Kuntoprojekti 1v ja heppailua

Maanantai-iltana tulin kotiin ja huomasin kotiovellani kukkalähetyksen. Ihmeissäni avasin kimpun mukana tulleen kortin, josta paljastui siskoni onnittelut kuntoprojektini 1-vuotis päivästä. Nyt on siis tosiaan kulunut vuosi siitä, kun päätin muuttaa elämäntapojani dramaattisesti ja aloin tarkkailemaan syömisiäni ja liikkumaan säännöllisesti noin 3-6 kertaa viikossa. Aluksi suosin vähähiilihydraattista ruokavaliota, mutta nykyään koen ”skarppaamisen” (siskoni ja minun keksimä versio karppaamisesta, eli ollaan skarppina hiilareiden laadusta, mutta ei kokonaan vältetä niitä) parhaana minulle. Paljon olisi ajatuksia kuluneesta vuodesta, mutta jaan niitä joku toinen kerta, sen verran pitkää ja raskasta tekstiä en tällä hetkellä jaksa alkaa kirjoittamaan.

Tiistaina halusin palkita ja hemmotella itseäni vuoden uurastuksen kunniaksi ja varasin itselleni ratsastustunnin tutulta tallilta, jossa ratsastin pari vuotta sitten säännöllisesti. Kyseinen talli on todella viihtyisä ja sijaitsee Sipoon rauhallisella maatila-alueella ja parasta tässä ratsastustallissa on ehdottomasti neljän ratsastan pienryhmät. Tunnin aiheena oli puomityöskentely ja olin tunnin jälkeen niin innoissani, että jäin miettimään pitäisikö alkaa taas käymään säännöllisesti tunneilla. 45 euron tuntihinta on aivan järkyttävä, mutta pääkaupunkiseudulla tuntuu olevan samanlainen hintataso joka paikassa ja ryhmäkoko on noin 8-10 henkilöä. Pikku tallilla on mukava käydä lämpimän ilmapiirin ja henkilökohtaisemman opetuksen vuoksi, joten tuskin lähden vaihtamaan tallia. Jos raaskisin mennä tunneille edes pari kertaa kuussa, niin sekin olisi jo aika kiva juttu. On se Pipru vaan heppatyttö ikuisesti! 🙂

pipari

6 vastausta artikkeliin “Kuntoprojekti 1v ja heppailua”

 1. Onnittelut vaan täältäkin! 🙂 On ollut inspiroivaa seurata sun kehitystä ja täällä alkoi myös vuodenvaiheessa kuntoiluprojekti. Kai se on niin, että hitaasti ja varmasti sitä kehittyy 🙂
  Oletko miettiny, että alkaisit vaikka vuokraamaan tai hoitamaan heppoja? Sulla kuitenkin on jo taito ratsastaa, niin ei tarvitsisi maksaa itseään kipeeksi tunneista (siis toki jos haluaa opetusta niin sitten). Mulla on ollut hoitoheppa jo puolitoista vuotta ja kyllä se vaan on ihanaa. Kerran heppatyttö aina heppatyttö 🙂

 2. Nanna, no niinpä!! toisaalta hevosten ylläpitokulut ovat nousseet, eli sinänsä ymmärrän:/

  Janet, kesäksi olisi kiva vuokrata heppa, mutta kaipaan kyllä myös ratsastuksenopettajan ohjeita:o

  rRusina, koppoti kooo

 3. Melko kallista, meillä päin eräällä maneesitallilla yksityistunti on 50€. Omalla hevosella tuo on vielä edullisempi.

 4. Onnea hienosta saavutuksesta ja elämäntaparemontista! Saat olla kyllä ylpeä itsestäsi. Well done!

  Jännä minkälaisen joukkohysterian tämä karppaus on aiheuttanut. On erittäin ok skarpata ja itsellänikin se on tässä tavoitteena. Mutta esim. Paleo -ruokavalio ja muut äärimmilleen viedyt hifistelydietit on pelkästään pienen etuoikeutetun joukon juttuja. Huvittavaa kuunella, miten joku konsultti tilaa jotain ecuadorilaisia aasin sappirakossa kasvatettuja luomu-papuja ja on niin zen.

  Ps. Kiva lukea juttujasi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta