Aamupala

Ruokavaliostani kysellään aika ajoin, joten tässä olisi esimerkkinä jokapäiväinen aamupalani. Personal trainer, joka ohjasi minua viime keväänä suunnitteli minulle ruokavalion, mutta olen hieman muuttanut sitä ajan kuluessa itselleni toimivammaksi. Joka aamu aloitan aamuni kaurapuurohiutaleilla (1dl), raejuustolla (200g) ja puurohiutaleiden sekaan laitan vielä hieman pellavansiemenrouhetta (sisältää omega 3 ja omega 6 -rasvahappoja ja kuituja 28 %). Lisäksi syön noin viisi mantelia ja 2-3 satsumaa tai banaanin. Olen tykännyt syödä viime aikoina satsumoita banaanin sijasta, koska ne ovat ihanan raikkaita ja piristävät heti aamusta. Tämän setin vedän siis joka aamu ilman poikkeuksia (+vitamiinit) ja jos minulla ei ole kiire, juon vielä muutaman kupin vihreää tai mustaa teetä. Juon tietenkin myös vettä ja päivän mittaan juon noin 4 litraa vettä riippuen liikunnan määrästä. Tämä aamupala toimii minulla hyvin ja odotan aina aamua, jolloin saan syödä puuroa ja raejuustoa yhdessä, sillä rakastan sitä yhdistelmää, nam! 😛

Minulle suunniteltu ruokavalio olisi seuraavanlainen: Kaurahiutaleita 1dl, raejuusto 150g, marjoja 50g, rasvaton maito 2dl, 1 banaani ja 1rkl rypsiöljyä. Tämä aamupala olisi muuten hyvä, mutta juon maidon vasta välipalalla kahvin kanssa koulussa tai töissä ja marjat syön myös vasta välipalalla maitorahkan kanssa, koska en pidä puuroista ja marjoista yhdessä. Rypsiöljyn nauttiminen heti aamusta tökkii, joten syön silloin mielummin hyviä rasvoja sisältäviä manteleita ja syön rypsiöljyä myöhemmin. 🙂

Just hanging

Mitä te syötte aamupalaksi? 🙂

pipari

4 vastausta artikkeliin “Aamupala”

  1. Raejuusto ja puuro -yhdistelmä on kyllä nannaa. Monet ystäväni kyllä katsoivat pitkään aikoinaan kieroon, kun kerroin tykkääväni siitä. 😀

    Tällä hetkellä aamupala on rahkaa, vehnäleseitä ja mustikoita sekä paljon kahvia. 🙂

  2. En ole koskaan kokeillut kaurapuuroa ja raejuustoa yhdessä! Kuulostaa kyllä aika taivaalliselta, eiköhän pidä vetää testiversio itsellekin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta