Missä menee soveliaan blogikuvan raja?

Meillä tuli tänään mielenkiintoinen keskustelu aikaiseksi, kun siskoni kommentoivat, että viimeisimmän postaukseni kuva oli heidän mielestään vihjaileva ja voisin harkita kuvan poistamista blogista. Olin ihan ymmälläni, että mitä he tarkoittivat, koska minulle tai poikaystävälleni ei ollut tullut kuvaustilanteessa edes mieleenkään, että kuva olisi jotenkin seksuaalinen tai vihjaileva, pikemminkin viaton. Asentoni ei ollut mitenkään mietitty, kunhan vaan hengasin ja olin rennosti. Siskojeni ongelma kuvassa oli se, että minulla on haarat auki, olen sängyllä (itseasiassa ilmapatjalla olkkarissa:D) ja olen meikattuna ”vihjailevassa” asetelmassa. Ymmärrän heidän pointtinsa, mutta rehellisesti sanottuna, en ollut edes huomannut minulla olevan haarat auki kyseisessä kuvassa, enkä todellakaan pidä kotilegginsejäni mitenkään seksikkäinä. Itseasiassa kuvan takana ei ole mitään ideaa, kunhan räpsittiin monta kuvaa ja tämä on ainoa kokovartalokuva kyseisessä kuvasarjassa ja sen takia sen julkaisinkin, koska usein postaan vain itseni ottamia kasvokuvia. Vaihtelun vuoksi tämä kuva siis päätyi blogiini, sen enempää kuvan ”rohkeutta” ajattelematta. Ymmärrän, että perheeni päällimmäisin tunne on pelko, että kuvaani väärinkäytetään ja he ajattelevat parastani. Jos ollaan kuitenkin realistisia, niin miksi joku edes käyttäisi väärin tällaista kuvaa, jossa ei oikeasti edes näy mitään, kun netti on pullollaan alastonkuvia? Pidän itseni asiallisena, mutta rentona nuorena naisena, joka käyttäytyy aina hyvän maun rajoissa, mutta perheeni kanssa käymäni keskustelu sai minut epäilemään omia arvojani ja näkemyksiäni. Enkö enää todella ymmärrä, mikä on sopivaa ja mikä mautonta? Annanko itsestäni mauttoman ja huonon kuvan blogikuvieni kautta? Jos potentiaalinen työnantaja näkisi tuon kuvan, jätettäisiinkö minut palkkaamatta sen vuoksi?

Jos minulla olisi ollut tuossa kuvassa alusvaatteet, bikinit tms, niin silloin ymmärrän, että kuva olisi ollut hieman epäilyttävä. En kuitenkaan näe tuossa mitään väärää, vaikka olen katsonut tuota kuvaa monelta kantilta. Ihan sama kuka tuon näkee, oli se vaikka potentiaalinen työnantaja tms, en näe tällaisia kuvia uhkana maineelleni. Jos miettii minkälaisia poseerauskuvia naiset tai miehet nykypäivänä laittavat itsestään nettiin (esim. Instagramiin), on minun kuvani täysin viaton ja harmiton. Maailmamme on niin yliseksuaalisoitunut, että pidetään ihan normaalina näyttäytyä seksikkäänä ja vähäpukeisena, joten ehkä olen vain altistunut liikaa sille maailmalle ja sen vuoksi en näe mitään väärää omassa kuvassani?

Liian ”vihjaileva” kuva?

 Monet bloggaajat julkaisevat ostospostauksien yhteydessä kuvia alusvaatteistaan ja minun mielestäni se menee vähän yli, koska useimmiten kyseessä on jotain pitsihepeneitä tai muita ns. ”seksikkäitä” alusvaatteita. Jos muut ihmiset eivät näe alusvaatteita sinun päälläsi muutenkaan, niin miksi heidän ja kenenkään muun kuin puolisosi tarvitsisi tietää minkälaisia alusvaatteita käytät? Minulla on myös ristiriitaisia ajatuksia bikinikuvia kohtaan, sillä minun mielestäni on outoa, että halutaan laittaa nettiin puolialastomia kuvia itsestään. Toki monet blogeissa näkyvät bikinikuvat ovat täysin viattomia ja hyvän maun rajoissa otettuja, mutta silti ne herättävät minussa ehkä jopa myötähäpeää tai pelkoa siitä, että joku pervo mieslukija (tai nainen??) käyttää niitä väärin. Katselen itsekin mielelläni fitnessnaisten bikinikuvia motivaation vuoksi, mutta en silti itse laittaisi sellaisia kuvia nettiin, oli kunto mikä tahansa. Never say never, mutta en vain näe itseäni sellaisena henkilönä, joka haluaa tuoda vähäpukeista vartaloaan esille muille. Mielestäni on ihan normaalia pitää bikineitä uimarannalla, mutta siinä onkin se ero, että rannalla joku voi katsoa sinua väärin, mutta netistä katsottuna joku voi katsoa kuvaasi väärin ja myös käyttää sitä väärin. Vaikea selittää mitä tarkoitan, mutta ehkä ymmärrätte pointtini. Kuvat eivät koskaan katoa netistä ja sen vuoksi olisikin tärkeää harjoittaa hyvää harkintakykyä blogatessa, jotta ei tarvitse koskaan katua postaamiaan kuvia.

Mielipiteitä?

pipari

15 vastausta artikkeliin “Missä menee soveliaan blogikuvan raja?”

 1. Mielestäni kuvassasi ei ole mitään vikaa! Tottakai perhe katsoo kuvia eri perspektiivista kuin lukijat, mutta koska sinulla on kuvassa vaatteet päällä, niin siinä ei ole mielestäni mitään ”yliseksuaalista”/vihjailevaa. Kuva on todellakin kaunis, mutta mielestäni se ei ole mitenkään överi. 🙂

  Olen seurannut blogiasi jo melko pitkään, mutta nyt on ensimmäinen kerta, kun uskaltaudun kommentoimaan mitään. 🙂 Pidän tyylistäsi kirjoittaa!

 2. No ei kyllä olis mullekaan tullu mieleen että tuo ois jotenki vihjaileva. : D Mielestäni, jos ei liian pahasti sanottu, perheesi vähän ylireagoi nyt. : )

 3. Jos ollaan ihan rehellisiä niin mielestäni siskosi vaikuttaa kukkahattutädiltä.
  Kun sanoit että haarasi ovat auki niin minun piti oikein katsoa että mitkä haarat? Aa noi. Eka ajatukseni oli että oletpas taas hoikistunut!Mun mielestä ton kuvan pääpointti on sun kasvot ja etenkin noi uudet hiukset. Tosta on seksi kaukana ainakin näin omasta mielestäni.
  Mun yks miespuolinen työkaveri tykäilee koko ajan instagran kuvista facebookissa. Ja vasta niiden teinien instagram kuvat ovat kyllä mauttomia. Joukosta löytyy monia tissientyrkytys kuvia, sitten näitä läheltä otettuja bikinikuvia, kuvia jossa on vain peitto suojana (sängyssä otetut).
  Ja tuohon työnantaja juttuun. Sun blogista saa kuvan että olet nuori ja tasapainoinen nainen. En usko blogisi vaikuttaisi mitenkään negatiivisesti työnhakuun. Itse haluaisin ainakin, että palkattu työntekijä eläisi yhtä terveellisesti kuin sinä :)!

  Hieman harmittaa että siskosi väittää kuvasi olleen vihjaileva vaikkei se todellakaan sitä ollut 🙂

  • Hehe mua nauratti tää kommentti! 😀 Siskoni eivät mielestäni ole kuitenkaan mitään kukkahattutätejä, vaan ylisuojelevia pikkusiskoaan kohtaan. 🙂 Oli pakko kysyä ulkopuolisten mielipidettä tästä, koska aloin jo epäilemään näenkö itse asiat väärin!

 4. minäkin olen samoilla linjoilla kuin muutkin postaukseen kommentoineet: ei olis kyllä ihan heti tullut mieleen, että kuva olis jotenkin vihjaileva. Päinvastoin, katsoin vain, että kiva kun oli vähän erilainen kuva susta, treenivaatteet vaihdettu kivaan toppiin ja houusuihin. 🙂

 5. Kommentoinpa minäkin… Kuva on hyvin sensuelli vastapaino sporttisille kuville, joita yleensä julkaiset. Sensuelli ei aina ole sama kuin seksikäs, mutta voi toki olla sitäkin. Tämä kuva kuitenkin tuo mielestäni sinusta esille herkän puolen kuvan muodossa. Luota rohkeasti itseesi kuviesi julkaisussa. Hyvän maun piirissä osaat varmasti pysyä. Kiitos blogistasi. Se on kannustava ja monipuolinen, vaikkakin itse elän eri elämäntilanteessa.

  • Tämä oli todella hyvin sanottu ja olen täysin samaa mieltä! Pyrin luottamaan itseeni jatkossakin, koska oma elämähän tässä on kyseessä. 🙂

 6. Eipä kyllä tullut minullekaan mitään ”pervoa” mieleen. Itseasiassa paras sinusta julkaistu kuva (tämä ja edellinen blogisi mukaanlukien), todella upea 🙂 Sulla on kyllä turhan ylireagoivat siskot 😉

 7. En kyllä minäkään nää tuossa kuvassa mitään epäsiveellistä tai vihjailevaa.. Mielestäni aika normaali kuva muiden joukossa 🙂

 8. Huomaan kyllä heti ”tyrkytyskuvan”, mutta itse en kyllä näe tuota ollenkaan sellaisena. Ei huolta!

 9. Minusta kuva näyttää ihan miltätahansa mallikuvalta ja ”pahempia” on naistenlehdissä jatkuvasti. Olen samaamieltä että maailma on yliseksualisoitunut ja sitä seksiä nähdään sitten sielläkin missä sitä ei ole ja tässä kuvassa sitä ei kyllä ole.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta