Emotional shopping

Moi!
Mä oon sellanen ihminen, että jos oon pahalla mielellä jostain niin haluan lohduttaa itseäni jollain tavalla, esimerkiksi syömällä tai ostamalla jotain kivaa. No, koska en ole voinut enää harrastaa emotional eatingia yhtä paljon kuin joskus aikaisemmin, olen alkanut harrastamaan emotional shoppingia. Onkohan muuten kaikilla muotibloggaajilla jotain ongelmia, kun koko ajan pitää olla ostamassa jotain ja täydentämässä elämäänsä materialla? No anyways, olen viimeisen vuoden aikana ostanut aika paljon vaatteita ja päätin vähän aika sitten, että nyt en osta vähään aikaan mitään, etenkään yläosia tai korkeintaan ostan ns. tavoitevaatteita. Kuntoon päästyäni onkin edessä muutaman klassikkovaatteen ostaminen, esimerkiksi Burberryn trenssi ja duffeli. Kumpikaan ei mene koskaan muodista ja tulevat palvelemaan minua monta vuotta. Mutta tosiaan nämä ovat ajankohtaisia hankintoja varmaan vasta ensi syksynä/talvena, joten ei niistä sen enempää.

Nyt kun en osta vaatteita, voin sallia itselleni asusteiden ostamisen, koska nehän eivät katso kokoa! Pullukkana ostin paljon nimenomaan huiveja ja muita asusteita, kuten laukkuja, mutta en ole ostanut niitä juurikaan laihtumisen jälkeen. Minulla on jäänyt muutama asuste hankintalistalle roikkumaan ja voisinkin oikeastaan hankkia ne nyt, kun en osta vaatteita (ainakaan paljon ;)).

 Ensimmäinen asuste, jonka haluan on iso nahkalaukku koulukäyttöä ja myöhemmin työkäyttöä varten (koululaukkuun täytyy mahtua A4 -kansio, miniläppäri, meikkipussi, lompakko, vesipullo jne). Olen jo pitkään halunnut Mulberryn Bayswaterin, mutta en näe järkeä maksaa laukusta 1000 euroa, joten sen sijaan olen innostunut hyvin samanhenkisestä Korsin isosta Hamilton Totesta. Laukku vaikuttaa käytännölliseltä koonsa ja muotonsa vuoksi ja se on tarpeeksi yksinkertainen sekä hillitty (lue: tylsä). Olen miettinyt kyseisen laukun ostamista jo parin vuoden ajan, enkä oikeastaan edes tiedä miksi en ole sitä hankkinut, kaipa olen perustellut itselleni, etten tarvitse sitä. En siis oikeasti tarvitsekkaan yhtään uutta laukkua, mutta haluan! Minulla on vain yksi tarpeeksi iso laukku, jota voin käyttää koulussa, enkä halua aina käyttää sitä ja senpä vuoksi ansaitsen uuden laukun. En ole kertaakaan katunut ostaneeni yksivärisiä nahkalaukkuja, joten tuskinpa tulisin tätäkään ostosta katumaan. En vaan osaa päättää haluanko mustan vai konjakinruskean (hopeisilla ketjuilla)… Entten tentten teelikamentten ja silleen. Kumpi on kivempi? Musta kävis ainakin kaiken kanssa. 😮

Sovittelin laukkua Wienissa 2011
Kuva lainattu

Toinen asustehankinta, jota olen pohtinut varmaan viimeiset kuusi vuotta onVuittonin Monogram Shawl. Rakastan huiveja ja juuri tällaisia klassikkohuiveja tulisi löytyä jokaisen naisen vaatekaapista. Tämän huivin kohdalla olen kuitenkin paininut pitkään, koska olen lukenut niin paljon ristiriitaisia kokemuksia huivin laadusta ja hintakin on noussut ihan älyttömäksi vuosien varrella. Huivien hinta on jossain 350-500 euron välillä riippuen materiaalista ja laadusta. Hintavampi yksilö olisi kestävämpi käytössä, mutta olishan se ihan jäätävää maksaa HUIVISTA 500 euroa. 😀 Alunperin kun joskus vuosia sitten aloin huivia himottelemaan oli hinta n. 250e, mikä on vielä ihan ok klassikkotuotteesta, jota olisin varmasti käyttänyt paljon näiden viimeisten kuuden vuoden aikana. Mutta joo, tätä huivia jään tosiaan miettimään. Ehkä ostan tämän itselleni valmistujaislahjaksi noin vuoden päästä?

Kuva lainattu

Mulla piti olla lisää asustehankintoja suunnittelu -listalla, mutta oikeastaan en keksikkään mitään ostettavaa. 😀 Mustat peruskorkkarit on tietenkin aina hakusessa, mutta toisaalta enhän mä edes koskaan niitä tarvitse, viime kesänä sellaisille olisi ollut tarvetta KERRAN. Ensi kesänä olisi yhdet häät tiedossa ja Louboutinit olis ihan kivat, mutta eiköhän nekin ole jo aika nähty. No okei ehkä laitan ne vielä mun listalle!

pipari

6 vastausta artikkeliin “Emotional shopping”

  1. Mä oon kans himonnu jo pitkään tota LV:n shawl huivia, mut just laatu ja kestävyys mietityttää. Samoin sen peseminen. Ootko muuten pessyt sun Mulberryn merinovillahuivia?

    • En oo koskaan pessy Mulberryn huivia, mutta jos pesisin, niin laittaisin käsinpesuohjelmaan ja käyttäisin Serton nestemäistä pesuainetta, joka on tarkoitettu villalle ja silkille. 🙂

  2. ruskea laukku sopii mielestäni kaikkien kanssa. musta saattaa hävitä esim mustan takin sekaan. olen jo pari vuotta käyttänyt ainoastaan ruskehtavaa laukkua, ja todennut sen hyväksi. miellyttää silmää, on ajaton myös.

  3. Minulla on tuo musta versio, mutta lähes aina mietin sitä käyttäessäni voikun olisin ottanut ruskean.. se on jotenkin tyylikäs! Joten ostin sen pienempänä versiona 😀 Kumpaan ikinä päädyt, hyvä valinta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta