Himo Clubilla

Heipsan!
Sain blogin kautta kivan mahdollisuuden käydä kokeilemassa valitsemaani  tuntia tanssi- ja treenistudio Himo  Clubilla ystäväni kanssa ja aikataulujemme vuoksi päädyimme sunnuntai-illan Hoopdance -tunnille. Olin todella innoissani kokeilemassa uutta lajia, koska olen tottunut ainoastaan käymään salilla tai jumppatunneilla.

Himo Clubin kuvaus Hoopdancesta:Vannetanssi eli ”hoopdance” on saanut alkunsa Yhdysvalloissa 90-luvulla, josta se on sittemmin levinnyt ympäri maailmaa. Vannetanssi on nimensä mukaisesti tanssia vanteen kanssa ja jokainen tekee tanssistaan oman näköisensä – mitään sääntöjä tai rajoituksia ei tässä lajissa ole! Vannetanssi on oiva tapa pitää huolta niin kehostaan kuin mielestään. Se on hauskaa ja leikkisää, siinä jokainen on yksilö. Laji kehittää koordinaatiokykyä, tasapainoa ja rytmiä. Vannetanssi on ottanut vaikutteita sirkuksesta, rytmisestä voimistelusta ja muista tanssilajeista. Vannetanssin aloittaminen on helppoa, mitään aikaisempaa tanssitaustaa tai vanteen käsittelyn osaamista ei tarvita!”

Olen itse aika jäykkä ja liikunnan suhteen ”suorittaja”, eli minulla on aina tietty tavoite, johon tähtään ja harvoin liikun pelkästä liikunnan ilosta. Jäykkyyteni ja vähäisen tanssitaustani vuoksi koin tunnin aloittelijalle haastavaksi (kyseessä ei ollut alkeistunti) ja luulen, että vaatii monta käyntikertaa, jotta pääsee jyvälle hooppauksesta. Minulla tuli tunnista mieleen jonkinlainen performanssitaide-/sirku-tunti, joten pääsin todella kokeilemaan jotain aivan erilaista ja pääsin mukavuusalueeni ulkopuolelle. Tunti sisälsi mm. vapaan osuuden, jossa sai liikkua vanteen kanssa haluamallaan tavalla ja siinä kohtaa olin aika hukassa, koska ohjatuilla tunneilla olen aina tottunut tekemään robottimaisesti mitä ohjaaja näyttää. Tulin tunnin aikana ajattelleeksi, että minulle tekee hyvää kokeilla erilaisia tunteja, jotta kroppa saa uusia ärsykkeitä ja saan myös uudenlaisia haasteita uusista lajeista. Oman kokemukseni perusteella uskon, että tunti sopii parhaiten aikaisemmin tanssia harrastaneille ja sellaisille, jotka eivät pelkää heittäytyä ja uskaltavat käyttää kehoaan uusilla, luovilla tavoilla. Kannattaa käydä tsekkaamassa Himo Clubin tuntivalikoima, joka sisältää paljon mielenkiintoisia tunteja, kuten esimerkiksi Skinny Jeans Workout, joka kuulostaa todella tehokkaalta! Kaikille löytyy varmasti sopiva tunti, vaikka ei olisi aikaisemmin tanssia harrastanutkaan. Kiitos vielä Himo Clubin ystävälliselle henkilökunnalle uudesta liikuntakokemuksesta! 🙂

Tämä video ei liity mitenkään Himo -klubiin, mutta löysin hyvän hooppaus klipin Youtubesta, josta saa hieman käsitystä lajista.

 

Liikuntasaldo 17-24.2 
Ma: Sali 60min
Ti: SatsPowerStep 55min
Ke: –
To: Sali 70min
Pe:  BodyPump 55min
La: BodyPump 60min (Ei Les Mills)
Su: Hoopdance 60min

pipari

3 vastausta artikkeliin “Himo Clubilla”

  1. Huomiota kiinnitti videossa tanssin sijaan kauniit rehottavat kainalokarvat..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta