Yksinelämisestä, kiitoksesta ja vetovoiman laista

Minulta kysyttiin ennen muuttoa onko haikeeaa muuttaa yksiöstä pois. Asuin viimeiset 1,5 vuotta yksin ja sitä ennen olin aina asunut jonkun toisen kanssa. 2011 oli minulle muutosten vuosi ja eron jälkeen itsenäistyn ensimmäisen kerran kunnolla muuttaessani yksiöön ja ottaessani elämäni kunnolla hallintaani. Muistan alkuaikoja pienessä yksiössäni, kun makasin koulun jälkeen sängyllä ilman televisiota ja nettiä ja mietin, että miten joku voi olla onnellinen tällaisessa kopissa. Tunsin oloni todella yksinäiseksi ja onnettomaksi. Vaikka en asunut kovin kaukana perheestäni, tunsin silti olevani eristyksissä. Minulla oli myös huonot yhteydet kouluun ja aluksi nukuinkin yöt äitini luona, josta oli lyhyt matka aamulla kouluun ja aina koulun jälkeen kävin vain ruokkimassa kissat kotona. Aluksi en voinut edes kutsua yksiötäni kodiksi, koska se tuntui naurettavalta ja teeskentelyltä. Asunto oli esimmäinen vuokra-asunto ja minua ahdisti, etten saanut tehdä pientä remonttia jos niin olisin halunnut, kuten tein edellisessä, omassa asunnossani. Kaikki asunnossa ahdisti ja tunsin sen niin persoonottomaksi ja kylmäksi. Vihasin elämääni.

En uskaltanut nukkua yksin ensimmäiseen puoleen vuoteen ja niinä harvoina yönä, kun en mennyt äidilleni yöksi, valvoin koko yön ja toivoin, että olisin vahingossa nukahtanut. Menin seuraavana päivänä väsyneenä kouluun ja koulun jälkeen nukuin kotona päiväunet, koska päivällähän ei ole mitään pelättävää… Loogista, eikö? Unirytmini oli täysin sekaisin, enkä sen vuoksi jaksanut keskittyä tunneilla. Muistan joskus viime kesänä 2011 heränneeni yöllä, olin ilmeisesti nukahtanut yliväsymykseen aamuyöllä ja heräsin sängyn tärinään. Koskin käsilläni patjaa ja se väreili ja olin silloin täysin hereillä. Tämä toistui muutamana yönä ja pelkäsin ihan älyttömästi. Kissat myös käyttäytyivät näinä öinä todella kummallisesti, naukuivat levottomina ja jäivät tuijottamaan tuntemattomaan. Googletin sängyn tärinän ja löysin mitä erilaisia vastauksia, mutta yleisin kokemus oli, että se johtui ”välitilaan” jääneiden ihmisten toimesta. Kuulostaa hullulta, eikö? Minulla nousee karvat pystyyn kaikista tällaisia asioista, enkä halua uskoa niihin, mutta niihin aikoihin tulin miettineeksi, että tässä maailmassa kaikki on mahdollista, enkä poissulje mitään. Kerroin asiasta perheelleni ja he sanoivat, että olen joko kuvitellut kaiken tai ollut unessa. Tiesin kuitenkin itse mitä koin ja että olin täysin tajuissani. Tärinä loppui, kun en enää pelännyt ja ystäväni opasti minua meditoimaan, jonka avulla aloin kokemaan rauhaa ja selkeyttä. Ymmärsin, ettei mikään tässä maailmassa voi satuttaa minua jos minä en itse sitä vedä puoleeni. Tämä vahvisti ajatustani siitä, että sitä saa mita tilaa. Jos pelkään, tulen kohtaamaan pelon aiheita, luon itse pelkoni. Jos en pelkää, saan olla rauhassa ja mieleni pysyy tyynenä. Vedin pelottavat tapahtumat itse puoleeni ja kun lopetin pelkäämisen, koin vihdoin rauhan ja sain nukuttua ilman häiriöitä. Nykyään kun ajattelen näitä kokemuksia, pidän tällaista herkkyyttäni rikkautena, koska jokainen ei varmasti koe tällaista.

Vuoden 2011 aikana tutustuin henkiseen kirjallisuuteen ja aloin tutkia näitä asioita halutessani hallita elämääni paremmin (huomaa, että henkisyys ja hengellisyys ovat eri asioita). Paras kirja, joka tuli vastaan oli The Secret, joka antoi minulle todella paljon (suosittelen myös the Power -kirjaa ja the Law of Attraction -kirjaa). Kyse ei ole mistään hihhuli ajattelusta, vaan yksinkertaisesti vetovoiman laista; Sitä saa mitä tilaa. Perusajatus on, että saat kaiken haluamasi jos sinulla on positiivinen focus haluamissasi asioissa ja uskot siihen, että saat mitä haluat. Tällainen ajatusmalli ei kuitenkaan tule niin helposti kuin luulisi, ainakaan minun kohdallani. Liian usein ihmiset jäävät kylpemään negatiiviseen energiaan ja pilaavat päivänsä tai ylipäänsä elämänsä. Koin käännekohdan, kun muutin ajattelutapaani ja aloin arvostamaan kaikkea mitä minulla on elämässäni ja uskalsin sallia kaikkea hyvää elämääni. Monesti ihmiset ajattelevat, etteivät ansaitse parempaa, vaikka jokainen meistä tottakai ansaitsee aina parasta!

Tein itselleni listan, johon kirjoitin kaikkea mitä haluan elämältä. Tein myös kansion, johon revin lehdistä inpspiroivia kuvia asioista, joita haluan elämääni. Luin haluamani asiat joka päivä ääneen ja visualisoin itseni niissä uusissa, ihanissa elämäntilanteissa. Poistin elämästäni ihmiset, jotka syystä tai toisesta toivat elämääni turhaa mielipahaa ja negatiivisuutta, koska ansaitsen ympärilleni vain positiivisia ja minun parasta haluavia ihmisiä. Kun syksyllä 2011 olin päässyt positiiviseen ajattelutapaan, alkoi yhtäkkiä tapahtua. Sain esimerkiksi työpaikan, jota blogiani pidempään seuranneet tietävät etsineeni kauan. Viihdyin todella hyvin uudessa työpaikassa ja sain paljon uusia, ihania ystäviä. Kuntoprojektini ja laihtumiseni jatkui hyvään malliin ja tunsin oloni hyväksi. Vihdoin yhdessä vaiheessa löysin myös hyvästä ystävästäni poikaystävän ja koin saaneeni hyvin paljon kaikkea hyvää lyhyessä ajassa. Elämä hymyili, kun myös minä hymyilin.

Joka aamu, kun herään, kiitän ainakin kymmenestä eri asiasta, joita minulla on elämässäni. Kiitos ihanasta perheestä, kiitos ystävistä, kiitos kauniista kodista, kiitos Ministä ja Nasusta, kiitos voimasta laihtua, kiitos työpaikasta, kiitos ihanista työkavereista, kiitos opiskelupaikasta, kiitos autosta, kiitos kesästä jne. Aloittaessani päivän kiitoksella, tulen automaattisesti ajatelleeni elämän hyviä asioita ja tulen hyvälle tuulelle, sen sijaan, että keskittyisin elämän varjopuoliin. Itseasiassa elämässä ei edes ole varjopuolia jos et halua nähdä niitä! Huomaan nyt arvostavani enemmän ympärilläni olevia hyviä asioita ja todella vaalivani niitä. Suosittelen kaikille aloittamaan jokaisen päivän kiitoksella, koska se vaan tuntuu paremmalta. 🙂

KIITOS!

pipari

17 vastausta artikkeliin “Yksinelämisestä, kiitoksesta ja vetovoiman laista”

 1. Kiitos aivan mielettömän upeasta postauksesta! Olen myös kiinnostunut henkistymään, lukenyt ylläolevat kirjat, tehnyt mielikuvaharjoitteita ja aloitan kohta joogan. 🙂 Ehkä siten pääsen vielä lähemmäksi tavoitettani. Koen olevani myös ”herkkä”, tunnen voimakkaita intuitioita ja osaan seurata ja uskon sisäistä ääntäni. Sulla on selvästi ollut elämässä käännekohta jonka seurauksena olet löytänyt selkeämmin polkusi ja uskallat kulkea unelmiasi kohti! Olen onnellinen puolestasi! 🙂 Uskon sanontaan että kaikella on aikansa ja paikkansa. -Minimii

 2. Ihan mieletöntä lukea jonkun blogista näistä asioista, vetovoiman laki, ykseys jne. 🙂 Mullekkin ja varsinkin äidilleni on tapahtunut samanlaisia asioita paljon, mm. näin kerran kuolleen veljeni maantien poskessa auringon säteiden loistaessa suoraan siihen metsän aukkoon missä hän seisoi.

  Kirjoita hei lisää aiheesta kun kerkeät! 🙂

 3. Rohkea postaus! Kiitokset siitä! 🙂 Mietin pitkään kommentoinko, mutta nyt oli pakko… 😀

  Jotkut ihmiset ovat ilmeisesti herkempiä aistimaan asioita ympäristöstään. Olen itsekin kokenut asioita, joita en järjellä/ tieteellä pysty selittämään. Muitten kanssa keskustellessani kommentit ovat olleet luokkaa olet hullu tai kuvitellut kaiken… Joten keskustelut suomalaisten kaverieni kanssa ovat loppuneet lyhyeen. Juttelin aiheesta myös Aasiasta kotoisin olevan kaverini kanssa, joka oli järkyttynyt siitä ettei kulttuurissamme uskota henkisyyteen tai henkien läsnäoloon. Heille tällaiset asiat ovat arkipäivää, eikä ketään normaalia ihmistä tuomita yksittäisten kokemusten perusteella.

  Itse olen kääntänyt kokemukseni voimavaraksi ja muuttanut mm. elintapojani terveellisempään suuntaan. Meditointi kiinnostaisi minuakin nyt kun kehon huolto alkaa olla kohdillaan. 🙂

  Jään mielenkiinnolla seuraamaan blogiasi.

  Tyyris tyllerö

 4. Sinulla oli jossain vaiheessa Revitalash-postaus täällä, mutta olet poistanut sen. Miksi? Onko sen käytössä ilmennyt jotain huonoja tuloksia tai kokemuksia vai miksi poistit sen? Itse olen juuri ostamassa Revitalashia, joten huolestuin kun huomasin sinun poistaneen kirjoituksen… :/

  • Voin edelleen suositella Revitalashia. Poistin tekstit ja myös monet muut postaukset, koska haluan piilottaa kasvokuvani blogista. Olen harkinnut, että jatkaisin jatkossa bloggaamista siten, etten pidä kasvokuvaani täällä. Tietysti vanhat lukijat tietäisivät kuka olen, mutta uudet sitten eivät. =)

   Käytän itse edelleen Revitalashia muutaman kerran viikossa ja olen ostanut Nelly.comista uuden tuubin.

 5. Itsekin olen löytänyt henkisyyden jokunen vuosi takaperin ja voin allekirjoittaa jokaisen sanasi, niin samankaltaisia asioita olen kokenut omassa elämässäni. Kuinka hienoa, että teit näistä postauksen! Kiitos!

 6. Ihana postaus! Löysin blogisi bloglovinista ja silmääni osui Secret joten oli pakko klikata 🙂

  Olen itsekkin nyt tässä viimeiset 5 vuotta perehtynyt enemmän henkisyyteen ja myös henkiin 😉 Aina olen ollut niistä tietoinen, mutta omien kokemusten kautta nämä asiat on alkaneet kiinnostaa enemmän ja nyt ne ovat jo arkipäivää. (Kun koko ajan tuli jotain tapahtumia jotka tähän viittasivat niin eihän niitä voinut enää sivuuttaa!)
  Tämän avulla olen oppinut ymmärtämään esim vastoinkäymisiä paremmin..miksi juuri joku tietty tapaus tapahtuu juuri minulle ja miksi juuri nyt! Helpottaa kummasti tätä taivallusta täällä maankamaralla. Ja olen huomannut, että mitä pidemmälle henkistä polkua astelen niin saan koko ajan elämääni lisää ihmisiä jotka ajattelevat näistä asioista samalla tavalla. Tälläkin on varmasti jokin syy miksi löysin blogisi ja tämän kirjoituksen 🙂

  Kirjoittelehan lisää ajatuksiasi näistä asioista. Jään mielenkiinnolla odottamaan!
  Hauskaa syksyä!

  – Jonna

 7. Oli kiva lukea tämä postaus ja huomata että sulla on asiat hyvin ja elämä tasapainossa 🙂 olen lukenut blogiasi jo muutaman vuoden ja pitänyt sua vähän pinnallisena tyyppinä. Että on tärkeetä näyttää muille että menee hyvin, merkkivaatteiden korostaminen yms. Mutta nyt susta on tullut ihan eri tyyppi jotenkin 🙂 jatka samaan malliin ja kirjottele useammin 🙂 kissoille terkkuja meidän kolmelta kissalta!

 8. Positiivinen ajattelu on tottakai hyvää kenelle tahansa (itsekin pyrin satunnaisesti tekemään tuota kiitollisuus-ajattelua) mutta itse en kestä tuota vetovoima-lakia enkä noita Secret-kirjojen vääntäjiä. Voi kuin asiat olisivatkin niin helppoja, ei olisi niin monta nälkäistä ihmistä tai terminaalisesti sairaita lapsia. Noh, hyvää tietty on se että kirja on auttanut monia elämään parempaa ja positiivisempaa elämää, mutta itseä riepoi sen omahyväinen asenne.

  Jännä juttu muuten tuo sängyn tärinä – hyvä että sait loppumaan, oli varmasti tosi pelottavaa. Onhan näitä asioita mitä ei vielä tiede ymmärrä. Ja on noita selittämättömien näkemistä ollut omassa suvussakin 🙂

  • Suklaasydän, vetovoimanlaki ei ole tämän ajan median luoma hömpötys ja trendi-ilmiö, miksikä se on onneksi tulossa 🙂 Vetovoimanlaista on puhuttu jo tuhansia vuosia vanhoissa kirjoissa eri nimillä ja muissa henkisissä elämänfilosofia kirjoissa. Vetovoimanlaki on enemmän ymmärrettävissä Sielun silmin. Vetovoimanlaki kirjat, kuten Secret ja Power sekä ymv. ovat hyviä kirjoja kaikille yleisesti, mutta itse uskon Luojaan ja Sielun Inkarnaation polkuun. Kun käsitellään Elämää näin laajemmassa mittakaavassa ja nähdään meidät kaikki yhdessä henkisesti, niin ymmärrämme paremmin sanonnan: ”Rakasta muita niin kuin toivoisit itseäsi rakastettavan”. Eli toisin sanoen, ole sitä mitä toivot elämääsi eli vetovoimanlaki. Monelle sana Luoja ja muut henkiset nimitykset korkeammasta voimasta tai tieteen sanoen, korkeammasta energiavärähtelystä, voivat sekoittaa mielen käsityksiä. Mutta minulle ne antavat syvyyttä ja merkitystä kuvaamaan jotain, mikä sallii meidän olemassaolon täällä maailmassa ja antaa meille voimaa nukahtaa ja herätä syömään aamiainen perheen kanssa, mennä töihin toteuttamaan itseämme, ylläpitämään toivoa tulevaisuutta kohden, parantumaan heikoista hetkistä(sairaudet, masennukset, pelot). Tärkeintä on se Miten teet eikä mitä teet, sanoi Äiti Teresa.

   Vetovoimanlakia jos tutkitaan tarkemmin, mitä se oikein on kaikkien hienojen termien ja sanojen takana: Niin Vetovoiman laki on Tunne. Tunteilla luodaan kirjaimellisesti maailmaa ja omaa elämäämme vapaan tahdon mukaisesti. Laki haluaa sanoa meille sen, että me ihmiset olemme tottuneet elämään elämää niin päin, että tuijotamme vain tuloksiin(ulkopuolisiin ”faktoihin”, muiden(media, kaverit, vanhemmat, isovanhemmat, työpaikka, koulumaailma) ajatusmalleihin elämästä kuinka olisi mukava ja oikea tapa elää. Kun hiljennyt muutamaksi minuutksi ja kysyt itseltäsi miksi teet sitä mitä teet, mikä saa sut joka aamu heräämään ylös ja meikkaamaan? Miksi haluat sitä mitä haluat? Miksi tarvitset sitä ja tätä ollaksesi mielestäsi jotain ”enemmän”? Miksi sinun tapasi on juuri se oikea tapa tai sinun kaverisi tapa on juuri se oikea? Miksi tunnet vetoa johonkin? Uskotko sattumaan ja tuuriin? Tuntuuko sattuma, tuuri, elämän suosiminen toista ihmistä enemmän kuin toista(sinua,minua)?

  • ELämän suosiminen vai tarkoituksellinen sielullinen suunnitelma vapaan tahdon mukaisesti?

   Itse uskon rukoukseen ja sen voimaan, uskon että me kaikki olemme yhdessä vähintään sielullisesti. Kun itse voin hyvin ja koen aitoa iloa ottaa vastuun omasta elämästäni syyttämättä muita tai yhteiskuntaa, koen suurta jännitystä ja helpotusta. Ajattelen elämää näin: Kun ajattelen negatiivisesti, niin ympärillä olevat ihmiset eivät voi hyvin ja itse en voi hyvin. Kun kohtaan hyvässä fiiliksessä epämieluisia kokemuksia, koen sen elämän oppituntinani haastaa itseni vielä suurempaan myötätuntoon Dalai Laman sanoin. Dalai Lama kertoi tarinan kolleegastaan, joka väärän uskonsa takia laitettiin vankilaan ja pääsi 20 vuoden jälkeen pois. Lama kysyi häneltä pelkäsitkö, kolleega vastasi: en, mutta yhtä asiaa pelkäsin eniten. Lama: mikä se oli? Kolleega vastasi: että menettäisin myötätunnon vihollisiani kohtaan. Tämä on minusta mukava opetus siitä, että vaikka muut kohtelisivat meitä huonosti tai näkisimme surua, sairauksia, vaikeita aikoja ympärillämme, niin niissä piilevä opetus on se, että muistaisimme silti olla valoisia ja myötätuntoisia tilanteita ja toisiamme kohtaan.

   Nälänhätä, syöpä, aids, köyhyys, lapsisotilaat ja ymv. ovat suuria ja vaikeita aiheita. Voin heti kysyä, mitä tunteita em. sanat herättävät sinussa, ovatko tunteet ilmenneet jo fyysisiksi( otsa kurtussa, sydän lyö kovemmin, kiihkon tunne, katkeruuden ja epäoikeudenmukaisuuden tunne, epätasapainon tunne, vihan tunne) vai onko sinulla peloton mieli( koet myötätuntoa ei sääliä, toivot parhaita ajatuksia ja rukouksia). Kumpia ajatuksia sinulle tuli ensimmäiseksi? Kummat tunteet palvelevat parhaiten em. negatiivisten lopptuloksien keskellä eläviä ja itseäsi? Vanha sanonta pätee: Ei asiat paremmaksi muutu murehtimalla ja kun murehdit, niin sydämesi lyö epätasaseen rytmiin, mikä kuormittaa verenkiertoa jne. Kaikki on energiaa, jonka tiede on opettanut ja kaikki värähtelee vaikka silmät ei näe, et kuulisi ääntä ilman että päässäsi ei olisi työkalua, korva, joka voisi vastaanottaa värähtelyn äänilähteestä. Ei tarvitse mennä nälänhätää kärsivien lapsien luokse auttaaksesi maailmaa. Näillä lapsilla ei ole onneksi taakkana median luomia illuusioita, millainen on täydellinen ihminen kosmeettisesti, olenko tarpeeksi koulutettu, onko tarpeeksi statusta, onko tarpeeksi hyvännäköinen jne. Monesti näillä ”hätää kärsivillä” ihmisillä on paljon aidompi elämä kuin meillä länsimaissa, vaikka he eläisivätkin todella alkeellisissa oloissa. He tietävät mitä rakkaus oikeasti on, vaikka monesti meidän silmämme eivät sitä näe, koska meidän mielestä rakkaus on paketoitavissa ja menetettävissä. Nämä ihmiset ovat myös monesti tunteneet sen rakkauden, jota suurin osa meistä haikailee roskalehdistä ja elokuvista.

   Gandhin sanoin: Elä tässä ja nyt, ei eilisessä eikä huomisessa, vaan tässä ja nyt! Ole läsnä ja luo elämäsi täyteen iloa askel askeleelta. ELä nyt niin kuin haluaisit tulevaisuudessa eläväsi.

   Älä jahtaa huomista tai palaa menneisyyteen, koska et niitä kuitenkaan koskaan saavuta. Voit vain luoda positiivisa odotuksen tunteita ja antaa toivoa muille arkisissa hetkissä, kiitos maailmankaikkeus! 🙂

 9. Hei mahtavaa, minäkin oon lukenut nuo kirjat 🙂 elämänlaatu parani!! positiivisuus on asenne. oon onnellinen sun puolesta että kaikki on nyt hyvin 🙂

  ^ ehkä sun pitäis suklaasydän lukea kirja hieman erillä asenteella ja keskittyä olemaan onnellinen ja oikeasti rakastaa itseä. 🙂

  • Hyvä! Suosittelen nimenomaan lainaamista, koska eri kirjat kolahtavat ihmisille erilailla, joten omaksi ei kannatakkaan heti ostaa. Luulen kuitenkin, että The Secretista (jos sitä tarkoitit) on hyötyä kaikille ja edes jotkut luvut tai mietteet kolahtavat. 🙂

 10. Kiitos tästä tekstistä erittäin paljon! Juuri sellainen aihe kokonaisuudessaan, mikä koskee tällä hetkellä minun elämääni. Toiveikkaana odotan tämän tyylistä teksitä sinulta jatkossakin. Tämä sai todella muuttamaan minunkin ajattelutapaani ja pikkuhiljaa mennään kohti positiivista elämänasennetta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta