New in: epilaattori

Hankin kesää varten Remingtonin Smooth&Silky -epilaattorin/ladyshaverin ja olen ehtinyt testaamaan epilaattoria muutaman kerran. Ennen epilointia olen kuorinut ihoa, käynyt lämpimässä suihkussa ja ottanut särkylääkettä, mutta mikään ei tunnu auttavan – epilointi sattuu ihan törkeästi! Olen saanut epiloitua vain pieniä kohtia, vaikka olen käyttänyt epilointiin noin puoli tuntia.  Onko epilaattorini huono vai ihoni herkkä? Nyt kaipaisin apua epilaattori-experteiltä! Olen katsonut monta epilointi -videota Youtubesta ja tiedän, että kipuun pitäisi tottua, mutta jotain rajaa kuitenkin tuossa kivussa…

pipari

11 vastausta artikkeliin “New in: epilaattori”

 1. Se on varmaan vaan se ettet oo tottunut! 😀 Mä oon vedelly vahalla karvoja juurineen varmaan 5 vuotta ja viimeset 2 epilaattorilla, niin silti se sattui (tosin yllättävän vähän), mutta niissä kohissa sattui paljon enemmän, mitkä olin aiemmin vaan sheivannu, eli juuri ei oo lähtenyt niin montaa kertaa irti, että se ois pinentynyt (ja lopulta ei ede kasva karvaa siihen kohtaa) 🙂

  Oon tekemässä tästä postausta, mutta sellasenkin vinkin antaisin, että kantsii desinfioida kädet ja ihoalue aina ennen ja jälkeen epiloinnin ja myös kone aina ennen ja jälkeen, niin ei tuu karvatypentulehduksia 🙂

  Tuosta, että kannattaako ihoa ”lämmittää suihkulla” ennen karvojen poistoa on myös ristiriitaista tietoa, mutta kipua se ainakin helpottaa 🙂

  Haha, ei oo mun lempiaihe, mut oon mä jonkunlainen epilaattoriexpertti 😀 Ja sit vielä, että varsinkin sääriin menee helposti toi aika, jos se juuri on vielä vahva eikä oo tottunut irtoamaan helposti! 🙂

  Kainaloita ei kai sais ees vetää juurineen, oon kerran koittanut ja se koitos kesti ehkä puol minsaa ja sit luovutin! 😀

 2. Moikkis, ensimmäisellä kerralla sattuu niin keleesti sen takia, että silloin nypit kaikkia karvoja samaan aikaan. Myöhemmin karvat kasvavat eri tahtiin takaisin. Jos epiloit säännöllisesti kerran viikossa, on samalla pinta-alalla kerrallaan nypittävänä vain murto-osa siitä, mitä ensimmäisellä kerralla.

  Itse olen epiloinut vuosikausia ja aina, jos jostain syystä tulee muutaman viikon tauko, se ensimämäinen kerta tauon jälkeen on kivulias. Ei ne karvat oikeasti epiloimalla mihinkään lopullisesti katoa, eikä oikeastaan ohenekaan. Kun uusi karva kasvaa nypityn tilalle, sen kärki on hento – toisin kuin jos on sheivannut, katkenneen karvan kärki on tietty terävä ja paksu.

  Ei siinä valitettavasti auta muu, kuin kestää sen alkuvaiheen tuska – tai sitten käyttää jotain muuta konstia karvojen poistoon =)

  • Kyllä kun tarpeeksi monta kertaa lähtee karva juurineen, niin karvatuppi vahingoittuu (aluksi saattaa yksi karva muuttua kahdeksi ohueksi karvaksi) ja vaurioituu lopulta niin, ettei siitä tupesta kasva enää lainkaan karvaa.

 3. Se sattuu ihan hemmetisti aina aluksi, mutta kipuun tottuu. Jos karvat on tiheät ja juuret vahvat, sattuu enemmän. Rohkeesti vaan hammasta purren vedät isompia alueita. 😀

 4. Tottumuksesta se on kiinni pitkälti, ainakin mulla 🙂 jos en oo pitkään aikaan epiloinut vaan höylännyt ja sitten tuon jälkeen päätän vaihteeksi epiloida niin kyllä siinä alkuun tulee vedet silmiin etenkin nilkkojen kohdalla. Mutta oon käyttänyt vaan epilaattoria nyt jo yli 5 vuoden ajan ja se on ihan paras, kun ei tarvii olla koko ajan ajelemassa tummana ihmisenä.. Kainalot menee tosi iisisti, ei kipua ollenkaan ja kyllä mä ne vaan epiloin, tulee siistimpi jälki kuin höylätessä, kun ei juuret näy, bikinirajat myös ja sääret, mutta sitten jos haluaa ajella myös reisistä niin se kirpasee pikkasen alkuun, mutta siihenkin tottuu, usko pois 🙂 Mutta suosittelen ehdottomasti epilointia, kun karvatkin kasvaa ihan erilaisina takas ja paljon pehmeimpinä ja huomaamattomimpina, ettei ole sellaista ilkeää sänkeä, paitsi kainaloissa kun karva on paksumpaa. Ompas nyt ällöä tekstiä 😀 pahoittelen siis.

  En nyt tiedä mitä mä antaisin vinkiksi, mutta alkuun muakin sattui hirveesti kun aloitti ajelemisen. Kaikille se ei ehkä sovi. Ihon pitää olla kuitenkin ihan kuiva nimittäin märkää/kosteaa ihoa epiloidessa ei tee kyllä hyvää ja sen jälkeen paikkoja kirvelee, kun epilaattori ei oo liikkunut niin sulavasti. Uskoisin myös, että tuo lämpö auttaa, senhän pitäis avata ihohuokosia, niin luulis että ne karvatkin on vähän ”iisimmin” irrotettavissa silloin 🙂

 5. Et ole ainoa, hankin pari vuotta sitten epilaattorin ja voin sanoa, etta en enaa mutise sheivaamisesta! Se oli aivan kamalaa. Joka vuosi laitan sen kuitenkin talteen, ”jos joskus pystyisin” 😉

 6. Hei!

  Kyllä se iho siihen oikeasti tottuu! Kipu helpottaa kerta kerralta ja nykyään epilointi tuntuu mun mielestä hyvältä 😀 Aika sairasta mutta totta, ei satu yhtään:) Itse epiloin kainalotkin nykyään hymyssä suin, vaikka ekoilla kerroilla kipu oli jotain ihan todella järkyttävää. Rohkeesti vaan:)

 7. Mulla on ollut vuosia epilaattori ja sitä koitin ahkeraan käyttää tietenkin uskoen että turrun siihen kipuun. Ei auttanut eikä helpottanut. Mä sanoisin että wax it off, kipeä kertarepäisykin on OIKEESTI miellyttävämpi kokemus kuin pitkä perkeleellinen piina. 😀

 8. Mä ostin ensimmäisen epilaattorini ja mulla ei melkein ollenkaa satu jalkoja epiloidessa, hieman vain pistelee. En oo jalkoja koskaan edes vahannut. Kainaloita epiloidessa sattuu aivan kauheasti, mutta jotenkin turrun siihen kipuun kun pikkuhiljaa epiloin niitä.

 9. Tuo lämmin suihku tuntuu aika erikoiselta ajatukselta. Oman epilaattorini mukana tuli pakastimeen laitettava geelipussi, jolla turrutetaan ensin ihoalue kylmäksi ennen epilointia. Ensin aluksi käytin sitä, mutta nykyään onnistuu ihan ilmankin. Omassa epilaattorissani on myöskin ”harjoitusterät”, joissa on siis vähemmän niitä nyppiviä juttuja. Lisäksi siinä on sellainen pyörivä ”rulla”, joka myöskin turruttaa kipua. Minulla nyt ei ihan kauheasti ole karvoja jaloissa ja ne on aika ohuita, joten senkin vuoksi saattaa olla ettei ole niin kivuliasta. Pahin paikka on nilkat, jossa on ohut iho ja luu alla.

 10. Mun kaverit on blondeja ja hentokarvaisia, eikä niillä tunnu epiloinnit missään. Epäreilua! 😀 Mulla tuntuu säärien epilointi, vaikka oon tehny sitä pari vuotta. Käsivarsista puhumattakaan 😀 Kainaloita pystyn vahaamaan, mutta en epiloimaan. Oon yrittänyt, mutta sattuu liikaa ja pari kertaa on tullu verta…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta