Herkkulakko 3vko ja pohdintaa ruokavaliosta

Moikka! Herkkulakkoa on takana kolme viikkoa ja herkuton ruokavalio on sujunut pääsääntöisesti hyvin.  Joinakin päivinä on stressin tai muun harmituksen takia tehnyt mieli syödä karkkia, mutta muutoin olen selvinnyt pahimmilta herkkuhimoilta. Ainoa asia, joka on varjostanut ruokavalion parannusta on turvotus, joka ei ole tahtonut kadota erilaisista ruokavalion viilauksista huolimatta. Elimistöni toiminta tuntuu välillä olevan hyvin erikoista ja vaikka tällä hetkellä seuraan todella tarkkaan, että saan riittävästi vitamiineja, hyviä rasvoja, proteiinia, hyviä hiilihydraattia ja tarpeeksi kuitua sekä juon paljon vettä, ei mikään tunnu parantavan tai muuttavan tilannetta. Tunnen itseni avuttomaksi tilanteen kanssa, mutta toivon tämän olevan tilapäistä, joten vielä en aio mennä lääkäriin tms.

Hankimme jokin aika sitten Netflixin ja sieltä on tullut katsottua leffoja, dokkareita ja sarjoja jo monet kerrat. Olen viime päivinä katsonut ravintoon liittyviä dokkareita ja joka tuutista tuntuu tulevan sanoma, että kasviperäinen ruokavalio ilman eläinperäisiä proteiininlähteitä on ehdottomasti terveellisin ja paras. Kasviperäinen ruokavalio ehkäisee monia etenkin länsimaalaisille tuttuja sairauksia, kuten syöpää, MS -tautia, diabetesta jne. Tein pienimuotoisen kokeilun kesällä kasviperäisellä ruokavaliolla ja tulin siihen tulokseen, että a)se on todella kallista Suomessa b)täytyy jaksaa ja haluta nähdä vaivaa ruoan valmistukseen c)liiallinen hiilarimäärä turvottaa d)tarvitaan todella paljon tietoa ja osaamista ennen, kuin ruokavalio voidaan toteuttaa oikein.

Ajatus kasviperäiseen ruokavalioon siirtymisestä viehättää todella paljon, mutta luulen ajatuksen olevan ihanteellisempi kuin itse toteutuksen. En ole erityisemmin kiinnostunut ruoanlaitosta, joten en tiedä jaksaisinko nähdä niin paljon vaivaa ruoan valmistuksessa. Toisaalta on ihan älytöntä olla muuttamatta ruokavaliotaan, jos pelkän puhtaan ruokavalion avulla ihmiset voivat edesauttaa terveyttään ja ehkäistä vaikeita sairauksia. Täytyyko siis laiskuudesta maksaa myöhemmin kova hinta?

Niin kauan, kun olen epävarma dramaattisesta ruokavaliomuutoksesta, aion ainoastaan lisätä kasviksia ja hedelmiä ruokavaliooni ja vältän kaikkia mahdollisia lisäaineita ja etenkin keinotekoisiamakeutusaineita. Haluaisin myös ostaa mehustajan, jonka avulla voisin tehdä herkullisia juomia käyttäen porkkanaa ja muita kovempia juureksia, joita ei saa hienonnettua normi blenderillä. Kunnon mehustimien hinta taitaa lähteä noin 300 eurosta, mutta löysin Clas Ohlsonilta 55 euroa maksavan version, jolla pitäisi pystyä mehustamaan niin hedelmiä kuin vihanneksiakin. Ei varmasti pärjää hintavammille kilpailijoilleen tehokkuudessa ja käytännöllisyydessä, mutta voisin harkita tämän ostamista kokeilumielessä. Mikäli en innostukkaan mehustamisesta, en ole ainakaan investoinut suurta summaa koneeseen, joka päätyy ainoastaan keräämään pölyä keittiönkaapissa.

Kuva lainattu Clas Ohlson

Tässä vielä kuvia vuoden takaiselta Wienin reissulta ihan vain huvin vuoksi.

pipari

6 vastausta artikkeliin “Herkkulakko 3vko ja pohdintaa ruokavaliosta”

 1. Täällä samanhenkinen ja samanikäinen blogisi uskollinen seuraaja haluaa lähettää sellaisia terveisiä, että sinusta on tullut minulle eräänlainen innoittaja. Olen ollut kiinnostunut treenaamisesta, ruokavalioista ja yleensäkin kaikesta hyvinvointiin liittyvästä jo pitkään, mutta sinä olet antanut blogillasi siihen vielä sellaisen ”lopullisen sysäyksen” 🙂 Käyn joka päivä moneen kertaan tsekkaamassa josko Piprulta olisi tullut uusi kirjoitus ja joka kerta innostun yhtä paljon jos sellainen on ilmestynyt 🙂 Olet aivan mahtavan oloinen persoona ja todella kaunis myös ulkoisesti 🙂 Ihanaa alkavaa talvea sinulle ja tsemppiä kuntoprojektiin!

 2. Toivottavasti jaksaisit blogata hieman ahkerammin! Joka päivä huomaan tsekkaavani blogin, mutta harvemmin tänne on mitään uutta ilmestynyt. Ymmärrän kyllä erittäin hyvin jaksamisen ja kiireen, harmittaa vaan, koska olen lukenut blogiasi aina ja nyttemmin kirjoitteluväli on vain kasvanut :S

  Ja noita mehustimia (niitä halvempia versioita erityisesti) kannattaa etsiä esim. prismasta! Löytyy montaa sorttia niin tehoiltaan kun hintalaatusuhteeltaan. Tsemejä!

  • Koulu työllistää tällä hetkellä niin paljon, ettei energia riitä bloggaamiseen. :/ Joululomalla varmasti päivitän blogia joka päivä. 🙂

 3. Hienoa Pipru!! Ja mehustin kannattaa hankkia heti kunnollinen, lupaan ettet kadu! muutamassa minuutissa teet aivan ihania mehuja (ja yllattavan makeita, auttavat herkkolakossakin!) vaikka aamiaisen kanssa tai jalkkarijuomaksi, ja sinne voi siis laittaa ihan mita vain (oma suosikki: omenaa, appelsiinia, porkkanaa, banskua ja ihan vahan tuoretta pinaattia) Huromin Slow Juicer on aivan mielettoman hyva, mutta myos investointihintainen. Usein nuo halvemmat ei kayta hedelmaa tai vihannesta kokonaan, joten sita menee aika paljon hukkaan.

  Jos ei kokkaus innosta, niin kannattaa ehka kokeilla slow cookeria – esimerkiksi Crock Potia. Silla saa todella hyvia keittoja, patoja tms ja todella vaivatonta ( eli heitat pilkotut ainekset aamulla pataan, ja kone paalle – saavut illalla kotiin ja katat poydan, dinner is ready!)

  Tsemppia! x

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta