Nike Freet?

Tarvitsisin kipeästi uudet lenkkarit ja mahdollisesti kahdet tai kolmet. Haluan kevyet juoksulenkkarit 5-10km lenkeille yhdet promajkdkdkpronaatiotuilla ja kolmannet pidemmille lenkeille. Bongasin Stockalta Niken Free 3 + kanta-asiakastarjouksessa 85 euroa ja harkitsin niiden ostamista. Onko suosituksia? Tarvitsisin ehkä myös erilliset lenkkarit pelkästään kävelylenkeille, koska en halua kuluttaa juoksulenkkareita turhaan kävelyillä. En ollut aikaisemmin tajunnut, kuinka suuri merkitys lenkkareilla oikeastaan on ja että tarvitsen muutaman erilaisen parin eri käyttötarkoitukseen. Liikuntamääräni alkaa kuitenkin lähennellä aktiiviliikkujan määriä, joten minun täytyy alkaa kiinnittämään entistä enemmän huomiota juurikin liikuntavarusteisiin. En kutsuisi itseäni välineurheilijaksi, mutta olen alkanut arvostamaan laadukkaita ja teknisiä materiaaleja, jotka tukevat liikuntasuoritusta.
Minkälaisia lenkkareita suosittelisitte? Haluaisin ostaa Nike + lenkkarit, jotta pystyn edelleen seuraamaan juoksulenkkejäni Nike + toiminnolla. 🙂

Liikuntasaldo 22-28.4 vko 17
Ma: –
Ti: Juoksulenkki 37min (6km), kävelylenkki
Ke: Juoksulenkki 1h20min (12km)
To: Juoksulenkki 46min  (7,5km)
Pe:-
La: Juoksulenkki aamulla 35min (5,8km), juoksulenkki illalla (8km)
Su: Juoksulenkki 1h5min (10km)

Tänään oli tarkoitus mennä lenkille tai spinningiin, mutta kroppaa kolotti niin paljon viime viikon juoksulenkkien jäljiltä, että päätin pitää suosiolla lepopäivän. Kävin kuitenkin kävelylenkillä ja söi aika paljon, kun jotkut juoksi ohi. Tykkään toki käydä kävelylenkeillä, koska ne ovat rentouttavia ja saa raitista ilmaa, mutta olen niin hurahtanut juoksemiseen, että haluaisin lenkkeillä joka päivä!  Alan kuitenkin tuntemaan niin selkeitä ylikunnon merkkejä, että ensi viikon aion pitää kevyen viikon, jolloin käyn korkeintaan kävelylenkeillä ja huollan kehoa.

pipari

15 vastausta artikkeliin “Nike Freet?”

 1. Käytän hyödyksi jouksukoulutuksen oppeja! Elikkäs, freet on täysin neutraalille askellukselle kun jalka ei tarvitse tukea, ja harvoin se sitä pronaatiotukea tarvitseekaan. Freet on kevyille juoksijoille, eikä sovellu pidemmille juoksumatkoille. 10km on ehkä maximi. Suosittelisin asicsin DS traineria hyvänä vaihtoehtona, koska se sopii pitkälle juoksulle ja myöös asfalttialustalle! Tosin jokainen on yksilö, ja eri kengät sopii eri ihmisille. Suosittelen sua kävelemään urheiluliikkeeseen, jossa pyydät apua myyjältä koska luultavasti hän osaa sinulle valita oikean kengän ja vähän kattoa mitä tarvitset! Hyvät yleiskengät kävelyyn ehkä juuri kevyempi vaihtoehto, ja vähän tukevampi juoksemiseen.

  • Freet voisin siis ostaa lyhyille juoksulenkeille ja kävelylenkeille. 🙂 En yhtään jaksaisi mennä mihinkään askelanalyysiin tms, kengät vaan kassan kautta kotiin ja lenkille -metodi sopis mulle paremmin!:D

  • Hei Pipru!!
   Tuo askelanalyysi kestää kaks minuuttia, jos sitäkään. Ainakin stadiumissa myyjä totesi aika nopeasti että minulla on neutraali askellus ja otin Niket mukaan 🙂

  • Juu, stadiumilla askelanalyysi kestää todella vain minuutin ja yleensä myyjäkin sen jo huomaa jos vähän osaa edes katsoa. Kannattaa antaa lenkkareille aikaa koska kyse on hyvinvoinnnista!

 2. Suosittelen myös asicsia! niin lempparit 🙂 kevyet jalassa ja askel lentää kuin unelma!

 3. Käy sovittamassa kaupassa ja tilaa lenkkareita: Sports Directiltä Britanniasta nettikaupasta. Itse tilasin juuri 85 eurolla yhdet Niken ja yhdet Adidaksen lenkkarit. Toivottavasti tulee oikea koko sillä tilasin riskillä!

 4. Luin juuri jostain lehdestä (fit, hyvä terveys tai vastaava), että juoksijan ei kannattaisi ostaa noita yli- tai alipronaatiolenkkareita, vaan ihan tavalliset neutraalit kengät ja tarvittaessa teettää esim. footbalancen pohjalliset, jotka voi sitten vaihtaa kengästä toiseen. Jalalle tekee hyvää juosta neutraaleilla kengillä 🙂 Tietysti pidemmillä matkoilla (erityisesti asfaltilla) on hyvä käyttää hyvin pehmustettuja ja vaimennettuja kenkiä. Valitettavasti Niken lenkkareista en osaa sanoa mitään, Asicset ovat ylivoimaisesti parhaat, mutta Nikelta löytyy varmasti myös hyviä malleja. Kannattaa vilkaista Niken nettisivuja, Asicsen sivuilla ainakin on sellainen kenkävalitsin, millä voi määritellä omaan tarpeeseen sopivat kengät, ehkä Nikella on saman tyylinen?

  • Samaa mieltä, että Asicset EHDOTTOMASTI parhaat kengät juoksuun! Varmaan 8 paria Asicseja tullut juostua jo puhki. Kaks kertaa oon erehtynyt kokeilemaan Niken kenkiä juoksemiseen, mutta ne ei oo mitään verrattuna Asicseen 🙂 Niket on tosin kivemman näköset, ja niitä on niin kivan värisinä 😀 mutta on Asicsellaki nykysin kaikkia kivoja värejä tarjolla 🙂

 5. Heip,

  itse tuskailin juurikin tuon Nike+ asian kanssa, yllättävää ettei läheskään kaikissa uusissa malleissa ole nike+ toimintoa…mutta mitä sitten tajusinkaan.. ostin Nike freet ja iPhonella nike+ toimii ilman mitään lisävarusteita, testattu on! ei tarvitse olla edes Niken lenkkarit! joten ei syytä huoleen 🙂

 6. itseltäni löytyy yhdet nike freet ja en voi sanoa niistä pitäneeni. olen teettänyt askelanalyysin ja askellukseni on neutraali. jalkani eivät kuitenkaan pitäneet free -tossuista lainkaan vaan penikat kipeytyvät lähes joka kerta niillä juostessa, jopa viiden kilsan pyrähdyksillä. toinen huono puoli free -tossuissa on se, että pohjiin jää aivan järkyttävän paljon kiviä kiinni! tossut ovat kyllä uskomattoman kepeät ja herkullisen näköiset mutta eivät sopineet kuitenkaan itselleni.

 7. Suosittelen myös marssimaan urheiluliikkeeseen (ehkä jopa juoksun erikoisliikkeeseen, kuten 4runners) ja kysymään apua, sillä olen kuullut myös, että Freet ei todellakaan sovellu pitkään juoksuun. Itse painelen pitkää lenkkiä Adidaksen AdiZeroilla – silloin kun juoksen. Viimeaikoina joutunut ottamaan aika paljon taukoa kylläkin. Hyvät lenkkarit ovat tärkeät myötävaikuttamaan rasitusvammoilta säästyäkseen, onnea metsästykseen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta