Vegaanien suklaamuffinit

Perjantain kunniaksi halusin leipoa jotain hyvää ja ajattelin kokeilla maidottomia suklaamuffinseja. Olen raakaravintokokeilun jälkeen siirtynyt vegaaniruokavalioon ja nyt haluankin testata erilaisia (helppoja) maidottomia reseptejä.

Muffareista tuli todella herkullisia, vaikka ulkonäkö ei ollutkaan erityinen (miksi leipomani muffinit ovat aina ihan littulättyjä?). Taikinaa maistaessani pelkäsin, että soijajogurtti tulee maistumaan liian voimakkaasti, mutta paistamisen jälkeen maku oli jopa parempi, kuin perinteisissä suklaamuffineissa! Kyllä nyt kelpaa aloittaa viikonlopunvietto. 😉

 Maidottomat suklaamuffinit (11kpl)
 – 2dl maustamatonta soijajogurttia
 -2dl sokeria
– 100g Keiju-margariinia (70%)
– 2dl vehnäjauhoja
– 1dl perunajauhoja
– 2tl leivinjauhetta
– 1tl vaniljasokeria
– n. ½dl tummaa kaakaojauhetta
 – n. 100g Pandan tummaa suklaata

Sulata margariini ja anna jäähtyä. Sekoita sokeri ja soijajogurtti keskenään. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Lisää jogurttiin ensin sula margariini ja sitten kuivat aineet. Sekoita. Rouhi suklaa ja lisää taikinaan. Lusikoi taikina tasaisesti muffinssi-vuokiin. Paista uunissa 225-asteessa n. 15min.

Neljän muffinsit jälkeen onkin syytä lähteä salille (ja salin jälkeen saan tietenkin syödä loput… 😉


Herkullista viikonloppua! 🙂

Resepti täältä.

pipari

2 vastausta artikkeliin “Vegaanien suklaamuffinit”

    • On, tarkistin tuoteselosteen. 🙂 Kaikki tummasuklaat eivät kuitenkaan ole vegaanisia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta