Vilukissan vinkit talvilenkkeilyyn

Moi!

Sain jokin aika sitten tällaisen toiveen: ”Talvi lähestyy ja lenkkeilyä ei saisi kuitenkaan lopettaa. Mutta mitä päälle lenkille? Kengät, joilla ei liukastu ja asu, jossa ei jäädy, mutta ei läkähdykään pakkasilla on hakusessa. Onko sulla vinkkejä? Postausta siis talven sporttiasuista kaipaisin.”

Olemme täyttäneet siskoni kanssa toisillemme joulukalenterit ja luukuista paljastuu aina silloin tällöin vähän isompia lahjoja. Tänään luukusta ilmestyi Buffin Polar monikäyttöhuivi, joka minulla oli tarkoitus ostaa, joten tämä oli todella mukava yllätys. Huivista innostuneena kävin tänään lenkkeilemässä -11 asteessa ja päätin toteuttaa tämän erittäin ajankohtaisen postauksen. Huivi oli riittävän lämmin lenkkeilyssä ja siinä mielessä kätevä, kun sen saa kiedottua myös kasvojen suojaksi. Olin muutenkin onnistunut pukeutumaan tarpeeksi lämpimästi, vaikka lenkin alussa olikin aika kylmä. Toki on hyvin yksilökohtaista kuinka helposti palelee ja riippuu myös tietenkin juoksutahdista kuinka lämmin lenkkeilessä tulee. Hyvä vinkki on, että tekee etenkin lenkin alussa intervalliharjoittelua, jolloin tulee nopeasti lämmin (esim. joka 3. minuutti 100-200m spurtti). Joka tapauksessa kerrospukeutuminen on se juttu, jonka avulla pysyy lämpimänä, joten eikun vain monta paitaa ja pöksyä päällekkäin (muista suosia hengittäviä luonnonmateriaaleja). Suosittelen Craftin kerrastoa, joka on hengittävä ja lämmin (tällä hetkellä muuten Stockalla kanta-asiakastarjouksessa).

  Buff Polar (saa ainakin Stockmannilta ja Intersportista)

  Lenkin päätteeksi laadin survival -listan, jonka avulla pitäisi pärjätä pakkasilla:

  • Tekninen huivi (esim. Buff Polar)
  • Gore-tex lenkkarit
  • Talvijuoksutrikoot/-housut
  • Lämpökerrasto (esim. Craft)
  • Paksut urheilusukat
  • Fleece tai huppari 
  • Talvikäsineet
  • Hengittävä talvipipo
  • Talvijuoksutakki/laskettelutakki/kevyt toppatakki
  • Säärystimet
   • +Tarpeen mukaan väliin useampi lämpökerrasto tai trikoopaitoja tms

  Viime talvena ostamani Niken gore-tex lenkkarit ovat yksi parhaimmista ostoksista ikinä

   Ostin nämä fleecekäsineet pari viikkoa sitten Stockmannilta
   Tekniset ja lämpimät sukat

   Talviurheilutakki (kuva viime talvelta)

   Talvinen maisema 3.12.2012

   pipari

   2 vastausta artikkeliin “Vilukissan vinkit talvilenkkeilyyn”

   1. Kiitos postauksesta.
    Tuo huivi voisi ollakin hyvä hankinta! Myös takki on hakusessa vielä. Tällä hetkellä omistan untuvatakin, joka on liian paksu ja tuulitakin joka on liian ohut eli jotain kevyttoppaa täytyisi hankkia.
    Kengät on onneksi jo hankittu ja nyt ei pitäisi kovin helposti liukastua. Salomonin kävelykengät vaikuttavat loistavilta kävelylenkkeihin!

    t. toivoja 😉

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

    
   Tykkää jutusta