Herkkulakko 1vko

Heips! Nyt on herkkulakkoa viikko takana ja olen todella ylpeä itsestäni! Olen ollut jo monen kuukauden ajan pahasti koukuttunut sokeriin ja viimeisen viikon olen käynyt kovaa taistelua itseni kanssa. Tulen välillä itsekin miettineeksi, että miten olen joskus pystynyt laihduttamaan, koska se vaatii ihan älyttömästi itsekuria ja tuntuu heikkoina hetkinä lähes mahdottomalta. Huonoille teille on valitettavasti helppo palata takaisin ja joudun edelleen kamppailemaan mielihalujeni kanssa. Pahoin pelkään, että tulen loppuelämäni olemaan taipuvainen tunne- ja ylensyömiseen, mutta onneksi minulla on keinoja niiden hillitsemiseen. Olen muuten huomannut, että olen ollut paljon iloisempi ja mukavampi muille herkkulakon aikana. Olen tullut siihen tulokseen, että kun pystyn pitämään itseni kontrollissa ja olen siten tyytyväinen itseeni, tunnen mielihyvää ja olen hyväntuulinen. Silloin, kun minulla on ns. huono aika menossa ja herkuttelen paljon, tunnen siitä kauhean huonoa omatuntoa, itsetuntoni on ihan maassa, syyllistän itseäni ja päädyn kiukuttelemaan siitä muille (olen saanut lempinimen Kiukkupylly). Itsetuntoni ja henkinen hyvinvointini ovat vahvasti sidoksissa painonpudotuksessa onnistumiseen ja koen oman henkisen hyvinvointini vuoksi todella tärkeäksi, että pääsen tavoitteisiini.

Tällä hetkellä minua eniten motivoi tuleva kesä, joka on jo yllättävän lähellä. Jos mielii päästä rantakuntoon, on enää 6,5 kuukautta aikaa, mikä on juuri riittävä aika saada kunnon muutoksia aikaan vartalossa. En aio enää viettää yhtäkään kesää tämän pelastusrengasta muistuttavan vatsan kanssa, joka estää minua käyttämästä haluamani vaatteita! Minulla on tyypillinen omenavartalo, eli kaikki ylimääräinen matkustaa kauniisti vatsan ympärillä. Toivon, ettei minun tarvitse enää kesään mennessä miettiä tarkkaan pukeutuessani, että mikä asukokonaisuus saa vatsani näyttämään kapeammalta. Tavoitteeni on, että näytän missä tahansa vaatteessa hyvältä!

Herkkulakon aikana on erityisen tärkeää, ettei verensokeri pääse laskemaan liikaa, jolloin kiukuspäissään alkaa tekemään mieli kaikenlaisia herkkuja. Olenkin kantanut Mannisen Protein Puddingia söpössä Fitnesstukun pinkissä purnukassa, jotta nälkä ei pääse iskemään. Pudding on myös toiminut todella hyvin herkkujen korvaajana, vaikka esimerkiksi vaniljan makuinen pudding ei ihan yllä sokeristen ja rasvaisten puddingien tasolle. 😀

Viime viikon liikuntasaldo:
Ma: –
Ti: Pump
Ke: –
To:Aamu mäkitreeni tyhjään vatsaan 45min
Pe:  Lihaskunto -tunti 50min
La: Aamu mäkitreeni tyhjään vatsaan 30min, kävelylenkki 60min
Su: Kotijumppa yläkeho 50min

pipari

9 vastausta artikkeliin “Herkkulakko 1vko”

  1. Mulla on sama juttu. Olen tunnesyöpöttelijä, ja herkutta oleminen vaatii kyllä paljon! Minua motivoi helmikuinen häämatka. Olisi tosi kiva jos voisi liikkua sortseissa, ilman että muhkurat häiritsee 😀

  2. Mua on kiinnostanut jo pitkään tilata tuota puddingia. Itse olen myös perso kaikelle makealle, joten tuo toimisi ehkä aika hyvin korvaamaan kunnon herkkuja. Tsemppii treeneihin! 🙂

  3. Painin juuri saman ongelman kanssa kun sinäkin. Kärsin siis jonkin sortin sokeririippuvaisuudesta, menetän suorastaan kontrollin kun pääsen makean äärelle 🙂 Itekkin starttasin sokerittoman marraskuun tuossa jokunen päivä sitten ja huomaan olevani paljon iloisempi ja pirteämpi. Tsemppiä sinnekkin! …Täytyisi varmaan ostaa itsekkin herkkujen korvikkeeksi tuon puddingin tapaista, sitä Fastin versiota ootellessa 🙂 Täytyy kyl sanoo et sun blogis antaa itellekki motivaatiota tähän kesäkuntoon 2013-projektiin, jatka samaan malliin!

    • Ihana kuulla, että onnistun blogini kautta motivoimaan muita, aivan mahtavaa!:) Saan siitä myös vastavuoroisesti itsekin lisätsemppiä! 🙂

      Puddingit on ihan hyvä korvike makealle, tosin en pidä siitä, että niissä on käytetty sukraloosia. :/ En muutenkaan perusta mistään light -tuotteista, mutta tällaisella ”kuurilla” ne on väliaikaisesti ihan ok.

  4. Tiedätkö mitä? Mä aloitan saman prosessin kuin sinä ja tieädtkö mitä muuta? Sun innoittamana! Luin parissa päivässä koko blogisi ja yksinkertaisesti olen vaikuttunut tuloksista, mitä olet saanut aikaan! Itsekin olen köyhä opiskelija joten aina ei ole varaa kaikkein parhaimpaan ja terveellisimpään ruokaan, mutta yritän parhaani. herkut ainakin jätän rutkasti vähemmälle, koska ne on kalliita ja tekee vain hallaa! Ruokavalion muutos on aina ollut se hankalin osuus minulla, mutta aion onnistua. Olen normaalipainoinen, mutta ihan liian painava jotta näyttäisin enää hyvältä. Normaalipainosta on vaikeampi tiputtaa, mutta aion onnistua ja saada ainakin 5 kiloa pois. KIITOS!

  5. Sun blogi on ihana!:) Antaa hirveästi motivaatiota, kun tuntuu ettei herkkulakko meinaa millään onnistua itselläni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta