Skin care

Noudatan ihonhoidossa keep it simple -periaatetta ja se on toiminut herkällä ja kuivalla ihollani parhaiten. Pesen kasvoni kerran päivässä, enkä turhaa murehdi ihonhoidosta tai koe tarvetta kokeilla jatkuvasti uusia tuotteita. Kun käytän mahdollisimman mietoja ja hellävaraisia tuotteita, ihoni pysyy hyväkuntoisena ja raikkaana.  Joskus minulla saattaa tulla pieniä näppylöitä jos esimerkiksi nukun meikit kasvoilla, mutta onneksi tätä tapahtuu todella harvoin. Seuraavien tuotteiden lisäksi juon päivittäin runsaasti vettä ja käytän iholle tärkeitä lisäravinteita, kuten sinkkiä ja omega 3:sta (lisäravinteista tulossa myöhemmin oma postauksensa). Väsymys näkyy minulla heti kasvoissa harmautena ja elottomuutena, joten pyrin nukkumaan tarpeeksi ja elämään terveellisesti.

Mini: ”What the hell is happening here?” 😀

Kasvot pesen aina iltaisin apteekista saatavalla Decubalin Face Wash –puhdistusvaahdolla, joka on mieto ja hajusteeton. Vaikka kyseessä on vaahtomainen puhdistusaine, saa sillä kuitenkin tarpeeksi tehokkaasti kasvomeikin puhdistettua. Jos silmämeikinpuhdistusaine on sattunut loppumaan, saa tällä myös poistettua silmämeikin hellävaraisesti.

Kuorin ihoni noin kerran viikossa Biothermin Biosource -kuorintavoiteella, joka jättää ihon raikkaaksi ja puhtaan tuntuiseksi. Voide sisältää hienojakoisia rakeita, jotka poistavat epäpuhtauksia, kuitenkaan ärsyttämättä herkkää ihoani.

Aina silloin tällöin syväpuhdistan ihoni Freemanin ihanan tuoksuisella suklaa-mansikka Detoxifying Mask -naamiolla, joka jättää ihon pehmeäksi ja puhdistetun tuntuiseksi.

Kasvopesun jälkeen kosteutan ihoni apteekin Aqualan Plus -perusvoiteella, joka sopii herkälle ja kuivalle iholleni todella hyvin. Olen kokeillut tämän sarjan eri voiteita (jotkut rasvaisempia jne), mutta tämä toimii minulla vuoden ympäri. Koostumus on kevyt, voide imeytyy nopeasti ja kosteuttaa hyvin.

Silmänalusille levitän erikseen Cliniquen All About Eyes Rich -silmänalusvoiteen, joka rauhoittaa ja kosteuttaa ärtyneitä silmänalusiani. Aamuisin en ehdi odottaa voiteen imeytymistä, joten käytän kofeiinia sisältävää Garnierin Nutrionist Caffeine Eye Roll-on -silmänalusgeeliä, joka laskee turvotusta ja tekee ilmeestä heränneemmän.

Suunnilleen joka toinen päivä levitän kasvoille iltapesun jälkeen Doven Summer Glow asteittan ruskettavaa voidetta, vaaleammassa sävyssä. En käytä ollenkaan itseruskettavia, koska ne näyttävät kuivalla ihollani luonnottomilta ja oranssin sävyisiltä. Suosin asteittain ruskettavia voiteita nimenomaan niiden luonnollisen ja vaaleamman lopputuloksen vuoksi. Lopullista sävyä voi myös säädellä sekoittamalla voiteeseen tavallista kosteusvoidetta.

Mitä suosikkituotteita teillä on ihonhoidossa? 🙂

pipari

4 vastausta artikkeliin “Skin care”

  1. Mun tekee aina mieli syödä tota naamiota, tuoksuukin ihan Jacky makupaloille! :)Tosin ehkä hieman liian kuivattava tuote kuitenkin makuuni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta