Katkaravuilla täytetyt kuharullat ja kermainen parsakeitto

Tänään juhlittiin äitiä ja sen kunniaksi tehtiin siskoni kanssa äideille ruokaa. Tuli todella hyvää ja ajattelinkin jakaa maukkaat reseptit teidän kanssa. 🙂

Le chef

Kuharullat in the making

Kermainen parsakeitto, nam!

Ei mikään maailman kaunein rulla (tikku puuttui), mutta maku oli kohdillaan. 🙂

Katkaravuilla täytetyt kuharullat
(4 annosta, munaton, gluteeniton)

600g kuhafileitä
n. 2tl suolaa
1 rkl sitruunamehua
½ ps (à 180g) katkarapuja
100g katkaraputuorejuustoa
1dl tuoretta tilliä
1dl purjorenkaita
n. 1dl valkoviiniä

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Lado kalafileet vierekkäin työlaudalle ja mausta ne suolalla ja sitruunamehulla. Sulata ja valuta katkaravut ja hienonna ne pieniksi. Sekoita tuorejuuston kanssa ja levitä kalafileille. Hienonna tilli ja leikkaa purjo renkaiksi ja levitä ne kalafileille. Kääri fileet rullalle pyrstöpäästä aloittaen. Kiinnitä rullat cocktailtikuilla. Aseta kuharullat uunivuokaan ja kaada valkoviiniä päälle. Kypsennä uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Kermainen parsakeitto

(4-6 annosta, gluteeniton)

500g vihreää parsaa
1 pieni sipuli
1 rkl voita tai margariinia
5dl kasvislientä
1dl valkoviiniä
2dl kermaa
100g sulatejuustoa
1rkl maissitärkkelysjauhoja
1dl hienonnettua persiljaa
ripaus suolaa ja rouhittua mustaa pippuria.

Huuhtele parsat, poista kovat tyviosat ja kuori varret. Paloittele, mutta jätä nuppuosat pidemmiksi paloiksi. Kuori ja hiennona sipuli. Kuullota sipuli rasvassa kattilassa. Lisää joukkoon parsojen varsipalat ja kääntele hetki. Lisää joukkoon kasvisliemi ja valkoviini. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes parsat ovat pehmeitä. Lisää nuppupalat loppuvaiheessa ja keitä muutama minuutti. Lusikoi joukkoon sulatejuusto ja lisää persilja. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Sekoita maissitärkkelysjauhot kermn joukkoon ja lisää seros ohuena nauhana joukkoon. Anna kiehua muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla.

pipari

3 vastausta artikkeliin “Katkaravuilla täytetyt kuharullat ja kermainen parsakeitto”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta