Wienin mini matkaopas

Maanantaina palaamme takaisin Suomeen, mutta ajattelin nyt muistaessa jakaa muutaman matkavinkin Wienista. Meillä oli tosiaan mukana reissussa siskon vajaa 1,5-vuotias lapsi mukana, joten se rajoitti hieman tekemisiämme matkalla. Onneksi hotellimme sijaitsi noin 40 minuutin kävelymatkan päästä ydinkeskustasta, joten pääsimme helposti päivittäin keskustaan kiertelemään. Käytimme toki metroakin esimerkiksi mennessämme Euroopan parhaimpaan eläintarhaan Schoenbrunniin (metro U4), mutta julkisten käyttäminen on aina hieman vaivalloista rattaiden kanssa. Wien on muuten täynnä kauniita puistoja, joissa lapsetkin viihtyvät, joten suosittelen vaikka piknikkiä kauniissa maisemissa.

Stephansplatz on keskustan sydän ja sieltä löytyy kahviloita sekä ravintoloita ja monia tunnettuja vaateliikkeitä. Luksusliikkeet, kuten Louis Vuitton ja Gucci löytyvät Kohlmarkt nimisen kadun varrelta, noin kymmenen minuutin kävelymatkan päästä Stephansplatzilta. Kaupat (myös ruokakaupat) ovat kiinni sunnuntaisin, joten silloin kannattaa suunnitella muuta ohjelmaa kuin shoppailu. Kaikkien shoppailijoiden kannattaa suunnata myös toiseen keskeiseen ostospaikkaan Mariahilferstrasseen (metro U3), jossa sijaitsee paljon vaate-, kenkä- ja asusteliikkeitä. Ei uskoisi, mutta Wien on yksi parhaista shoppailukohteista, jossa olen koskaan käynyt laajan tarjonnan vuoksi.

Kulttuuria rakastavan kannattaa ehdottomasti käydä ooperassa tai museossa, sillä Wienista löytyy monia mielenkiintoisia museoita (mm. Freudin museo) ja konserttitarjonta on laaja. Itse en päässyt kokemaan kulttuurielämyksiä vauvan takia, mutta olisin mielelläni käynyt oopperassa.

Ulkona syöminen on edullisempaa kuin Suomessa ja suosittelen lämpimästi etenkin Wienilaisia kahviloita, joista löytyy herkullisia ja kauniita kakkupaloja sekä muita leivonnaisia.

Jos haluaa kattavan kuvan kaupungista, kannattaa mennä bussikierrokselle, jossa pääsee näkemään tärkeimmät nähtävyydet. Myös heppa-ajelu on tunnelmallinen tapa tutustua Wieniin, tosin se on aika kallista. Rusina ainakin tykkäsi kovasti vaunuajelusta, joten eläinrakkaille lapsille se on varmasti aika must. 🙂

Heppa-ajelu 20min 40 euroa, 40min 60 euroa
Bussikierros 1h 13 euroa, 2h 16 euroa
Metrolippu yhteen suuntaan 1,80 euroa (lyhyt matka 90senttiä)
Eläintarha pääsylippu 14 euroa

Steffl on Wienin Stockmann

´


Vaunuajelulla Rusinan kanssa <3

Huiii mikä vauhti koppoti koo
pipari

2 vastausta artikkeliin “Wienin mini matkaopas”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta