Herkkulakossa 1-30.11

Alkuun pitää heti sanoa, että kiitos tuhannesti kannustavista kommenteista, joita sain edelliseen postaukseen. Saan lähes poikkeuksetta ainoastaan positiivisia ja tsemppaavia kommentteja, mikä on todella mukavaa ja sydäntä lämmittävää. 🙂 Monissa blogeissa näkyy paljon myös negatiivisia kommentteja, joten on mahtavaa, että blogini kommenttiboxin henki on pysynyt positiivisena! 🙂

Nyt kuitenkin asiaan, eli torstaina aloitin herkkulakon, joka tulee kestämään koko marraskuun ajan ja fiiliksen mukaan myös mahdollisesti jouluun asti. Olen aina pitänyt herkkulakkoja hölmöinä, koska mielestäni ihanteellisinta olisi jos herkkuja söisi silloin tällöin kohtuudella, jolloin ei tarvitsi rajoittaa herkuttelua ollenkaan. Olen kuitenkin sellainen kaikki tai ei mitään -tyyppinen ihminen, jolle tällainen nollatoleranssi tuntuu toimivan parhaiten.

Olemme aikamoisia herkuttelijoita poikaystävän kanssa ja olemme jo parin viime viikon aikana ottaneet varaslähdön jouluun pipareiden, joulutorttujen, konvehtien ja glögin parissa. Vaikka olen liikkunut edelleen säännöllisesti, tuntuvat housut puristavan ja paino jumittaa, joten päätin ottaa tuumasta toimeen ja lopettaa herkuttelun kokonaan, kunnes saan itseni takaisin raiteille. Laihdutuksen onnistumiseen sanotaan olevan osuutta 70% ruokavaliolla ja 30% liikunalla, joten vaikka liikun, en voi laihtua jos syön liikaa liian monena päivänä viikossa. Herkuttomalla linjalla tullaan siis menemään seuraava kuukausi ja heti tuntuu olo kevyemmältä. Meillä oli lauantaina perheen pikkujoulut, enkä sielläkään antanut periksi lakolle ja selitellyt itselleni, että ”kyllähän pikkujouluissa saa herkutella”, vaan pidin pintani ja hitto, että tuli hyvä fiilis!  🙂

Kuva lainattu

Kävin tänään ostamassa Anttilasta 2x5kg käsipainot (14.95€) kotijumppaa varten. Meillä on kotona useita säädettäviä painoja, mutta en jaksa kikkailla niiden kanssa, joten päätin ostaa tällaiset ”tyttöjen painot”. Harkitsin myös kahvakuulan ostamista, mutta en ollut vielä varma minkä painoinen minun kannattaisi ostaa. Joka tapauksessa en aina jaksa tai halua mennä salille, koska siellä käy vähän epämääräistä sakkia, joten on kiva jäädä välillä kotiin jumppaamaan. Kotijumppaan en tarvitse kuin 2kg ja 5kg käsipainot sekä kepin ja saan jo noilla varusteilla tehtyä kokonaisvaltaisen treenin. Talvella kynnys treenata aina nousee, joten on hyvä tehdä liikkuminen mahdollisimman helpoksi ja vaivattomaksi. 🙂

pipari

3 vastausta artikkeliin “Herkkulakossa 1-30.11”

  1. Ensiksi, kiitos blogistasi. Se inspiroi (Olen lukenut liki alusta alkaen ja tämä on ensimmäinen kommenttini:) ) Kahvakuula on aivan ehdoton hankinta (toiseksi, jos on mahdollista. käy ohjatuilla tunneilla hiomassa tekniikka kuntoon- kotireenailusta tulee toosi kivaa!)Jos nyt itse lähtisin ostamaan kuulaa, ostaisin luultavasti 12 kilon. Se tuntuu aluksi painavalta, mutta pienemmän kuulat jäävät nopeasti vain ovistoppareiksi pyörimään. Heilautuksissa, työnnöissä ja tempauksissa tekniikan kannalta tarpeeksi iso kuula on ihan ehdoton. Pienellä kuulalla liikkeet menee vain nytkyttelyksi ja käsillä nostamiseksi. Tarpeeksi isolla kuulalla koko kroppa tekee töitä, ja kehityksen näkee ihan peilistä katsomalla. Tehokasta, koukuttavaa ja niin kivaa! Mukavaa joulun odotusta -Myoh

    • Mä oon käyny kahvakuulatunneilla syksystä lähtien viitisen kertaa ja siellä olen käyttänyt 4kg ja 8kg kuulia. Valikoima kuulissa on huono, joten ei pääse kokeilemaan monia eri painoisia kuulia. :/ 12kg kuulostaa vielä todella suurelta, mutta tiedän, että kunhan tekniikan oppii, niin kyllä se siitä. :)’

      Kiva kuulla, että olet jaksanut seurata blogiani niin kauan. Ihanaa joulun odotusta! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta