Vähähiilihydraattinen leipä – OMG!

Piparin rukouksiin on selvästi vastattu, sillä kesäkuussa on tullut markkinoille Karppinen niminen karppaajille suunnattu vähähiilihydraattinen sekaleipä! Äiti oli ostanut minulle näitä ja olin ihan myyty maistettuani leipää margariinin ja juuston kanssa! Okei, kyseessä ei ole mikään makuelämys, mutta en malta silti odottaa, että pääsen tekemään lämpimiä voileipiä tai syömään leipää aamupalaksi nam nam! Voi kuinka olenkaan kaivannut leivän mussuttamista, kiitos Perheleipurit! 😀 Yksi siipale sisältää siis 3g hiilihydraatteja, 4,6g proteiinia, 3,5g kuitua, 58 kilokaloria ja vain yhden E-koodin (säilöntäaine). Onko muita tästä leivästä innostuneita?

”Karppaajat” luopuvat perunasta, pastasta, riisistä, makeisista ja ikävä kyllä leivästä, mikä ei aina ole helppoa. Me suomalaiset kun rakastamme monikäyttöistä ja monella tapaa terveellistä leipää!
Perheleipureiden Karppinen on tehty aivan kuten normaali leipä, mutta vähentämällä viljan osuutta ja lisäämällä kananmunaa, öljyä ja siemeniä. Näin hiilihydraattipitoisuus alenee ja proteiini- sekä rasvapitoisuus nousevat. Valmiiksi viipaloitu Karppinen maistuu sellaisenaan tai rapeaksi paahdettuna! http://www.pomppis.fi/Karppinen

pipari

11 vastausta artikkeliin “Vähähiilihydraattinen leipä – OMG!”

 1. Meillä on jo jonkin aikaa syöty tuota leipää vaikka en erityisemmin karppaakaan. Alussa se maistuikin vähän, noh, puulta oikeastaan.. Muutaman viipaleen jälkeen syttyi sitten himo ja nyt se maistuu ihan mielettömän hyvältä, varsinkin paahdettuna ja juuston kans 😀 Tykkään myös siitä, että kun tuota vetää kaks palaa aamulla, niin maha on kylläinen monta tuntia. Inhoan sitä, kun aamuisin on nälkä eikä huvita syödä mitään, puuronkin jälkeen on viides minuutis taas nälkä 😀 Mutta toi leipä on pelastanu mun aamut! 🙂

 2. Anonyymi, mä en huomaa tossa mitään eroa verrattuna tavalliseen leipään jos laittaa paljon siihen päälle kaikkea. Pelkän margariinin kanssa aika tylsän makuista, mutta menee epätoivon hetkellä. 😀 Joo se on varmaan se protsku mikä tässä täyttää. 🙂

 3. Odottelinkin, että koska joku leipomo alkaa tehdä karppileipää 🙂 Harmi, etten itse pysty syömään viljaa. Ei tarttis aina olla leipomassa!

 4. En ole karppaaja mutta ostin mielenkiinosta tota leipää. Mun mielestä se oli niin pahaa paahdettunakin, että jouduin heittään sen pois.

 5. Hyvää leipää! Koostumus hieman erilainen johtuen varmaan kananmunasta mutta ei haittaa..
  Ainoa miinuspuoli on, että kerää kummasti kosteutta -> homehtuu

 6. Täällä ollaan innoissaan tuosta leivästä. Mun mielestä se on hyvääkin. Oon nimittäin jonkun verran tehnyt itse karppileipää ja tuo maistuu samantyyliselle. Ollaan poikaystävän kanssa innoissaan kun nyt varsinkin kesän jälkeen tiukennetaan vielä hiilarien määrää.

 7. Karppinen on hyvää paahdettuna, sellaisenaan on jotenkin liian pullamössöä. 🙂 Päälle leikkelettä + juustoa niin kyllä maistuu.

 8. Ootko pipari =) aatellu vaihtaa margariinin oivariiniin tai oikeaan voihin, jossa vielä vähemmän hiilareita? =) Itse aloitin karppaamisen pari vkoa sitten ja olo oli jo parin kolmen päivän jälkeen parempi =)

  T:Karppaava äityli =)

 9. teen itse karppaussivulla olevalla reseptillä mantelileipää, joka on niin hyvää! suosittelen kokeilemaan, ellet ole jo 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta