Meidän jääkaapilla

Olen saanut paljon kysymyksiä liittyen ruokavaliooni ja siitä mitä syön aamupalaksi, lounaaksi jne. Ravintosuunnitelmaani en halua tänne kokonaisuudessaan laittaa, koska jokaisen ruokavalion tulisi olla yksilöllinen ja jokaisen kannattaisi pyytää tarvittaessa apua ammattilaiselta oikeanlaisen ruokavalion suunnitteluun.

Syön päivittäin esimerkiksi puuroa, raejuustoa, hedelmiä, marjoja, vihanneksia, maitorahkaa, kananmunia ja näkkileipää. Syön myös usein kalaa ja koulussa tai töissä syön ProFeel -rahkarakeita, jotka ovat herkkuja. 🙂 Koulussa en enää syö kouluruokaa, koska minulla on aika lyhyitä koulupäiviä ja kannan mukanani aina hedelmiä tai ostan ruokalasta rahkaa. Viikonloppuisin otan rennommin ja syön yleensä normaalista poikkeavaa ruokaa sekä herkkuja. Kun perusruokavalio on kunnossa, ei haittaa vaikka 1-2 kertaa viikossa syö hieman tuhdimmin.

Paras vinkki mitä voin laihduttajalle antaa on se, että pitää jääkaappinsa aina täynnä terveellistä ja nopeasti valmistuvaa ruokaa! Jos tulet kotiin nälkäisenä ja jääkaappi ammottaa tyhjyyttään, lähdet kauppaan verensokerit alhaalla ja sinun alkaa todennäköisesti tehdä mieli kaikkea epäterveellistä. Kotiintullessa onkin jo sudennälkä (ellet ole jo kotimatkalla vetänyt ainakin yhtä suklaapatukkaa) ja tulet varmaan syömään ihan liikaa ja ehkä vielä epäterveellistä ruokaa. Kun verensokeri pysyy tasaisena myös mieli on hiljaisempi ja rauhallisempi. 🙂 Sinä hallitset tunteitasi, tunteesi eivät hallitse sinua! Tykkään itse syödä vaikka koulupäivän jälkeen maitorahkaa marjojen kanssa, koska se on täyttävä ja nopea välipala. Hedelmät ovat tietenkin myös nopea ja terveellinen vaihtoehto, mutta ainakin minulle ei riitä pelkkä hedelmien napostelu, vaan tarvitsen aina välipalalla myös jonkin proteiininlähteen.

Toiseksi ylin hylly on minun ja alemmat hyllyt yhteisiä:)

Kuten varmaan huomaatte, meidän jääkaapin sisältö on aika proteiinipainotteinen. Rahkojen ja raejuustojen lisäksi meillä on myös aina paljon hedelmiä ja perus salaattitarpeet. Pakastin on täynnä vihanneksia, marjoja ja kalaa. Lihaa meillä ei enää kovin usein näe, koska olen saannut käännettyä poikaystävän aika kasvis/kalapainotteiselle linjalle. 😉 Meillä nykyään hoitaa lihansyönnin lähinnä kissat, vaikka olisi kyllä kiva jos kisutkin alkaisivat pescovegetaristeiksi. 😀

Minulla on ollut tänään hieman tulehtunut olo ja en tiedä johtuuko se kehon rasituksesta vai olenko tulossa kipeäksi. Nyt täytyy ottaa kaikki niksit käyttöön tervehtymiseksi ja kuunnella kehoa, jotta pysyisin mahdollisimman hyvässä kunnossa. En halua pitkää katkosta liikkumiseen sairastumisen vuoksi, koska nyt on putki päällä!

pipari

9 vastausta artikkeliin “Meidän jääkaapilla”

  1. Tuo kuva voisi olla aivan hyvin myös miun jääkaapista 🙂 Joskus on huvittava mennä kaupankassalle ja nostaa hihnalle vähintään 10 purkkia raejuustoa ja saman verran rahkaa 😀

  2. Tuo kuva voisi olla aivan hyvin myös miun jääkaapista 🙂 Joskus on huvittava mennä kaupankassalle ja nostaa hihnalle vähintään 10 purkkia raejuustoa ja saman verran rahkaa 😀

  3. Tossa on sitten jääkaappi mun makuun !! Nams:P Ja on muuten niin totta, ikinä ei saa mennä kauppaan nälkäsenä, siit ei seuraa sitten mitään hyvää 😀

  4. moi Pipru! ihan vaan mielenkiinnosta mua kiinnostaa tietää (oothan sen täällä saattanu mainitakii joskus, en tiedä), mutta missä tapasit tän sun nykysen avomiehen? 🙂 niin kovin moni tuntuu tapaavan kumppaninsa jossain baarissa ja oon syystä tai toisesta käsittäny ettet hengaile kauheasti ainakaan ryypiskelemässä ravintoloissa. ootteko kenties kuntosalilla kohdannu, koulussa, vai miten? kerrokerro!! kiinnostaa, koska itse en kauheesti viihdy yöelämässä ja kun erosin pitkäaikasesta poikaystävästäni, niin oon hirveesti miettinyt, että jäänkö nyt loppuelämäksi yksin tai että missä mä muka enää ketään tapaisin, kun oon tämmönen kotihiiri…:(

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta