien juttujen vuoksi. Tuntuu, että lemmikinomistajiakin on nykyään kaikenlaisia… Toisekseen iso hatunnosto ystävälliselle Raakelille, joka auttaa toista hädässä 🙂 Teidän kaltaisia ihmisiä pitäisi olla maailma täynnä!

  • Mini ja Nasu on mulle perheenjäseniä ja sen vuoksi otan kaikki tällaiset terveyteen liittyvät asiat vakavasti, mutta en kuitenkaan ole mikään hössöttäjä. Jos ottaa eläimen, täytyy siitä huolehtia oli kyseessä mikä tahansa!

   Mä ajattelin ihan samalla tavalla tuosta Raakelin kommentista – on mahtavaa, että on ihmisiä, jotka jaksavat vaivautua auttamaan perusteellisesti! Ja mikä onni, että mun blogia sattuu seuraamaan eläintenhoitaja!

 3. Hienoa että sait ainakin ensiapua blogin kautta! Eläinlääkärimaksut OVAT ihan järkyttäviä, joten jos ei ole mikään kovin iso hätä/vakava tilanne, niin kannattaakin ensin kokeilla kotihoitoa.

  • Niinpä, tosi kiva, että voi ensin kokeilla tuota kotihoitoa ja lähteä rauhassa matkalle! 🙂 Tosin tietty poikaystävä vie Nasun eläinlääkäriin matkani aikana, jos tarvis.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 1
Tykkää jutusta