Sokeriton glögi

Olen aloittanut joulufiilistelyn hyvissä ajoin ja juonut glögiä jo viimeisen kuukauden. Herkkulakon aikana en kuitenkaan viitsi juoda runsaasti sokeria sisältävää glögiä, mutta onneksi bongasin kaupasta Marlin sukraloosia sisältävän sokerittoman glögin. Olen muutamana edellisenä vuonna juonut Valion sokeritonta glögiä, mutta nykyään vältän sitä, koska se sisältää aspartaamia. Olen välttänyt kaikkia aspartaamia sisältäviä light – tuotteita jo reilun vuoden, koska näe järkeä niiden käytöllä (ovat keholle myrkkyä ja tutkimusten mukaan lihottavat yhtä paljon tai enemmän kuin normaalit vastaavat tuotteet). Sukraloosi on kuitenkin minulle varsin uusi tuttavuus makeutusaineena ja en ole ainakaan vielä toistaiseksi sulkenut sitä pois.

Uusi tuttavuus maistui hyvältä, joskin hieman ”laihalta” versiolta oikeasta glögistä. Tulen tätä varmasti ostamaan toistekin, mutta pitäydyn mielummin aitoa sokeria sisältävissä glögeissä, kunhan herkkulakko loppuu.

Mitä mieltä te olette keinotekoisista makeutusaineista? Itse toivoisin, että Suomeen saataisiin lisää steviaa sisältäviä tuotteita, koska stevia on luonnollinen makeutusaine.

pipari

9 vastausta artikkeliin “Sokeriton glögi”

 1. Enpäs olekaan huomannut tuollaista glögiä! Täytyy kokeilla.:)

  Löysin sun blogin vasta ja haluan vaan sanoa, että tosi hyviä kirjoituksia! Ihailen sun saavutuksia, ne tsemppaa varmasti monia muitakin eteenpäin! Oot tosi kaunis myös..:)

  Rauhallista joulun odotusta,

  Sasu

 2. Olen vältellyt aspartaamia jo jokusen vuoden, mutta varmaan jotain kymmenen vuotta olin oikein suurkuluttaja. Join light-mehuja ja limsoja ja söin aspartaamilla makeutettuja jugurtteja, koska niissä oli niin vähän kaloreita! En silloin välittänyt siitä, että mitä myrkkyä ne on… Tai ehkä siitä ei niin yleisesti edes puhuttu? Lähinnä oli väliä vaan sillä, että kunhan ei ole sokeria.

  En ole noita sokerittomia glögejä maistanut, mutta Nordqvistin jouluteestä olen löytänyt hyvän glögin korvikkeen! Maistuu tosi hyvältä 🙂 Glögin voin sitten jättää herkutteluun ja teetä juoda päivittäin näin joulun alla.

 3. Näin sut tänään Jumbossa ja toivottavasti en sun silmissä näyttänyt ihan idiottilta kun menin aivan lukkoon :/ Oli meinaan ensimmäinen kerta kun nään jonkun lemppariblogini kirjoittajan livenä 😀

  • Missä tilanteessa me kohdattiin? 🙂 Ei mulla ainakaan jäänyt mielikuvaa kenestäkään oudosta tyypistä lauantailta 🙂

  • Okei. 🙂 No ei todellakaan jäänyt! Oisit vaan tullut juttelemaan. 🙂 Saatan näyttää tuimalta tms, mutta siitä ei kannattaisi välittää!

 4. Onkos sulla pokkaa osallistua blogeissa pyörivään naked truth haasteeseen? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta